Black Powder War

BlackpowderwarTitle: Black Powder War
Forfatter: Naomi Novik
Bog i serien: 3
Fra serie: Temeraire


Kort resume

Temeraire og Laurence er på vej hjem fra Kina. Men de får en haste mission om at de skal hen til Istanbul, hvor de skal hente 3 drageæg som Englsnad har forhandlet sig til, og bringe dem hjem. Hvor en af disse æg er en ildspyer og derfor meget kostbar. Denne er også tæt på sin klækning så de skal skynde sig.

Derfor vælger de at krydse en ørken og flyve over land da dette er hurtigere end at sejle med drage transporten.

For at komme til Istanbul skal de over et bjerg og krydse en ørken og derfor lejer de en vejviser som kender området og har krydset det før. Under ørkenvandringen midster de nogle kameler og kommer i klammerri med nogle røvere på heste. Over bjerget finder de ud af at de Lung Tien Lien også har paseret der forbi ved at de møder nogle vilde drager som lever i bjergene. Disse har også deres egent sprog som kun deres vejviser kan.

Nogle af disse vilde drager følger dem lidt på vej lige hen til Sultanes marker før hans palads hvor de nedlægger nogle af kvæene og tager dem med sig, dette giver så Laurance og Temeraire lidt problemer med at komme ind. Men da en af deøverste kommer dem til undsætning og sørger for at de kan komme ind til paladset.

På paladset er tingene ikke som de skulle være. Deres værter siger at Englands ambasadør er død i en jagt ulykke men hele hans familie og husholdning er sporløst forsvundet samt er hele hans arbejdsværelse ryttet. De får også sagt at de ikke kan få æggene da de ikke er belevet betalt for dem. Dette er en stor sum penge som er forsvindet og der er op til dem at finde ud af hvad der er sket med pengene og få drageæggene med sig og hjem inden den ene af dem klægger. Men dette er sværre end man skulle tro, da de er indespærret i en afdeling på paladset som de har fåret tildelt.

De finder så ud af at guldet har skiftet hænder ved at deres vejviser har nogle kontaker i byen. Ved en af disses hjælp får de fingerne i en Britisk guldmønt som var i det kongelige skatkammer. Derved har de beviser på at pengene har skiftet hænde. Men da de bliver fremvist for Sultanen for at fremvise deres sag finder de Lung Tien Lien, i selvskab med Sultanen.

Nu ved de at det ikke var et tilfælde at det hele skete og hun havde en finger med i spillet. Så de beslutter sig for at finde æggene og flyve deres vej med dem. Men i flugten midster de det mindste æg og en mand.

Så nu går turen hjem men da de kommer Prussia, finder de en krig mod Napolion i gang. Samt at Prussia er belevet lovet 20 drager til denne krig af England og disse ikke er kommet endnu. Derpå bliver de hold tilbage til at hjælpe dem indtil at den lovede hjælp skulle komme. Temeraire og Laurence hjælper i de slaget men de lovede drager kommer ikke og de har med gru opdaget at Lund Tien Lien har sluttet sig til Napolion og nu styre hans tropper. Med hendes list vinder Napolion slaget og også de kommende mod Prussia.

Temeraire og Laurence og deres mænd flygter og prøver at komme hjem til England men det er lettere sagt end gjordt. For at gøre tingene værre så klægger det ene æg under deres flugt, og istedet for at kun at skulle finde mad til Temeraire og dem selv skal de nu også sørge for en nyudklægget drage. De ender med at være fanget i en by sammen med en lille del af hæren fra Prussia med den Franske hær lige uden for og igang med at grave sig ind til dem med hjælp af Lien. Til deres undsætning kommer deres vejviser fra Istandbul kommer så flyvende ind med flokken af de vilde drager. De finder en måde til at give den franske drage som kan se i mørke (og som holder øje med dem om natten) en ko som er proppet af sovemedicin. Hvor de derefter i nattens muld og mørke flyver de de Prussiske soldater ud over vandet til noget af den britiske flåde og på denne måde flygter til Lien´s store ærgrelse.


Anmeldelse (min mening):

Den første del af bogen hvor de resjer til Istandbul og har deres bøvl med deres regering er spændende men den anden del finder jeg ikke lever op til resten af denne fantastiske serie. Krigen de kæmper sammen med Prussia dør meget hurtigt ud og de flygter derefter meget. Der er i staten bundet til at blive af Prussia og af deres egen pligtfølelse. Men det viser sig hurtigt at Prussia er tabt til Napolion.

Historien er stadig meget spænende men jeg syntes at krigen sammen med Prussia er landtrukken, samtidig med at den er nødvendig i forhold til det fjæntlige landområde de krydser. De skal gemme sig og kun flyve om natten hvor Temeraire´s sorte frave giver dem en fordel og har ikke megen mad. Den sidste del bage bumurene hvor de er fandet kommer historien igen på sporet.

Det håbløse ved dette slag og det håbløse i hele siturationen lære dog Temeraire at krig ikke altid er spændende og at man ikke alttid vinder. At man kan tage i et slag og nogle gange er det bare håbløst. Temeraire har før været meget iver til at gå i krig, han har været lidt naiv med hensyn til sin egen styrke. Han har altid vidst at man kunne tage men aldrig rigtigt betragtet det som en mulighed at de slag han udkæmper ikke skulle vinde slaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *