Dragonfly

ItemImage

Ttile: Dragonfly
Dansk title: Guldsmed
Forfatter: Julia Golding


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Det er længe siden jeg har været så opslugt i en bog som jeg var af denne. Jeg startede at læse den en aften hvor jeg kune lige lod mig selv læse nogle timer. Den næste dag læste jeg videre og blev fanget. Heldigvis var det en fridag så jeg skulle ikke løsrive mig fra bogen. Derved brugte jeg hele dagen, med kun nolge få pauser til at spise og sætte vasketøj over, til at læse denne dejlig bog færdig. Jeg kan allerede sige at denne bog er et MUST for mig at have på min reol. Holdte meget af historien.

Det meste af den kendte verden er hersket af en krigerlysten hersker ved navn Fergox Spydkaster. Han har planer om at indtage resten af den kendte verden som han har gjort med resten af den kendte verden hvor samtidig han vil inføre sin krigergud. Den Blå Halvmånes Øer og landet Gerfal vil derfor prøve at indgå en alliance mellem deres to riger via ægteskab og sammen stå sammen over for Fergox.

Gefal er et kongedømme som har en prins på de 18 år. Dette er et meget mande styret land som har en faderlig gud, men guden har ikke meget med regeringen af gøre. Den Blå Halvmåneds øre har 4 øre og fra hver af de øer bliver der valgt fra de adlige familier på øen en 13 årig pige der skal være kronprincesse. Derved står denne nation med 4 ledere som sammen skal lede og beskytte deres folk og tage beslutninger samtidig med at overholde mange love. Når så en kronprinsesse dør vil der en ny blive vlagt til at tage hendes opgaver. De hylder en gud, en Moder. Og i deres regering ligger troen og religionen tunkt. Hver regent skal udføre mange ceremonier hver dag og er pålagt mange restriktioner. Deres verden og rige er mere kvindestyret hvor der er flest kvinder i hæren osv. Den 16 årige Taoshira er den yngste af regenterne og bliver valgt af de 4 til at skulle gifte sig med den unge prins Ramil af Gefal.

Ingen af disse unge er glade for dette ægtemål. De vil begge have deres egne valg. Ramil vil finde en han elsker og ikke en mærkelig stivnakket fra Den Blå Halvmåneds Øre, samtidig vil princesse Taoshira ikke have en barbar til ægte. Den største del af deres protester går på deres ringe viden om hinanden verden og kulture, hvor de kun har rygter og en svag forståelse for hinanden. Derfor prøver begge at forpure bryllupet på hver deres måder. Dog er det min mening at prinsessen havde indfundet sig med sin skæbne og ikke ville gøre noget direkte for at gå imod denne alliance, dog var meget tilbøjelig til at springe fra hvis der bød sig en mulighed. Hvorimod at Ramil prøvede bevist og med fuldt overlæg at ødelægge planerne for brylluppet.

Dog kommer deres bryllup til at vente da de begge bliver bortført af gøglere for at blive ført til Fergox Spydkaster som har helt andre planer for nationerne. Nu er de nød til at arbejde sammen for at slippe fri og stoppe Fergox Spydkaster i at overtage resten af den kendte verden og tvangsinføre sin blodtørstige gud. Forude for de to unge står et farligt og spændende eventyr dem i møde.

Jeg var fascineret af de meget forskellige folkeslag og kulturer samt religioner at forfatteren har tildelt de forskellige riger. Det var meget udførligt udført og gjorde sammenstødene mellem de forskellige nationer sjove og meget interessante at læse da man så mødet fra begge parter side. For i virkelighedens verden, hvis to kulturer der er vidt forskellige fra hinanden samt ikke ved meget om hinandens kultur eller måde at gøre tingene på, andet end rygter og en forudindtagelse af den anden kultur, vil der opstå misforståelser. I denne bog kan man næsten sige at de to hovedpersoners kultur er modsætninger til hinandender både skiller dem af og føre dem sammen om et fælles mål. Det et sjovt at være vidne til så mange misforståelser mellem dem når man ser begges synspunkter og vinkler på tingene.

Skrivestilen er fin og der er god dialog samt er forfatteren god til at skifte mellem personerne uden det bliver alt for forvirrende. Dog var der passager hvor man lige stulle stoppe op og læse en sætning igen for lige at fange hvad der virkelig stod. Men det ser jeg som et mindre problem.

Så hvis du ikke har læst bogen så læs ikke den sidste stykke, det kan godt være lidt afslørende.

Jeg holte meget af personerne da de var alle specielle på hver deres måde. Dog i slutningen både irritere det mig Taoshiras opførsel, at istedet for bare at være lykkelig og opstemt er hun bange på den anden side med hendes kultur og baggrund forstår jeg hendes frygt og hendes handlinger og følelser. Det ville ikke give mening for personen ikke at være bange til slut for at den lykke som bliver sat hende til skue ikke er noget hun han beholde og vil blive taget fra hende.

Denne bog var hurtigt væk og jeg var fanget af den. Jeg har læst noget om at der er skrevet en bog i samme univers men med andre personer. Den tror jeg at jeg senere måske vil læse. Dog Hvis der nogensinde kommer en efterfølger til denne bog om disse personer vil jeg ikke have noget andet valg end at læse den ;D og ville glæde mig meget til det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *