Divergent bøgerne

divergent-660x330

Denne serie læste jeg for cirka et halvt år siden. Da jeg allerede har læst alle bøgerne vil jeg lige skrive om dem samlet på en side.

Beatrice Prior som senere i bogen skifter navn til Tris er bogens hovedperson. I denne fremtidsverden er Chicargo en by hvor alle mennesker er delt ind i fraktioner alt efter hvor deres evner ligger.

6233139969a84ab099dc286a2f5b7170_divergent_afvigerDivergent – afvigeren

Dette er den første bog i serien. Her handler det mest af alt om at blive præsenteret for denne verden og Beatrices færden, hvor hun skifter fra en ene fraktion til den anden. Ved den første prøve for at se hvilken fraktion hvor hendes evner ligger finder hun ud af at hun er divergerende (afvigende), altså har evner for flere end en fraktion. I hendes samfund så forsvinder folk som er divergerende. Regeringen/ den der bestemmer er meget skremte over for disse slags mennesker og vil have den pågrebet og fjernet fra samfundet, da de mener at de udgør en trussel. Beatrice lever med sin familie i fraktionen abnegation. Da dagen kommer til hendes prøve/ test på hendes evner. Hende der tager hendes test skriver ind i systemet at hendes talenter pegende på fraktionen abnegation. Dog kan de unge stadig vælge en anden fraktion. Men hvis man ikke klare adgangsprøven så bliver man forvist for alle fraktionerne og bliver fraktions løs som er en ussel skæbne.

Da dagen kommer til hun skal vælge tøver hun men hun vælger en ny fraktion, hun vælger fraktionen dauntless som er de modige, disse er også byens beskyttere. Altså byen millitær og politi. Bogen omkredser hendes prøver og hendes kamp for at få den nye fraktion til at være hendes hjem. Samt en kamp for at holde det hemmeligt at hun er divergerende (afvigende).

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


fd4432a1-0fb9-466b-9a27-9e903a5b56abInsurgent – oprøreren

Efter at mange er døde flygter Tris, Tobias, Caleb, Peter og Marcus ud mod pasefisternes hovedkværter i håb om at få noget beskyttelse og sikkerhed der. Det viser sig dog at det kun er på lånt tid og de hænger stadig i lisvfarer.

De er nød til at finde en måde hvorpå de kan styrte intelligentsia. Samt er de nød til at passe på sig selv fordi intelligentsias overhoved har planer om at dræbe alle afvigere fordi de er de eneste som kan modstå seriumet og derved ikke kan styres af hende via en computer. For hende er afvigerne det eneste som truer hendes magt fordi de er de eneste hun ikke kan styre.

♥ ♥ ♥


divergent_3_-_fornyeren-25816424-frntl

Alleciant – fornyeren

tris, Tubias og nogle af deres andre venner tager ud af byen for at finde ud af sandheden om hele deres by og afvigere. Det viser sig at hele deres liv har/ er en løgn og der er folk uden for. De finder også ud af hvad det vil sige at være en afviger. Men kan de stole på disse mennesker?

Men jeg må indrømme at jeg ikke kom igennem denne sidste bog.

x (hjerter)


Fraktionerne

 • Abnegation – Puritanerne – De uselviske.
  Disse er dem som giver skylden på selviskhed som menneskets største fejl og mangel. De lever for at tjæne andrev og vil selv udstå fra goder i livet. Det anses at være selvisk at se sig for meget i spejlet eller at søge for meget lærtdom, det ses som selvisk med luksusvare eller at skille sig for meget ud fra de andre. Derfor går de i gråt tøj og er meget stille i det. De lever for at tjæne. De lever med så lidt som muligt.
  Puritanerne blev dannet af dem som mente at selviskhed var/er skylden til problemerne i samfundet.
 • Dauntless – Skytsenglene – de modige
  Det er på en måde deres verden/ bys vagter/ militær/ poloti. De er klædt i sort, dog har de fleste tatoveringer og nogle farver også deres hår i alle mulige farver. Deres faktion er meget fysisk anstrengende og derfor findes der ikke mange ældre skytsengle. Her er det også lang fra alle sapirenterne som bliver optaget. Der er en tavle hvor alt efter ens placering i træningen ligger ligger personen. På denne tavle er det kun et vis antal som bliver optaget, det betyder at de bedste (dem som står øverst på listen) bliver optaget.
  Skytsenglene blev dannet af dem som mente at fejhed var/er skylden til problemerne i samfundet.
 • Erudite – intelligentsia – De lærte
  Alle fra intelligentsia skal gå med et stykke blå beklædningsgenstand. Samt de fleste går med briller også selvom de har perfekt syn, bare for at se mere inteligente ud.
  Det er kendetegner de lærte er at de er kloge, samt har en naturlig nusgerighed som gør det lettere at lære.
  Intelligentsia blev dannet af dem som mente at uvidenhed var/er skylden til problemerne i samfundet.
 • Gandor – Sanddru – De ærlige.
  Disse er ofte meget ligefremme og ærlige. Desuden lære de fra en tidlig alder at læse kropssprog, så de er gode til at se om nogen lyver. De mener at sandheden er enten sort eller hvid og derfor går de også sådan klædt.
  Sanddrug blev dannet af dem som mente at løgne og bedrag var/er skylden til problemerne i samfundet.
 • Pasefisterne – De fredlige
  Disse går klæt i lyse farver og løst og behaligt tøj. Hvor rød og gul er de mest gænse farver de går med. Det er dem som dyrker jorden. De elsker sang, musik og latter. Man kunne sige at dette var hippierne af alle faktionerne. Disse står for fred, venlighed, tilgivelse og tillid.
  Pasefisterne blev dannet af dem som mente at krig og vold var/er skylden til problemerne i samfundet.

Anmeldesle

Jeg elskede den første bog og syntes det var meget intrasant hvordan deres samfund var bygget op og de barske vilkår de lever under. Hendes kamp om at skjule hvad hun er samt at passe ind er en gribende og spændende fortælling. Hvor det hele tilsidst spidser til med et ondt komplot hvorved kun afvigere kan slippe fra og gøre noget ved.

Jeg holder meget af hovedpersonen og hendes mod. Jeg forstår også godt hvorfor hun trænger til noget andet, noget mere ned det liv hun har levet indtil nu med hendes familie. Bogen er fyldt med spænding og nye spændede ting.

Jeg er især meget vild med hvordan samfundet er bygget op og hvordan de forskellige faktioner fungere og lever. Det var meget spænde at høre om.

Den anden bog er mere politisk og de løber mere end de kæmper og det giver også god mening forhold til deres situration. Den anden bog er ikke nær så spændende som den første bog var, dog var den fin nok og holdte mig stadig til ilden. Dog er historiens forløb blevet en tand mere dyster end den var i starten og det hele virker mere ude af kontrol og umuligt. Tubias bliver mere fjern og mærkelig igennem den anden bog og for mig virkede han irriterende fordi han ikke helt delte nok med Tris, man kan så sige at hun heller ikke delte så meget om sig selv med ham og ikke støttede sig nok til ham. Dog skammede hun sig over sin nyfundne angst for våben. Desuden kommer der en side frem i Tubias som får en til at tænke på om han i virkeligheden er sådan en sød og god person som man først troede.

Men så kommer den trejde bog. Denne skuffede mig meget. Hele historien er drejet og det hele er meget dysteret og de finder ud af at hele deres liv har være en løgn. De kommer et helt nyt sted hen som også har sine egne regler. Det virker som om de er flygtet fra et undertrykkende samfund til det næste, og endnu værre så har de ingen intentioner om at hjælpe dem som er inden for byen. Tubias bliver mere og mere irriterende og fjern og Tris kan ikke helt forstå hvorfor. Da alt dette skete begyndte jeg at have sværere ved at læse bogen og tilsidst stoppede jeg. Jeg ville meget hellere læse noget mere intrasant. Jeg elskede sådan den første bog og kunne for den sags skyld også lide den anden. Men denne blev det hele mere indviklede og mærkeligt. Den store verden unden for er i roiner og de eneste som har lidt struktur og sikkerhed virker blot som et nyt undertrykkende og bestemmende system istedet for det andet de er flygtet fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *