His Majesty’s Dragon

Title: His Majesty´s Dratemernerer første boggon
Forfatter: Naomi Novik
Bog i serien: 1. 
Fra serie: Temeraire


Kort resume

Det hele starter på et skib i den britiske flåde hvor William Laurence er kaptajn. De har lige overvundet et fransk skib og har taget mændende på skibet som fanger og på dette skib finder de et drageæg.

Et drageæg er en stor skat at tage med hjem, dog bliver de foruroliget da skibs lægen som ved lidt om drager kan se på ægget at det snart vil klægge. Det de ved er at når en drage klægges skal man med det samme prøve at lægge den i harnes (kunne ikke rigtigt finde det danske ord for det), for at dragen ikke skal være løs. Men den som gør dette vil være dragens kaptajn. Hvis man er en drages kaptajn så er man ikke meget andet i livet end det, og man har ikke megen tid til andet end dragen.

De trækker lod om hvem der skal gøre dette og den der trækker det korteste strå er en ung mand.

Da dragen udklægges er den ikke det mindste intraseret i denne dreng men fatter interesse i Laurence. Så det bliver ham som skal være denne drages kaptajn. Han giver dragen navnet Temeraier og dragen kan lide navnet.

Den første bog handler mest om hvordan Temeraier går fra en nyudklægget til en voksen drage og Laurence´s omstilling til hans nye liv. Samt det forhold som vokser mellem temeraier og Laurence.


Anmeldelse (min mening)

Jeg syntes at dette absolut er en skøn bog. Jeg blev med det samme fuldstændig fandet af historien og universet. Jeg kunne ikke vente til at lære mere om dragerne.

Dette univers suger en ind hvor man bliver faget af den wow følelse. Det er som at være et lille barn og se et helt nyt univers tage form foran sig og udspiller sig for ens øjne. Den måde man blev suget ind i universet af denne historie og ville bare have mere og mere og så var bogen færdig og man var nød til at finde den næste bog.

Jeg elsker at den finder sted 1800´ tallet. Jeg elsker dette med at hvis der var drager i vores verden på den tid hvad ville der så ske. Jeg tror gerne på at på en eller anden måde ville de også have en stor betydning i bonaparte´s krige. Fordi ja, kæmpe inteligente reptiler….

Denne bog lære man om universet og dragerne samtidig med at Laurence lære om dragerne. Han ved ikke meget om drager, men bliver kastet ud i det hele ved at han finder Temeraire som æg. Samt er der også det med at finde ud af hvilken salgs drage Temeraier er. Da i denne første bog prøver de at finde ud af det, og ikke mindst er Temeraire meget opsat på at finde ud af hvad han er.

Skrivestilen er fantastisk og man bliver hurtigt grebet af de malte billeder og dialoger der bliver lavet i denne dejlige bog. Dragerne er blevet skrevet ind på sådan en elegant måde at det virker naturligt at de er der samt også tilføjer deres stemme til dialogerne.

Jeg kan varmt anbefale denne bog til en som gerne vil have en lang serie som de kan starte på i et univers hvor drager findes og er sådan nogle elskelige og farlige skabninger. Dog skal det siges at denne serie ikke findes på dansk og har ikke kunne finde noget om at den er ved at blive oversat til dansk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *