Empire Of Ivory

us-empireTttle: Empire Of Ivory
Forfatter: Naomi Novik
Fra serie: Temeraire
Bog i serie: 4


Kort resume:

De er kommet tilbage til England og har med gru fundet grunden til at de lovede 20 drager ikke kom. I starten af deres rejse til Kina fik de et brev om at dragerne i England havde var blevet forkølet, hvor da også Temeraire blev smittet af kurerdrage som overgav dem dette brev. Dog blev Temeraire rask igen og de havde ikke tænk videre over det. Men for dragerne i England blev de ikke raske igen, dog mere og mere syge. De havde mistet deres appetit ud over deres sygdom og bliver mere og mere svagere hvor der dertil allerede er nogle drager under denne plage har bukket under og forladt verdenen for aldrig at komme tilbage igen.

England lader syge drager af dem som stadig har evnen og kræfterne til det om at flyve korte partruljer i klart vejr, så det stadig ser ud som om at de patruljere deres kyster og ikke er i den sørgelige forfatning som de er, da hvis Frankrig finde ud af dette vil de blive invaderet med det samme uden megen forsvar.

Da en Fransk drage kommer ind over kysten og når at ser karantæne området med de syge drager, når Temeraire kun lige at fange den franske drage og tvinge den til at lande. Dog lander de i sandbunken hvor de syge syre spyttened drager ligger og bliver begge udsat for smitte farer. Dog efter flere dage finder de ud af at Temeraire ikke bliver syg og derved må konkludere at han blev smittede under deres rejse, men af en eller anden grund kom over sygdommen. Dette kunne være noget han har spist eller bare det anderledes klima dernede. Da han var syg og blev rask var under deres rejse ved Afrika.

Så de sender Temeraire og hans venner Maximus og de andre fra hans ekstradrille der ned igen for at se om de kan finde en kur, så de kan redde de Britiske drager.

Men Afrika er ikke så stille som de troede den var, ud over deres kolonier er slavehandel er der meget mere af Afrika som de og kolinisterne ikke kendte noget til.


Anmeldelse (min mening):

Nu er de på farten igen og skal redde alle de Engelske drager, med et eventyr til Afrika hvor de finder at de intet viste om dette kontinent. Jeg elsker at de to er på farten igen ude i verdnen, Og jeg må indrømme at jeg var glad for den første og den anden bog, men den tredje syntes jeg ikke var nær så god som de sidste to. Denne bog er så kommet på høje med de to første bøger. Specielt det sidste stykke hvor de er hjemme i England igen.

Hvis i ikke vil have spoleret noget af bogen må i hellere lade vær med at læse videre da jeg gerne vil berører nogle emner i bogen som er lidt om handlingen jeg ikke ville ødelægge i resumet.

Den sidste del af bogen var meget spændende og jeg glæder mig allerede til den næste bog. Da de har reddet de overlevende drager i England tager regeringen nu det dratiske skridt at sende den tilfangetagende drage hjem til Frankrig for at inficere deres drager der.

Jeg må indrømme at tanken har strejfet mig. Da de snakkede så meget om at lade Frankrig tro at de stadige havde drager og intet var forandret tænkte jeg lidt på at det ville være meget lættere hvis de bare “lod” en drage blive tilfangetaget som er syg og som ikke ville sige dem noget om deres egen situration. Så ville deres drager også blive syge og så ville de stå lige. For mig virkede dette som en chance for at stå lige så de ikke ville blive randt over ende af de franske tropper og drager men stadig ville have en fair chance. Dette har sket før i krig at man har brugt sygdom på en eller anden måde i krigsførelse. Dog har jeg altid fundet dette meget moralsk og æres mæssigt forkert. Selvom jeg nu syntes denne metode er lidt makaber og forkert så er den om nu vel blevet brugt igennem historien flere gange.

Temeraire syntes også at dette er meget forkert og vil nu tage kuren til dem så drager over det meste af verdnen ikke skal dø af denne sygdom. Laurance er også imod regeringns måde hvorpå de føre krig på så prøver han at snakke Temeraire ud af ideen om at bringe kuren til fjenden da dette er forræderi. Med eller uden Laurance vil Temeraire afsted, og Laurance tager så med ham dog med det formål at tage tilbage bagefter for at tage hans straf som foræder som venter ham.

Jeg beunder virkelig dette, at han gør hvad man mener er det mest rigtige dog bagefter tager staffen som følger med hans handlinger. At stå inde for sine valg og handlinger. Dog som læser håbed jeg på at de ville flygte bagefter også selvom også dette virkede trist at de skulle forlade deres hjem og venner i England for altid. Nu kan jeg så ikke vente med at læse den næste bog og finde ud af hvad der sker med Laurance og Temeraire.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *