The Hunger Games (dødsspillet)

DodsspilletforsideTitle: The Hunger Games
Dansk title: Dødsspillet
Fra serie: The Hunger Games
Bog i serie: 1
Forfatter: Suzanne Collins


Kort resume

Jeg er ret sikker på de fleste kender denne serie, da den også er filmitiseret men det er dog en af mine fauritter så jeg vil andmelde dem som jeg aldrid anmelder bøger.

Der har for mange år siden været en verdenskrig. En krig hvis vinnere af den delte resten af verden op i distrekter. 12 distrekter for at være helt præcis. Dog var der også et distrekt 13 men det blev udslettet. Disse forskellige distrekter skulle stå for produktion til forskellige slags varer til dem, hvis by hedder kapitol. I kapitol lever alle meget godt i overflod. Men i distrekterne bliver de undertrykt og lever ved sultegrensen og ved meget hårde vilkår.

For at holde dem nede og undertrykt skal alle distrekter give en dreng og en pige som er 12-18 år gamle. Disse skal deltage i et spil. I et dødsspil. Hvor alle deltagerne fra de forskellige distrekter skal kæmpe mod hinanden og den der vinder er den der står alene tilbage som den eneste overlevende.

Katniss jæger for at holde sin søster og hendes moder i live i distrekt tolv. Her er størstedelen af befolkningen meget fattige og har ikke meget at leve af. Hver ungt menneske fra de er 12 har et lod i en kæmpe pulje, hvor de kan risikere at blive udtrukket til at skulle være en af de to der skal blive sendt afsted til dette spil. Hver år på deres fødselsdag vil de få et lod til i puljen. Men de kan også selv lægge lodder i puljen for til gængel at få en vis mængde mad. Katniss har forsørget sin familie siden hendes faders død og har derved fået en del lodder ned i puljen, en større chance for at blive valgt til sikre død.

Vi starter historien med høstdagen. Den dag hvor der skal udvælges to til at skulle med til spillet. Det er Katniss´ søsters første år, hun er 12 år, og hun har kun et lod i puljen, hvor Katniss er 16 år.
Katniss´ søster bliver tukket mod alle ods, og Katniss tager hendes plads i spillet. Hendes lillsøster har ingen chance i spillet, men hun har større muligheder, hun ved hvordan man jager og bruger en buge. Ud over hende bliver også Petra valg til at spille spillet.

Derpå går ders rejse til Kapitol hvor de skal igennem et show for befolkningen i Kapitol for derefter at skulle ud i spillet. For at for sponcoere så de i spillet kan få gaver skal de prøve at smigre sig ind på befolkningen i Kapitol inden de skal ind i spillet.


Anmeldelse (min mening)

Jeg har helt og aldels klistret til bogen, kunne ikke for alt i verden lægge den fra mig da jeg første var begyndt. Det betød også at der jeg første gang læste denne bog, var den også alt for hurtigt ovre. Jeg kan ikke sige andet end at det er en fantastisk fortælling med fantastiske personer. Der er spæding lige fra første side og det fortsætter helt til slut.

Forfatteren er fabelagtig til at beskrive omgivelserne og til at forme personlighederne og uden for hovedpersonen. Selvom man ser alt fra Katniss øje og synsvinkel bliver de andre personligheder gjort så livlige og forskellige både i tanke og tale. Dog da man kun ser tingene fra Katniss synsvinkel så ved man ikke mere end hende. Dette aspekt elsker jeg i bøger da det gør at man kan blive overrasket og forundret i løbet af historiens forløb. Man greæder og man griner og selvom at andre skal dø i bogen for at Katniss skal vinde og håber man inderligt på at hun skal vinde og at hun skal overleve. Og jo bedre man kommet til at kende hende jo mere håber man på dette.

Dog bliver man lidt trist over at Petra skal dø for at hun ska leve, for der kan kun være en vidner, igen dog hepper ham bre på hende og håber at hun skal vinde.

Hlet klart læs denne bog, du vil ikke kunne lægge denne bog fra dig. Og hvis du endnu ikke har set filmen så læst bogen først og derefter se filmen. tro mig det vil gøre oplevelsen ekstatisk. Filemen er så godt lavet efter bogen at man bare sidder og er tryllebundet. Alle de billeder man havde lavet i sit hoved da man læste bogen gjotdt til live i filmen!!


En lille historie

Første gang jeg læste denne bog læste jeg den på dansk. Det var før filmen og før at serien var blevet så poylær. Dengang havde denne bog dette cover og derfor har jeg valgt dette cover.

Jeg var meget antusjastisk over denne bog. Første gang jeg læste den var jeg klæbet til bogen af lutter spænding. Jeg kunne ikke løsrive mig. Da jeg havde læst den færdig ville jeg gerne have mere, jeg ville vide hvordan det så gik personerne i bogen, da unertrykkelsen langt fra var forbi, da jeg havde læst de sidste ord.

Jeg ville have mere af serien og søgte efter det. Men der var ingen flere bøger på dansk, og den næste bog var heller ikke udkommet endnu på engelsk. Der ville gå et stykke tid før at den kom bare på engelsk. Så jeg ventede. Men da der er meget at læse og at livet også har en tendens til at tage opmærksomheden glemte jeg alt om bogen og serien.

Så en dag kikker jeg på film i biografen for at finde en som jeg skulle ind og se med min kæreste, min storebror og hans kærste. Så jeg så at der var en film der hed “The Hunger Games” og jeg læste resumet inde på Kino.dk om filemen. Jeg indså at det var filmitiseringen af den bog som jeg havde læst for så lang tid siden, og som jeg havde elsket. Så jeg overtalte de andre om at det var den vi skulle se.

Jeg undersøgte om hvor mange bøger der nu var og ja alle 3 bøger var ude og jeg reseverede de 2 første på bibloteket. Vi var inde og se filmen og jeg var elle vild. De havde lavet filmen super godt i forhold til bogen. Derefter læste jeg den første bog igen og derefter læste jeg de næste bøger.

Jeg har været så glad for serien at jeg senre igen har ønsket mig bøgerne og fået mit anskaffet mig dem og så da jeg havde bøgerne læste jeg serien igen.

Så man kan godt sige jeg godt kan lide denne serie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *