Tongues of Serpents

tslgTttle: Tongues of Serpents
Forfatter: Naomi Novik
Fra serie: Temeraire
Bog i serie: 6


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Bogen starter med deres ankomst til Englands koloni kaldet Sidney hvor de skal være med i opbygningen af kolonien og et korps der. Dog hvor Laurance ingen rank eller indflydelse i korpset har. Temeraire har med fra England 3 drageæg hvor han har lovet at passe godt på dem. Han har dog også en egen agenda som er at vejlede de små drager mens de er i ægget så de bedre har en chance for at vælge. Ud over de tre æg komme sejler der også flere fanger med på deres skib til samme destination. For de skal vide at de har et valg for at kunne tage et. Sidney er en lille rønne og i meget dårligt stand. Sidney er tør og udkørt et land der er farligt og de folk som bor der er folk som det engelske regering ikke ved hvad de skal gøre med. Oprører har magten i kolonien og ikke den som var valgt af det engelske regering.

Byen er et trøsteløst og trist sted og sådan er tilværelsen også. Men ikke meget lang tid efter kræver deres pligt at tage på rejse i landet. Midt i deres rejse bliver det ene æg stjålet og de sætter nu af sted igennem et ukendt terræn for at finde tyvene og tage tilbage drage ægget. I deres sægen lære de meget om landet og dens beboere.

Jeg gav denne bog 5 hjerter da det er en fantastisk bog med eventyr og spæding. Dog er deres ophold i starten af bogen i Sidney beskrevet så godt man kan føle deres kedsomhed og Temeraires frustrations over deres situation i den viden at det er hans skyld da det var ham som insisteret på at bringe kuren til Frankrig.

Jeg elsker at Temeraire og Laurance skal ud på eventyr igen. Ud og se verden og ud i et farligt og ukendt terræn. I de sidste bøger støder man på en fætter til drage arten. Denne fætter er en hver sømands største skræk. De svømmer i vandet og er ufattelige hurtige i deres element, og meget glubske. Et menneske er også lovligt bytte for disse glubske dyr. I denne bog lære man lidt bedre denne fætter af kende og ser lidt mere til den, men dette gør den ikke mere skremmende.
I dette nye terræn er der endnu en fætter, en fætter som også er hurtigt som lynet men som element ikke er vand eller luft men jord. Den graver og som den vandige fætter til dage familien er menneske også et lovligt bytte. Dog er disse meget mere kloge og snedige. Disse er inteligente dyr ligesom Temeraire og hans venner er det.

On the ridge of the dune rising above his precarious position, a narrow angular head was up and visible as a black silhouette against the lightening sky, watching.
Another rose up beside it, and then another, until there was a line of them: long muzzles with rounded snouts, and small black eyes which caught the reflections of the torches and gleamed
yellow back at them. They had queer tufted heads.

Dette er et stykke taget ud af bogen fra den første gang de får et bedre glimt af dem men også der hvor det er gået op for dem hvor snedige de kan være. Jo længere Temeraire og Laurance kommer ud i verden ser de at den ikke er sort eller hvid og må gang på gang se nye ting og revidere deres syn på verden omkring dem.

Dette er endnu et mesterværk af forfatteren som er ekstremt smukt skrevet. Selvom de smukke og farlige og eventyrlige over et nyt land kan man stadig meget føle deres frustration over at blive sendt væk fra alt det de kender og den krig de har kæmpet i så længe. Ja faktisk så længe Temeraire  har levet. Samt Temeraires frustration over den situation han ikke føler han kan brokke sig over da han føler at det er hans skyld, samt at konsekvenserne for deres handlinger lægges kun over på Laurance.

Jeg elsker denne bogserie og kan ikke vente med at læse den næste bog!!! 😀

Min ynglings hovedperson er helt klart Temeraire som er en livlig og noget af de hjertelige væsen man kan tænke sig. Laurance er pligtopfyldende og ærekær og en retskaffen mand på alle punkter. Dette kan til tider være lidt kedeligt dog et fedt og godt element som opvejer lidt det uvidende og ikke helt så retskaffende modspil som Temeraire kommer med. De er det perfekte makkerpar og gør historien det super og fantastiske som den er.

Igen så glæder jeg mig til at læse den næste i serien. 😀

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *