Serpina

TiRyding-Serpinatle: Sperpina
Bog i serie: 1
Forfatter: Helle Ryding
Fra Serie:  Klintespind


Kort resume

Hovedpersonen er Serpina som er den ottende datter af klintekongen Mithram, som hersker over klinten i kongeriget Soria, hvor resten af kongeriget hersker der en anden konge. Klinte folket har månen i øjenene og lever evigt, og har rustninger der gør at intet normalt våben kan bide på dem. Når månen bliver fuld i deres øjne er det tid til deres prøve, en prøve hvis de består denne vil deres rustning beskytte dem overalt derefter og månen vil stadig lyse ud af deres øjne. Efter denne prøve er gennemført og bestået er de præstinder og får et enhjørninge horn som bækkens sang høres fra, med denne sammen med det livgivende vand fra inde fra klinten kan de helbrede hvad som helst.

Serpina skal snart til sin prøve og bevise sit værd. Derefter må hun ridde ud med sine søtre som også har gennemgået prøven ud af klinten.

Men agt og ve den som ligger en finger på Mithram´s døtre og den som kommer unanmeldt på hans klint, eller den som truger kongeriget.

Jeg vil bevist ikke skrive mere til resumet, da jeg syntes at det at man får fortalt om hele denne verden gennem Serpinas øjne og lære hendes verden af kende stille og roligt var noget af det bedste i bogen. Det var så godt sammensat og udført at jeg ikke vil fortælle om hvad der sker. Alt for bane for at ødelægge det for andre som jeg syntes var så fedt første gang jeg læste bogen. Så mere får i altså ikke af vide.


Anmeldelse (min mening)

Denne bog og hele serien er fantastisk! Man kan ikke gætte sig til hvad der vil ske, og heller ikke hvorfor da man ikke ved det hele på forhånd. Det der også fanger mig er at dette er en helt anden verden. Historien foregår i middelalderen og bare der er der en helt anden måde at gøre tingene på og en helt anden kultur. Samtidig har klinte folket bag klinten sine helt egne regler og helt egen kultur.  Det fantastisk ved deres opvækst og deres liv er fangende og fantastisk, samt med magien som er en helt narturlig del af deres liv, en helt unværlig del af deres liv.

Jeg elsker den måde at forfatteren har gennemført at Serpinas personlighed. Man bliver nærmest fanget af det. Trods sin høje alder er Serpina kun en teenagere og ved ikke meget om verden. Dette er heller ikke et chok da søstrene ikke får så meget fortalt og heller ikke så meget adgang til verden uden for klinten. Det hun har vokset op med, hele hendes lille verden tror hun fuldt og fast på, hun tror på de regler der er sat op og det hun har fået fortalt om verdnen tror hun på. Og dette verdensyn bliver man revet med af, da det virker meget som om hun har ret.

Så kort sagt er hovedpersonen godt sat op og man følger hende spændt, glæder dig når hun gør det og er bange når hun er det. Man bliver på det nærmeste fanget af hendes personlighed. Og får stjålet sit hjerte af hendes lille edderkop.

Helt ærligt er jeg skrækslagen for ædderkopper men Anaja kan man altså ikke stå for.

Denne bog og denne serie i det hele taget kan jeg stort anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *