Catching Fire (løbeild)

the-hunger-game-catching-fireTitle: Catching Fire
Dansk title: Løbeild
Forfatter: Suzanne Collins
Fra Serie: The Hunger Games
Bog i serie: 2


Kort resume

Katniss og Petra har vundet spillet og lever nu i hver deres store hus i vinderbyen i deres distrekt med deres respektive familier. Det er et halvt år siden de vandt og Petra og Katniss har ikke haft megen kontakt efter spillet. Men det er vinter nu og det er snart tid til deres vindertur, hvor de skal ud til alle distrekterne på tur og til sidst til Kapitol og fejres.
Alle i kapitol glæder sig til at se turteldurene som vand spillet sammen. De eneste der ikke glæder sig er Katniss og Petra som skal til at spille skuespil. De har lidt svært ved at snakke sammen siden at Katniss opdagede at det ikke var skuespil fra Petras side samt at Petra fandt ud af at det fra Katniss side kun var skuespild.

Idmidlertid inden deres vindertur får Katniss uventet besøg af Priisent Snow som er Prisident for Panem. Han siger hende at der er oprør i de forskellige distrekter efter hendes lille nummer. Nu for at hun ikke skal dø sammen med hendes familie og Petra skal hun overbevise hele Panmen om at Petra´s og Katniss´ kærlighed er virkelig og ikke et skuespild og stoppe oprøret.

Efter vinderturen ryster bare Snow på hovedet. Deres indsats til at berolige menneskemængderne var ikke nok. De tager hjem til deres distrekt. Der bliver udnævnt at dette års er et Lubiærumspil vil dette spil være anderledes. Så dette år skal der trækkes spillere fra vinderne som allerede har vundet et spil engang.
Dette betyder imidlertid at Katniss skal tilbage til spillet. Da hun er den eneste kvindelige vinder fra deres distrekt.


Anmeldelse (min mening)

Som den første bog er denne bog helt fantastisk og svær at lægge fra sig. Dog har Katniss taget physisk skade af det første spil og lider af post-traumatisk stress.

Hele hendes situration er stressende og meget kaotisk for hende og når man læser bogen føler man med hende. Hele hendes verden er lavet om og selvom hun nu lever i rigdom er det ikke blevet bedre. Ikke kun for hende er tingene blevet værre. I distrekt tolv er der kommet nye lovhåndhævere som ikke ser igennem fingre med at de jager ude i skoven og har et sort marked. Folk får psik for de mindste forseelser som giver bogerne i distrektet endnu dårligere vilkår end de allerede havde.

Bogen er lige så fangende som den sidste og mit hjrete blødte for hende da hun skulle til spillet igen. Denne gang med meget ringe chancer for igen at vinde, da Snow havde lovet hende at hun skulle dø, så hun er helt sikker på at i spillet lige meget hvad hun gør vil hun komme til at dø. Så hun sætter sig for at denne gang skal alle midler ind for at redde Petra istedet for hende. Som jeg syntes her igen at hun viser at hun holder af ham samt viser sin side at hun så gerne vil redde alle, med første prioritet dem hun holder af. Så for at hun kan redde Petra mander hun sig op for at være stærk for sin familie og for ham.

Dette var en værdig efterfølger den den første bog. Dog der jeg læste den fandt jeg stemningen meget mørk. Men måden som historien er skrevet på og sat op på gjorde det ikke noget. Faktsik det modsatte, det fik det til at virke mere autentisk og mere virkeligt. Så man hang på og holdte vejret og ønskede at Katniss nok skulle klare den selvom alle håb og ods var imod dette. Dog læste jeg denne bog med den beroliende viden at der var en tredje bog og bagpå var hun der stadig beskrevet.
Dette ved jeg godt kan virke lidt som snyd, og måske lidt ødelæggende for historien at jeg kikke efter om hun også er i den tredje bog. Men jeg har nu sådan en mærkelig person at hovedpersonen ikke må dø. Hvis hovedpersonen dør så dør resten af serien for mig (undtagen ved Sagaen om Isfolket). Hvis hovedpersonen eller den som hovedpersonen elsker dør aller sidst i serien så kan jeg stadig elske historien men jeg vil ikke læse den igen. Men jeg vil mindres serien som noget fantasisk men vil aldrig genlæse den. Så bøger skal ikke nødvendigvis have en lykkelig slutning for mit vedkommende, kun i det henseende at hvis jeg skal læse den igen.

Men kan helt klart anbefale denne bog og selve serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *