Unwept

18490661


Title: Unwept
Forfatter: Tracy Hickman og Laura Hickman
Fra serie: The Nightbirds
Bog i serie: 1


♥ ♥ ♥


Ellis vågner af en foruroligende mareridt og befinder sig på et tog sammen med en sygeplejerske som siger at de kender hinanden men det har hun ikke nogen erindring om. Faktisk har hun ingen erindring om noget som helst ud over sig navn. Sygeplejesken fortæller hende at hun har været syg og hun er på vej til at leve ved nogle familiemedlemmer for at komme til kræfter igen.

Hun bliver snart mødt af først en doctor der skal tage hende hen til sin kusines hus hvor hun skal bo mens hun er i byen. Efter hvad doctorens ønsker skal hun selv genfinde hendes hukommelse og derfor får intet hjælp fra de mennesker omkring hende som kender hende men som hun intet han huske noget om. Hun plages af mareridt og sære følelser af uro og farer. Ikke alt i byen ser ud til at være så perfekt som det ser ud til.

Selve plottet med at hun ikke ved hvem hun er og skal finde sig selv igen efter en ulykke eller begivenhed ingen vil fortælle hende om er spændende og nervepirrende. Hvor der efterhånden bliver givet små ledetråde af forhenværende begivenheder og forsagte ord, smat små glimt af hukommelse kommer til hende hist og her. Begivenhederne i byen bliver mere og mere mærkelige og hun begynder at tvivle på sig selv og hendes egen dømmekraft om hvad der er virkeligt og hvad der ikke er.

Jeg kan godt lide mystikken og kampen om at finde sig selv og huske igen. Hvad er virkeligt og hvad er ren galskab. Man ser hele handlingen fra hendes synsvinkel. Man ved ikke mere end hvad hovedpersonen Ellis ved, hvilket ikke er så meget. Dog bliver det mere og mere mærkeligt i byen. Det at der ikke kommer nogen konklusion og der er megen mangel på svar i slutningen giver jeg den kun tre stjerner. Den næste bog som skulle udkomme i oktober glæder jeg mig til at læse for at finde ud af hvad der sker. Det er en spændende bog dog virker det som om at bogen ikke helt er færdig, der mangler noget, der bliver kun besvaret så lidt og stillet endnu flere spørgsmål.

Jeg vil sige så meget at jeg blev overrasket over hvilken drejning at bogen tog tilsidst.

Dog elsker jeg det element med at hun har mistet hukommelse og man er med hvor hun prøver at pusle de brikker sammen som er hendes fortid. Derfor glæder jeg mig til næste bog og håber der kommer nogle flere svar på Ellis spøgsmål om hendes fortid og hvorfor/ hvad der sker omkring hende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *