Fødselsdags bagning for min søde kæreste

Dette er den ene af lagkagerne jeg lavede. Det er en banan/chokoladecreame lagkage.

Dette er den ene af lagkagerne jeg lavede. Det er en banan/chokoladecreame lagkage. Kan ses på dette billede og billedet neden under. 

IMG_20150502_134814Så har jeg været i gang med bagningen. Det har været noget af en travl weekend. Fredag var det den helt store bagedag. Lørdag blev der holdt fødselsdag for min kærste for familie, så det var bare op og gøre alt klar til at de skulle komme forbi. Søndag var jeg på arbejde hvor jeg om aftenen der jeg havde fri tog ud med min kæreste og nogle af vores venner i biografen og så avengers 2. Weee en weekend 😀 . Men selvsølgelig er denne post til ære for bagningen!!

Dette er så dan anden lagkage jeg lavede. Denn er med vanilie kagecreame og knuste rutebiler (kagen).

Dette er så dan anden lagkage jeg lavede. Denn er med vanilie kagecreame og knuste rutebiler (kagen).

Jeg bagte to slags lagkager med to forskellige slags smag. De sidste 2 fødselsdage sidste år lavede jeg fondant overtræk med fondant figurer. Men da fondant er meget sukker aktigt blev kagerne meget søde og lidt for sukker kvalmne. Kagerne så meget flotte ud men var alt for søde til entlig at nyde mere en få bidder af.

20150503_081733

Hjemmelavet hinbærsnitte. Det eneste jeg ikke lavede selv var selve mameladen der er inden i.

Så i år tænkte jeg at da stadig skulle være fondant figurer til dog skulle kagerne ikke dækkes af fondant. Så jeg valgte at lave chokoladecreame hvor jeg smeltede chokolade sammen med fløde og derefter piskede det op til en creame. Dette brugte jeg til inde i en af kagerne sammen med bananer og så uden på begge kagerne. Så lavede jeg fondant hegn og fondant små grise til at lege i chokoladecreamen som om det var mudder. Den første af kagerne er en banan/chokoladecreame lagkage med chokoladecreame som ydre.

Den anden lagkage ses nede for og inde i den er der vanilie kagecreame med knuste rutebils kager som er købt i Rema 1000. Uden på er der chokoladecreame.

Lagkage bunden er også hjemmebagt med min mors hemmelige opskrift 😀 . Så den lander ikke på nettet. 😀 . Men chokolade creamen er bare at smelte 200 g chokolade i 3/4 L fløde og så skal det køles helt ned (natten over plejer jeg at gøre) og derefter bare pisket til det er en creame.

Jeg lavede også hinbærsnitter og dejen til er meget let, både at lave og at huske.
300 g mel, 200 g smør og 100 g sukker. Blandes sammen og ældtes sammen i hænderne så det bliver til en sammensat dej, der derefter skal i køleskabet i en 30 minutter og derefter skal dejen bare rulles ud og stikkes ud med en eller anden form man gerne vil have kagerne i. Derefter skal de på en bageplade i ovnen og bages ved en 200 grader i en 15 minutter men alt efter tykkelse og form skal de nok have en 5 minutter mere.
Derefter skal de bare sættes sammen to og to med hinbærmamelade imellem dem og så glasur på toppen, og så er de klar til servering. Dog ville jeg lige lade dem stå lidt da de to stykker af dej med mamelade imellem sig bedre holder fast i hinanden. 😀

Det tør siges at det var en meget velykket fødselsdag med hyggelige mennesker 😀 .

Ud over alt dette kageværk bagte jeg også boller. 😀


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *