Døden i dine øjne

9788740001525

Navn: Døden i dine øjne
Bog i serien: 1
Forfatter: Rachel Ward
Fra serie: Døden i dine øjne


Resume

Man ser handlingen ud fra hovedpersonens øje og tanker, som hedder Jem som er 15 år gammel.

Jem har en speciel evne. En evne til at se den dag som folk skal dø i deres øjne. Hendes eneste familie som var hendes moder døde da hun var mindre ved at hun havde taget en overdosis, så hun er plejebarn og har været ude ved flere plejefamilier hvor det ikke gik.

På grund af hendes evne er hun udstødt da denne stopper hende i at komme tæt på andre mennesker. For på en måde hvad er meningen med det hele når hun ikke rigtigt kan fortælle nogen om sine evner (uden de flipper helt ud på en eller anden måde) og når hun ser døden omkring sig hele tiden. Hvad er så meningen med det hele når ens dødsstato allerede er bestem, og hvis den er det så er hele en liv jo allerde bestemt på forhond ikke? Hun går lidt og tumler med spørgsmålene i livet og kan ikke helt se meningen med det hele, samt bære hun håbet om at livet ikke er bestemt, at ens dødsdato ikke er bestemt, at man kan ændre det. Men har i løbet af sine 15 år midstet håbet og prøver så vidt som muligt at distangsere sig fra andre mennesker.

En dag møder hun drengen Spider hvis død kun er 2 uger væk. Dog med hans charme og udholdenhed, bliver de stille og roligt venner. Dette vækker både glæde, bekymring, håb, og sorg for Jem da hun stadig kæmper med spørgsmålet om disse tal nu også er helt virkelige (et håb om at hun bare er tosset).

En dag hvor de er ude ved london eye ser hun den samme dødsdato i mange af dem som står i kø. Hun bliver bange da så mange mennesker ikke har samme dato på samme sted uden af det har noget med stedet af gøre. Så hun gribver Spider og løber væk fra stedet.

Da de er kommet noget væk spænger der noget ved london eye og mange mennesker dør. De løber da videre væk og gemmer sig. I et vindue hvor der er et Tv ser de i nyhederne at de er efterlyst af poletiet da de er belevet set løbe væk fra london eye lige inden at ulykken sker.

Derpå flygter de begge. Og vi følger deres flugt.


Anmeldelse (min mening)

Bogens skrivestil er simpel og passer godt til at handlingen forgår ud fra Jem´s øjne og tanker.

Jeg tror lige jeg smider lidt kritik ud først så jeg kan få det overstået. Det der irritere mig igennem det meste af bogen er deres valg med at flygte. De har ikke gjordt noget så at de er løbet fra stedet ser mistænkeligt ud men det kan de for mit synspunkt godt bortforklare. De er ikke direkte mistænkte til at være medskyldige til katastrofen, dog gør de sig mere mistænkelige ved at flygte fra det hele. Samt nogle af de valg de tager hen af vejen som fx. at Spider stjæler penge fra hans tvivlsomme arbejdsskiver som ikke arbejder med de helt lovlige ting.

Når jeg nu er kommet over det så kan jeg sige at jeg syntes at det er en sød måde at de finder hinanden på, både som venner og det merer. Det meget forsigtige virker troværdigt til deres alder, samt det liv de hidtil har levet hvor de ikke rigtigt har kunne stole på mange mennesker i deres liv, og været lidt udstødte på hver deres måde, på flere forskellige måder.

Men jeg må indrømme at jeg på en eller anden måde havde overset det at Spider har en sort hudfarve. Af en eller anden grund smuttede den information lige for mig da han blev beskrevet. I mit hoved var en en høj lys ranglet, højdråbende dreng (som nogle drenge nu engang kan være) og meget bitter pga. hans hårde liv, samt har mulgiheder men vælger at arbejde for en og med noget som ikke just er lovligt (som efter min mening er spild af hans potientiale, da jeg syntes han virker til at være kvik nok). Da han så selv senere i bogen omtaler sig selv som sort blev jeg forundret og forvirret. Men den var god nok. Hehe Jeg havde helt overset det. Ej hvor pinligt!!! Og så var jeg 2/3 inde i bogen for at gøre det hele lidt værre.
Så kom det så til den kedelig proces med at ændre på mit billede af ham igennem handlingen i bogen, og tvinge min hjerne til at ændre det billede den allerede havde vænnet sig til. SUK…..

Jeg er vild med det filosofiske spørgsmål. Er vores liv allerede determineret fra vores fødsel, så alle vores handlinger er bare noget som er forudbstemt til at ske ud fra vores milijø vi lever i? Har vi så fri vilje? Og hvis ikke hvorfor så alt det påstyr når altig allerede er bestemt på forhånd aligevel?
Og disse spørgsmål som denne bog sætter er også noget jeg holder af ved denne bog.
Da disse tanker og spørgsmål hele livet har plaget Jem, samt lagt en skygge over alt menneskelig kontankt har dette også påvirket hende på den måde at hun ikke rigtigt “prøver”. Hun har på en eller anden måde givet op på det hele. Dette syntes jeg virker naturtro, at hvis et menneske bliver udsat for det hun er blevet udsat for i hendes korte liv så, så tror jeg helt bestemt at en af udgangende ville være hvordan hun er som menneske da vi møder hende i starten af bogen.

Som det sidste så er jeg personligt vild med bog coveret. Da det har tal med (fra døds datoerne hun ser i menneskerts øjne) og selve et øje. Det er elegant og enkelt. Samt i alt det vide er øjets farve rødt som virkelig giver billedet noget kontrast og opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *