Underlig oplevelse

Som tjener kommer man ud for mange mærkelige ting og personer. Men intet som jeg har prøvet indtil da havde forberedt mig på hvad jeg oplevede for nogle uger siden. Jeg syntes det var meget mærkeligt men egentlig en god historie at tage med sig.

En aften hvor jeg havde vagt alene på den lille restaurant som jeg arbejder på kom der en familie ind. En mor, en far og tre børn, en dreng der var cirka 12-13 år gammel og en lille dreng på cirka de 6 år samt en pige der kun var nogle få år yngre end den mindste dreng. Lige fra de havde bestilt skrålede den mindste dreng om hvornår hans mad var klar og hvorfor det dog tog så lang tid. Forældrene prøvede nytteløst at tysse stille på ham og han var først sitlle da han fik som børnepizza.

Dette fænomen at med at børnene er uopdragne og er højlydte sker tit og det tager jeg mig ikke så meget af og håber bare normalt på at deres bestilling er lige på trapperne så deres børn ikke forstyrre andre kunder for længe.

Da de var færdige med at spise var jeg henne ved deres bord for at tage deres tallerkner hvortil jeg spurgte om der var andet de mangelde. Den store dreng kikkede skarpt på mig og sagde JA REGNINGEN TAK og klappede i bordet med flad hånd flere gange for at indikerer at jeg godt kunne tage og skynde mig. Jeg smilede bare og sagde ja et øjeblik, hvortil jeg bemærkede at moderen kikkede ned i skødet og faderen kikkede alle andre steder hen. Så jeg gik hen med tallerknerne. Denne opførsel er mig heller ikke ukendt, det er sådan cirka kun halvdelen af de børn jeg ser der er velopdragen, samt er der også nogle voksne som går frit omkring som heller ikke helt opføre sig pænt over for andre. Så jeg trak bare på skuldrene.

Det virkelige mærkelige skete da de skulle betale regningen.

Jeg printede deres regning ud og gik hen til deres bord og satte regningen på faderens plads men lige inden at tallerknen kunne nå at røre bordet smupper den ældste dreng regningen og med glade mumlelyde begynder at spise regningen. Jeg var helt paf og så til hvor faderen måtte bede sin søn om han ikke lige kunne lade ham se regning så han kunne betale. Så han fik en lidt tykket og sjavlet regning hvor han heldigvis kunne se beløbet og betalte. Så snart det var ordnet snuppede drengen den igen og spise videre på regning med tilfredse gumle lyde.

Det var nok det mest underlige jeg har oplevet. Jeg ville aldrig havde gættet at han ville spise regningen. Men på den anden side hvis han syntes regninger er så delikate så kan jeg godt forstå at han ikke kunne vente med at få den leveret. xD Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle sige eller gøre andet end bare stå og se til.

Der jeg så kom hen i tjenere hjørnet igen kunne jeg ikke lade vær med at tænke lidt på en ged. xD

2 thoughts on “Underlig oplevelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *