Victory of Eagles

47560

Tttle: Victory of Eagles
Forfatter: Naomi Novik
Fra serie: Temeraire
Bog i serie: 5


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Efter Temeraire og Laurance har bragt kuren til Frankrigs syge drager og er kommet hjem for at modtage deres retmæssige straf for forræderi. Som kaptajn for en drage vil Laurance blive indespærret i længere tid for at sørge for at Temeraire opføre sig pænt. Dog kan han ikke se sig fra en skæbne i den nærmere fremtid med at blive hængt. Imens at Laurance er placeret på en båd på vej mod et mere permanent fængsel er Temeraire placeres avls pladserne/ grundne (På engelsk: Breeding Grounds). Hvor han prøver at gøre sig det komfrontabelt i en nu meget mere kedelig tilværelse. Temeraire har ikke andet at lave end at sove og spise og vente på at Laurence bliver hængt.

Men da Napolion angriber England og kommer i land med sin hær bliver Laurance sendt ud mod Temeraire for at tage del i krigen igen, da ingen drage kan blive sparet. Men i processen at komme i land skal Napolion først igennem en blokade af Engelske skibe. En af disse skibe er det skib som Laurance er på og det blev synket. Laurance og andre fra båden overlever. Dog har Temeraire søgt efter viden om Laurance via dragerne og får af vide af en at Laurances skib er blevet sunket og der ingen overlevende var.

Derpå overbeviser Temeraire dragerne der også har plads på avls grundene at følge med ham og tage kampen op mod Napolions og hans hær for at vinde respekt og kapital. Så da Laurance ankommer til det sted hvor Temeraire burde være, er stedet tomt for både mennesker og drager.

Jeg har givet denne bog 6 hjerter. Jeg elskede denne bog!! Simpelthen. Jeg var helt og aldeles opslugt på lige så højt et plan som den første bog opslugte mig.
Det jeg elskede ved den første bog var at man hørte meget både til Temeraire og Laurance, de var ved at lære hinanden af kende og knytte bånd. De andre bøger har været mere dedikeret til Laurance end til Temeraire. Hovedpersonen i de sidste bøger har helt klart været Laurance som har en fantastisk drage ved navn Temeraire. Det har fåët historien lidt ned i hjerter da jeg finder Laurance meget sød og god for Temeraire men ikke videre intrasant. Laurance er heltemodig og meget retskaffen. Dog meget kedelig, hvor deres færd og historie er blevet båret af eventyrene de støder på og de passagere hvor Temeraires væsen spiller igennem.

Denne bog har meget mere af Temeraire. Istedet for at være en stemme som er der når han er sammen med Laurance så nu i denne bog skiftes det meget om fra hvilken af dem man høre tingenes handling fra. Man høre Temeraires tanker og ser hvad han ser, fra hans perspektiv og andre gange fra Laurances.

Jeg var lidt bange for at når de igen var sammen ville dette skiften mellem deres stemmer forsvinde igen. Men til min store glæde gjorde det ikke det men forsatte på denne fantastiske måde igennem resten af bogen.

I denne bog gemmengår Temeraire også en stor forandring. Han har en drages mentalitet og har svært ved at forstå nogle ting i det menneskelige samfund, men i denne bog får han mere perspektiv til tingene og bliver mere bevist om verdnen og menneske verdnen omkring ham. Man kan sige at han er blevet mere moden i det og træder i karakter.
Hvor derimod at Laurance lider under det forræderi han har fortaget, hans ære og status har lidt meget under det. Den defination han har af sig selv er på gyngende grund og hans egent billede af sig selv er et dårligt et af slagsen. Han er ved at finde sig til rette i den hans verden som en forræder.

Jeg er meget glad for at Temeraire med den fantastiske personlighed han har træder mere i kraft i historien i denne bog og håber inderligt at det fortsætter videre til de næste bøger som jeg vil glæde mig til at læse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *