Gorlans Ruiner

gorlans-ruiner

Title: The Ruins of Gorlan
Dansk Title: Gorlans Ruiner
Forfatter: John Flanagan
Fra Serie: Skyggens Lærling
Orginal title på serie: Ranger’s Apprentice
Bog i serie: 1


♥ ♥ ♥ ♥


Denne bog har jeg for lang tid hørt som lydbog men midt i serien faldt jeg over noget andet og derfor glemte bogserien igen. Derfor er jeg startet på denne serie igen for at genopfriske de gode historier så jeg kan høre/ læse videre på denne vidunderlige serie.

Skrivestilen er ikke alt for flyvende og er meget nede på jorden og enkel. Dog med den egen gode stil. Man ser verden ud fra hovedpersonen Will´s vinkel som er en ung dreng på 15 år da bogen starter.

Sammen med hans 4 andre venner er han myndling på redmound borgen, hvor de har tilbragt deres tid siden de blev forældreløse hvor deres forældre var en del af dem som har kæmpet for riget. Når myndlinge bliver 15 år gamle kan de hvis de har evnerne og mestrene vil have dem komme i lære ved de mange forskellige fag ved borgen. Hvis ikke de kan blive afsat til at blive lærling for en af disse mestre må de komme ud og arbejde i marken som en bunde. Men generelt prøver mestrene så vidt som muligt at sørge for at myndlingene der står uden familie på en eller anden måde kommer i lære i en af fagene. Will er den eneste som ikke har kendt sine forældre eller havde nogle som havde kendt dem ønsker brændende at komme ind i ridderskolen. Hans ønske kommer af at han har et billede af at hans fader var en stor stærk ridder. Da han var spæd kom han til borgen i en kurv hvor der stod at hans moder var død i barselsseng og hans far døde i krigen som en helt. Derfor er han overbevist om at han ikke andet end kan gå i hans fars fodspor og blive en ridder.

Dog på vælgedagen hvor de kan spørge om plads ved en af de mange fag giver ridder mesteren ham et afslag da han er alt for lille i vækst til at blive en ridder. Dog bliver en af hans venner fra myndlinge huset Horace optaget på ridderskolen.

Han ender med at blive skyggens lærling. En rangers lærling. Nu begynder et eventyr uden lige med at vænne sig til den nye skole både for Will som skyggens lærling og Horace som ridder lærling. Livet er ikke helt let og for Horace viser hans drøm om at blive ridder sig til ikke at være helt let.

Imens planlægger den onde Lord i regn og natte bjergene at forsøge at overtage riget igen og samtidig fået taget sin hævn.

Bogen er både sjov og gribende. Jeg elsker tiden den er skrevet i samt den lidt ubekymret måde tingene sker i. Samtaler der er skrevet i borgen virker også som noget som kunne ske mellem personer. Helt igennem virker bogen nede på jorden og hyggelig.

Jeg ville kalde denne bog en opløftende bog. Da der somme tider sker noget forfærdeligt og personerne i bogen kommer til at mærke vrede, sorg og angst så er der også meget succes med en god klat af god humor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *