Throne of Jade

200px-Throneofjade

Title: Throne og Jade
Forfatter: Naomi Novik
Bog i serien: 2
Fra serie: Temeraire


Kort resume

Den første bog slutter med at Temeraire er en af hoved elementerne til at vinde et slag mod Napolion ved at han til alles store forundring finder en hidtid skjult evne. Denne evne kaldes Divine Wind, som betyder at han kan “brøle” med sådan en styrke at det kan lave store skader på ting og levende væsner. På denne måde finder de også ud af hvilken drage rase at Temeraire høre til, da denne evne kun tilhøre en bestemt rase af de kinesiske drage raser.

Denne rase er en meget sjælden rase finder de så ud af, og også en som kun høre til det kinesiske kongehus. Temeraire tilhøre drage rasen Celestial. Dette giver også mange spørgsmål om hvorfor kineserne har givet sådan et kosbart æg til Napolion. Er Napolion og Kina allierede?

Da deres vundne slag som skyldtes at Temeraire´s nye evne blev brugt og overraskede Napolion og hans hær. Dette har selvfølgelig også kommet kineserne til øre og der er blevet send en Prins der fra for at hente Temeraire hjem til Kina, uden Laurence, da han ikke er en del af det kineserne kongehus og derfor ikke værdig til at være en følgesvend til Temeraire, efter deres mening.

Dette falder selvfølgelig ikke i god jord for hverken Laurence eller Temeraire. Og da de ikke kan få Temeraire til at tage med dem uden Laurence er de nød til at tage ham med sig sammen med Temeraire. Da Kina er sådan et stort rige med rigtig mange mægtige drager kan det Britiske imperium ikke risikere ikke at stå på god fod med Kina og derfor nød til at opfylde deres krav og sender begge afsted med dem Prinsen af Kina.

Derpå starter de på en lang sø rejse på et kæmpe skib som er beregnet til at transpotere drager. Hvor der under sejlasen bliver gjordt nogle ihærdige forsøg for at skille Temeraire og Laurence af. De ser meget af verdnen, mest af havet. Og så er det deres ophold i Kina som har en helt anden kultur til drager end England har. Her bliver drager behandlet mere som ligemænd end som inteligente store dyr. I Kina har de rettigheder og kan gå i gaderne. Temeraire bliver hurtigt glad for de kineserne dragers livsstil.


Anmeldelse (min mening)

Endnu engang fantastisk. Kunne næsten ikke lægge den fra mig. Intrigere og diplomati, snigmord og en helt anden kultur. Det virker meget passende at Kina skulle være dem som vidste mest om drager og havde en længer historie med drager, samt også havde de fleste drager. Dermed også så fedt hvordan deres kultur er bygge op sammen med dragerne og hvordan de ser dragerne. Mere som intiligente ligemænd, som har ratigheder og kapital af sin egen og jobs for sig selv. Men deres kultur er også meget anderledes ned den fra England også med hvordan de håndtere afærre.

Denne anden bog i serien lever virkelig op til det fantastiske og spændende ved dette univers. Og deres rejse er meget spændende.

I denne bog finder Temeraire mere sig selv og møder også sin morder og andre familiemedlemmer, samt af hans egen rase. Samt møder en anden drage han har en del tilfælles med.

Jeg elsker hvordan han forfatteren har gjordt så små ting fra den kineserne Kultur og mixet drager ind i det så det virker så naturligt og spændende. Fortællingen er flydende og gribende, og mysterierne om hvorfor de sendte Napolion Temeraire´s æg (som han aldrig fik) når nu de ikke vil have en drage af Temeraire´s rase ud fra Kina og kongefamiliens varetækt. Bliver trukket ud af bedste evne, ment på den måde at det virker aftentisk hvordan det ville ske med hemmeligheder i det kongehuset/ kejserhuset i Kina. Samt de mange forsøg for at splitte Temeraire og Laurence fra hinanden.

Jeg elsker simpelhen når de rejser og oplevere andre kulture. Dette er så fedt sat sammen at man har svært ved at slippe bogen igen.

Jeg kan varmt anbefale denne bog. Selvfølgelig vil jeg også anbefale at læse den første bog først. Og stadig er denne bog kun på engelsk indtil videre. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *