A Clash Of Kings

9028664Title:A Clash Of Kings
Dansk title: Kongernes Kamp
Forfatter: George R.R. Martin
Fra serie:Game of thrornes
Bog i serie: 2


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Robert er død og der er ufred og uro i riget. Joffrey bliver kronet til konge, men han er ikke den eneste i landet som har en krone. De sorte fugle har travlt i denne tid med at bringe beskeder rundt i landet, for ikke mange beskeder i denne tid er andet end sorte. En kæde reaktion efter at Ned Stark er blevet erklæret for en forræder og dræbt sker i nord. Ned´s søn Robb samler nord og bliver den nye konge i nord. Den afdøde Kong Roberts to brødre, Stannis og Renly, samler sig også hver deres hærde og tager en krone på deres hoveder og kalder dem selv den retmæssige konge. Theon som er Starks mynling bliver sendt til sit fødehjem, til hjernøerne, for at at lave en alliance med sin fader og Robb. Men planen går ikke helt som Theon havde planlagt. Hans fader har helt andre planer. I et desperat forsøg for at få sin faderes anderkendelse tager han nu ud for at plynre og tage land så hans fader igen vil kunne kalde sig konge af Jernøerne.

Landsbyer og folk imellem lider og flygter til en af siderne for at være i sikkerhed for de andre. Med nedbrændte landsbyer over alt og vinteren på vej er der ingen der er trygge. Midt i alt denne uro er Arya på en vaskelig rejse for at komme hjem igen til Vinterborg, hvor hendes identitet kan betyde at hun mister livet.

I dette kaos i riget med alle disse konger er der ingen plads til at finde samme, venner er vendekåber og fra alle fronter er der få at stole på. Som skyklampper for en hest bliver trussel som virker uvirkelig ignoreret, kringen mellem de meget virkelige nyopstået konger er lige for næsen og blokere synet for farene der kommer fra muren. Uden for muren er brødre af murens vogter fundet døde, liggende i sneen. De bliver bragt tilbage for at blive begravet, men i nattens mulm og mørke rejser de døde sig igen. Bag muren er der noget helt galt og en patrulje tager ude for at finde ud af mere.

Dreyers er på hendes vandring med det der er tilbage af hendes kalasar. Med det ene ønske at tilbagevinde hendes families trone og rige.

Bogen maler den barske tid at riget er i. På vejen mellem de flere hærer er der død og ødelæggelse hvor man kommer hen. Ufred hersker og en fremmed kan blive din banemand. Flere konger i rigert, en kamp om at have en krone på hoved hersker med drager der rejser sig i horisonten. En krise, en konges død har skabt kaos og forræderi er på menuen. Kongerne har skyklapper på og ser kun deres egen krig med/ mod de andre konger. Faren som rejser sig bag muren, en uvis og mærkværdig fare som ingen af disse konger er rede til eller venter på.

Nogle af disse familier har et ordsprog. Strak siger at vinteren kommer. Theon Greyjoy tager hjem og genopdager sin families ordsprog.

Hvad der er dødt, kan aldrig dø

Et ordsprog de mener selv gør den stærke. En Greyjoy bære de smykker som de har taget med jernmåden, at dræbe. Dette ordsprog syntes jeg fortæller meget om dem. Som personer er de selv døde indeni, de er lige så hårde kolde som de øer de kommer fra. På jernøerne lever man barsk og med tiden vil livet på disse øer tage hold i et menneskets sjæl og med tusinde arme vil holde fast og brede sig. Tilsidst er der ikke meget menneske tilbage. Så hvad der allerede er dødt vil og kan aldrig dø. Theon er blot en dreng ude efter anerkendelse og hæder. Jernblod har han i sine årer men en jernmand er han ikke.

Magien i riget, og mærkelige fenomener bliver vagt til live. Magi ulmer og venter på at rejse sig men krigen skjuler farene. Både fra nord hvor de døde rejser sig og fra andre lande hvor dragerne rejser sig.

Fra udødelige får Dreyers en profesi:

… Three heads has the dragon…

… Three fires must you light… One for life and one for death and one for love…

… Three mounts must you ride.. One to bed and one to dread and one to love…

… Three treasons will you know… Once for blood and once for gold and once for love…

Hun undslipper den kun lige med nød og næppe inden de suger livet udaf hende.

Siturantionen spidser til og mange mysterier venter i den næste bog. Bogen er så perfekt skrevet at der er mysterier som du kan bryde hoved med, mysterier som du venter på der skal komme frem i lyset dog sker der meget mere omkring af intrigere og kampe fra alle ender og kanter som man ved alt om. Man ved hvad personerne tænker og nogle sandheder som andre ikke ved. Man får lige akurat nok af vide til at man tror at man er oven på og ser tingene oven fra. Man føler sig som en altvidende, dog bliver man overrasket af de som ikke lige er vist, noget som var gemt i kulissene men som dog giver mening. Så i virkeligheden er du bare en opvasitør til fantastiske og frygtelige begivenheder.

Jeg hørete denne bog son lydbog. Jeg høre den på vej til arbejde og på vej hjem igen og jeg har ikke glædet mig så meget til at tage af sted på arbejde, eller til at få fri fra arbejde som jeg har gjort i den tid som jeg har lyttet til denne bog.

En bog som jeg ikke andet kan end at anbefale og heller ikke andet end at glæde mig til den næste bog.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *