Mockingjay (Oprør)

mockingjay-part-1-posterTtile: Mockingjay
Dansk title: Oprør
Forfatter: Suzanne Collins
Fra serie: The Hunger Games
Bog i serie: 3


Kort resume

Katniss er nu under jorden hvor distrekt 13 engang lå sammen med de overlevende fra distrekt 13 og de overlevende fra hendes egen driskret som nu er blevet udslettet af Kapitol. Hendes søster og moder er der også.

Oprørene vil gerne have hende til at være deres sladderdrossel, altså frontfiguren/ billede på oprør til at få de andre distrekter til at gøre oprør og vælte Kapitols magt.

Dog er hun ikke phygisk nok rask, samt er Petra taget til fange af Kapitol.

Mere vil jeg ikke sige da det kan øddelægge handlingen og overraskelserne i selve bogen. De andre bøger havde sådan en opstart man kunne skive lidt om men denne er hun ved distrekt 13 og selve opdagelsen af deres samfund finder jeg en vigtigt ting i historien, samt hvordan hun videre klare sig. Man skal simpelhen læse bogen.


Anmeldense (min mening)

Jeg må sige at selvom jeg elsker denne serie og også denne bog så den første halvdel af bogen er der meget poletik i. Katniss er bange og kæmper med både sin psyke og med at bearbejde hvor hun er og alt hvad der er sket siden hun blev reddet fra spillet.

Hele hendes verden er ødelagt og hun har ikke andet hjem end distrekt 13. Alt hvad hun havde kæmpet for er ødelagt. Hun ville så gerne passe på distrekt 12, hun ville så gerne passe på de menneske hun holder af. Men det har ikke rigtigt virket for hende. Samt alle omkring hende præsser hende i de retninger som de gene vil have hende til at gå i.
Først var der president Snow som gerne ville have hende til at stoppe oprøret og spille en svag lille forelsket pige, det kæmpede hun for og da det ikke virkede ville han bare have hende til at dø. Derved vil hun blot bare redde Petra, når nu hun ikke var til at redde. Dette virkede ikke, han er taget til fange, hun er i live og det meste af distrekt 12 borgere er døde og deres hjem er udslettet. Nu vil de så gerne have hende til at være billede på oprøret som med garanti vil få Petra slået ihjeld hvis han ikke allerede er død.

Hun bliver ved at blevet hevet rundt og har ikke meget at kunne stille op siden hun valgte at trække bærene frem i det første spil. Lige meget hvad hun gør virker det som om at tingene sker lige meget hvad, og hun blot er en passager i hendes egent liv. Så det virker håbløst det hele.

Men da de så gerne vil have hende til at samarbejde og man kun kan trække en hest hen til truet men ikke få den til at drikke, så har hun mulighed for at forhandle.

Den sidste del af bogen er fantastisk. Den er rørende og den perfekte slutning til en fantasist serie. Jeg har læst serien 2 gange igennem og jeg har grædt mig igennem de sidste kapitle begge gangene. Efter jeg havde læst serien igennem første gang var jeg næd til at eje denne serie og nu står de også på min bog rejol.

Jeg kan ikke udtrykke nok hvor meget jeg har elsket denne historie og hvor meget den bandt mig til min sofa og sofa læselampe. Jeg holder meget af bøgerne og syntes de er et mesterværk som nok en dag vil blive til en klassiker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *