Djævlekrigen

Forfatter til serien: Kenneth Bøgh Andersen
Seriens navn: Djævlekrigen
Bøger i serien (ind til videre): Djævlens lærling; Dødens terning; Den forkerte død; Ondskabens engel.

Dette er en serie jeg har været meget glad for. Men da det er lidt lang tid siden jeg har læst dem så vil jeg lige skrive lidt om dem sammen på en side. Dog vælger jeg at skrive om dem fordi jeg netop har været glad for dem og derfor ligger de skarpt i min hukommelse. Samt så udkommer der en bog til i serien her i dette år 2015 😀 . Den glæder jeg mig til at læse for igen at komme ind i dette fantasktiske univers. Jeg kunne god finde på at genlæse denne serie, bare inden jeg læser den anden bog. Dog igen er dette usikkert da jeg tydeligt kan huske serien og den fantastiske univers forfatteren maler med denne historie.

Serien fra den første bliver stille og rolig mere og mere alvorlig. Da der sker flere og flere mystiske ting i helvede. Dog er hele serien meget spændende og meget godt skrevet. Et andet fedt plus ved denne serie er at det sætter lidt spørgsmåltegn ved religion på den neutrale måde. Samtidig lære man også en del fra biblen og andre historie som høre dertil.

1476055♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Title: Djævlens Lærling

Den første bog handler om at Djævlen er blevet syg og er ved at dø. Dog skulle han være udødelig men selve døden ved ikke hvad der sker, dog kun at han er ved at dø. Så djævlen er nød til at have sig en lærling til at overtage efter ham. Djævlen og gud spille terning om menneskers liv, om hvor stor tilbøjelighed de er for at blive/ at være onde eller gode. Hvor 100 er med den største sandsynlighed for at være ond mens 1 er med den største sandsynlighed for at være god.

Djævlen har udvalgt en med tallet 100, en rigtigt lille møjunge, en lille bølle. Men da han skal hentes ned misser døden. Han skulle have været blevet ramt af en bil, men da han nu er en lille satan i sig selv så skubber han sit mobbe offer ud foran bilen for at redde sig selv. Derved rammer bilen Filip istedet og nu skal Lucifer nu leve med ham som lærling. Med stor arbejde for sig da Filip er god, ærlig og opfører sig så han passer god til sit efternavn som er engel. Han har skam også tallet 1.

Nu er det op til ham at være Lucifers lærling. Dog kommer han på sporet af hvorfor at Lucifer er blevet syg og følger det sammen med  Satina hans nye ven fra helvede.

Jeg grinte så meget af den lidt mørke humor i denne bog da jeg første gang læste den. Den var simpelthen FANTASTISK. Jeg elskede forfatterens måde på at beskrive hele denne verden af helvede. Det lidt komiske i at sådan en god dreng skulle ende der nede og skulle være Lucifers lærling er absurd og de problemer det medfører er fabelagtige sjove.

I denne bog af denne fordatter er det hele malet med ord så levende, så man tydeligt kan se det hele for sig.

30ff8d7e-c52e-452d-95a2-dfcf8c6d4dff

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ttile: Dødens terning

Dette er den anden bog i serien. Her bliver Filip trukket ned i døden af døden selv for at hjælpe døden. Han terning er nemlig forsvundet. Unden den kan døden ikke tildele de nyfødte nogen år. For når han kaster den viser den et tal som så er den tid som det menneske har at leve i. Uden den vil alle de nyfødte have evigt liv, ingen vil fremtidig dø. Dette vil tilsidestille helved og himlen helt overflødelig og også gøre jorden overbefolket. Dette vil skade hele verdnen og få den til at synke i grus.

Nu skal Filip og Setina ud og prøve at finde dødens terning. Dette får den vidt og bredt og de opdager mange ting.

Denne bog da jeg læste den havde jeg høje forventninger til at være lige så sjov som den første. Det var den ikke helt. Dog var den stadig fantastisk skrevet og spændende. Sådan som forfatteren beskriver og laver personerne er unik og fængende. Her snakker jeg ikke blot om hovedpersonen. Døden Mortimer er ikke bare skræmmende men beskrevet som en lidt buttet mand. Han er ikke kun døden men har også sin helt egen personlighed. Dette har Lucifer også.

Mange har den ide og billede af Lucifer og døden samt djævle i al almendelighed at de er skræmmende og stygge. De er onde. Ens hverdage forstilling om dem er at de er hævet over menneskelige personligheder. Når man tænker på dem med personligheder tænker man næsten på farven sort, som sort og mystisk. Sort som sort humør og de værste marreridt. Man tænker bestemt ikke på dem som at have menneskelige personligheder.

Ud over at de har menneskelige personligheder så er det også så smukt lavet at de har personligheder man ikke kan lade vær med at kunne lide bare lidt. Man kan simpelthen bare ikke lade være med at holde af personerne

1fdff1a38e5ed75f1e14748c5cc75dbd

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Title: Den Forkerte Død

Dette er den tredje bog i serien og lige så fantastisk som den første var. Filip har fået nogle piller af Satina som kan sende han ned til helvede, det sted i helvede han sidst har tænkt på. Han skjuler pillerne for Søren hans nye ven som i første bog var hans fjende, hans mobber, hans bølle. Ham som oprindeligt var udset til at blive Djævlens lærling. Da søren ser pillerne siger filip at det er almendelige hovedpinepiller. Derved tager Søren en af pillerne og dør. Derved er filip nød til at tage sin sidste pille for at følge efter ham for at få han tilbage til livet.

Helved er meget forandret. Dog med hjælp fra Lucifer og himlen finder filip og Satina ud af at Søren er havet i Hades og ikke i helved. Derved tager de afsted til hades for at hente ham tilbage. Dog vil hades ikke af med ham da han ikke har haft nogle nytilkommere i evigheder. Han tager derfor også Satina og filip til fange. Dog undslipper Satina og befrier Herkules som hjælper dem med at flygte og holder hades i skak.

De kommer tilbage til helved og Søren finder sig godt til rette sammen med de andre djævle. Dog er helved meget anderledes da mange djævle har sluttet sig til Aziel i ydergård da de er utilfredse med at de nu ikke længere er udødelig (skete i sidste bog) men nu også dem er dødelig. Aziel plan er at vælte tronen og selv indtage den som helveds nye hersker. For at finde spor deler Satina og filip sig og da sker det at Satina bliver taget til fange af Aziel.

Spionen som de fanger i helved bliver toturert i 3 dage før vagterne må give op. Dette vil filip ikke godtage og derved selv går ind til spionen og toturer ham. Han kommer ud igen som djævel og ved hvor Satina kan finds.

Alt dette nye eventyre de skal på ved at de skal ned til et andet helved er spændende hvor man stifter sig lidt bekendskab med den græske mytologi. Efter denne bog kunne jeg bare ikke vente til at læse den næste og finde ud af hvad der så vil ske.

ac0f361a2c2d1074188539bc05683f3c

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Title: Ondskabens Engel

Satina er blevet bortført og Filip ved hvor hun befinder sig. Men for at finde ud af hvor hun befandt sig var han næød til at toturrere en spion som var sendt af Aziel. Med det har han på en måde mistet sig selv. Han holder af hende og på en måde gør Aziel det også. Da han kom ud fra toturrummet var han ikke længere sig selv, han var nu en djævel med horn og vinger.

Aziel styrker og den krig som de lover for at fjerne Lucifer fra tronen og sætte Aziel derop istedet truer og hænger over helved som en sort trussel. Ko længere der går jo mere håbløst virker det hele. Det er nu hele op til Filip.

Denne bog er med spæding fra start til slut og man bliver revet med ind i handlingen og opslugt. Med denne bog havde han afsluttet en fantastisk serie.

Nu udkommer der så i år (2015) en ny bog, en femte bog i serien. Denne glæder jeg mig meget til at læse da jeg har nydt meget denne serie og elsket universet. Mange er bange for at dette vil ødelægge serien. Som selve forfatteren selv srkiver:

Nogle ting skal man lade hvile i fred, og hvis det ikke blev godt … Et dårligt bind 5 ville ikke bare være et dårligt bind 5, det ville ødelægge hele serien.

Dette kommer fra hans egen hjemmeside (Fra: http://www.kennethboeghandersen.dk/default.asp?Action=Details&Item=665). Men han skriver selv at han havde så mange andre ider og han kunne bare ikke lade dem ligge. Så med denne fantastiske serie han har skrevet så stoler jeg på ham, at denne ide som bliver den femte bog er en super ide, en bog som er en fantastisk tilføjelse til de forrige. Og jeg kan næsten ikke vente med at læse den og se hvad han har fundet på.

Jeg er helt vild for at læse den næste bog. Jeg vidste godt at filips eventyre ville ende på et tidspunkt og at han nok ikke kunne få både livet og sin verden i helved samt alle sine venner i helved. Han kunne ikke have begge dele. Dog syntes jeg stadig det var en trist slutning at han skulle tilbage til livet med ingen mulighed for at vende tilbage, for da ville hans timeglas med hans livs sand blive ødelagt og han ville dø.

At alt det der er sket for han i helved skulle slutte for evigt og han aldirg skulle se sine venner derned fra igen nogensiden. Det var uengåeligt men dog trist. Derfor glæder jeg mig til den næste bog og er meget spændt på hvordan han har fundet på at dreje det med at han ikke kan vende tilbage til helved igen.

Det skal nok blive spændende 😀 .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *