A Court of Thorns and Roses

20150608_220444

Title: A Court of Thorns and Roses
Forfatter: Sarah J. Mass
Bog fra serie: A Court of Thorns and Roses
Bog i serie: 1


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Frey er en ung kvinde. En jæger. En forsørger. Hun er den yngste af tre søstre og fra meget ung af har hun taget det ansvar at forsørge sin familie efter de mistede alt deres rigdom. Efter de mistede deres rigdom og deres fader fik brutalt smaderet hans knæskald, påtog hun sig at holde deres familie i live.

I en verden hvor i deres land så har mennesker (dødelige) har kun en lille del af alt det land der er. Landet er delt op med en mur, på den ene side laver mennesker og på den anden lever feer. Disse er mægtige og har kræfter som både kan gøre godt og ondt. De fleste mennesker er bange for feer og deres evner, for de kan intet gøre hvis de står mod en fe. Historier og legender har også sin del af frygten som mennesker føler mod feer.

En vinter hvor maden er knap og døden står og venter på de fattige ved sultedøden jager hun i skoven efter vildt, efter mad til hendes familie. Det er koldt, aften er nær og hun har ikke faget noget endnu. Pludselig ser hun en hjort. Et sådan dyr kan brødføde dem i lang tid, samt kan give dem nogle skillinger for pelsen. Dog er hun ikke den eneste der har set hjorten. En kæmpeulv lister sig også ind på den. Den bider i hjorten og dræber den og hun tager en hurtig beslutning. Hun skyder en ask spil mod ulven og rammer.

He whirled toward me, those yellow eyes wide, hackles raised. His low growl reverberated in the empty pit of my stomach as surged to my feet, snow churning around me, another arrow drawn. But the wolf merely looked at me, his maw stained with blood, my ash arrow protruding so vulgarly from his side. The snow began falling again. He looked, and with a sort of awareness and surprise that made me fire the second arrow. Just in case – just in case that intelligence was of the immortal, wicked sort. He didn´t try to dodge the arrow as it went clean through his wide yellow eye.
He collapsed to the ground.

Med dette har hun beseglet sin skæbne, for ulven var ikke en helt almindelig ulv. Ikke længe efter at hun har solgt den skind bliver de opsøgt af en fe, et stort monster med pels og klør der lange og smidige kan køre igennem kød som om det var smør. Hun får valget med at blive bræbt for det liv hun tog da hun dræbte ulven eller at tage med dette uhyr og leve resten af hendes dage i feernes rige, i Prythia.

Hun tager med ham og her begynder hendes nye liv i en verden hun ikke kender eller stoler på. En farlig verden hvor nogle af de mest svageste feer ville kunne dræbe hende med lethed. Et sted så fortryllende og overvælende at hun ikke kan tro hendes sanser.

Bogen kunne jeg ikke lægge fra mig, der var som en besværvelse som gjorde at jeg umuligt kunne lade vær med at bruge hvert minut ledigt til at læse i den, til at læse videre på denne eventyrlige historie. Gamle legender og historier om feer og overnaturlige skabninger kommer til live. Jeg følte en af de gamle eventyr kom til live på en helt ny og forfriskende måde. Et eventyr hvor der er kommet flere detaljer, mere liv til. Jeg kan ikke brskrive hvor meget denne bog fortryllede mig og bandt mig til at læse hvert fri minut jeg havede. Jeg er meget glad for jeg har købt bogen så den for evigt kan pryde min boghylde.

Historien var så fin som alle feer historier og fantasier er.  Hvor personerne har mere til sig end det som øjet ser. Ingen gang Fryre, historiens heltinde er ikke helt som man først tror. Hun er mere end det.

“who wants someone around who´s covered in thorns?”
“Thorns?”
“Thorny. Prickly. Sour. Contrary.”

Hun har sat bareiere op omkring sig, for at beskytte sig selv for omverdnen. For at kunne overleve ugennem en verden som intet lys har, kun en drøm om en dag at hendes søstre bliver ordenligt gift bort, så der vil være mad nok til faderen og hende. Omverdnen og det ansvar som hun bæer på har tæret på hende.

Hun har det dog heller ikke let i feernes verden, hvor hemmeligheder og halve sandheder er omkring hende og hun selv er nød til at finde ud af hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.

“Stay with the High Lord, human” the Suriel said. “that´s all you can do. You will be safe. Do not interfere; do not go looking for answers after today, or you will be devoured by the
shadow over Prythia. He will shield you from it, so stay close to him, and all will be righted.”

For at finde svar på de spørgsmål som ingen vil besvare fanger hun en Suriel, men denne når ikke at sige hende meget end noget af en historie om forgangen tid inden de bliver forstyrret af onde feer. Hun forsøger desperat at grave sandhederne frem som alle gemmer fra hende. Med kun halve sandher kan hun kun mere eller mindre gætte sig til om et råd er et vendeligt råd sagt for at hjælpe eller bare en fælde, en løgn. Hun kan ikke altid stole på det hun høre og ser, hendes menneskelige sanser kan hun ikke altid tro på da magi er en barneleg for feer og kan manipulere med hendes sanser.

Som man hørte som lille om feer og trole. Fra de gamle eventyre og fantastiske fortællinger som kun er nogle sider lange men dog fortryllende. En hel verden af fantastiske og mærkelige ting. Et sted hvor ting sker som ikke høre til vores verden. Verdner og fortællinger som tryllebands os som små. Det var den samme følelse jeg fik. Det som så er det mere fantastiske er at denne er meget længere med flere detaljer hvor man ønskede sig dem som lille. MERE!! Var råbet, og mere fik man så her. Der er ikke et kedeligt øjeblik og handlingen løber ikke ud af kontrol. Hvor historien ikke er helt positiv og det hele køre for hovedpersonen men heller ikke for dysteret. Det er helt perfekt afbalanceret i denne fortælling.

Som en fe, elegant og smidigt, nydeligt og fint, dog også barsk, hårdt, skånseløst og kraftfuldt. Så er sproget og hele historien på samme måde og dette er swimpelthen fængslende. Forsiden er fantastisk og er helt perfekt passet til historien. Jeg er også helt vild med hvordan hvert kapittel er dekorert med nogle sorte tornegrene, det er så smukt gennemført.
Nogle gange kan man lave et design tema som enligt er meget pænt, men som så bliver brugt lidt for meget så det keder end øjne, hvor designet tager over bogen og bliver irriterende. Jeg har læst nogle bøger i sin tid som havde små tegninger til hvert kapittel som var nogle små tegn som ikke havde meget med historien af gøre end bare det kunne se lidt sejt ud. Derimod har jeg også prøvet med en bog jeg ikke mere kan huske havde hedder, hvor der til hvert kapitle var en lille tegning af en kat, og for hvert kapittel var den forskellig. Det var både stilfuldt og genialt.

Jeg har læst så meget godt om denne bog og jeg har glædet mig sådan til at den kom via posten og jeg kunne læse den. Jeg havde gejlet mig selv meget op til denne bog og den skuffede mig ikke. Den var fantastisk til sidste side, til sidste linje.

Derfor har den fået 6 hjerter, dem var ikke mindre end fantastisk og jeg havde meget svært ved at løsrive mig fra bogen, jeg glæde mig bare til det øjeblik hvor jeg havde tid til at læse videre i den. En meget levende bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *