The Selection

10507293

Title: The Selection
Dansk Title: Udvælgelsen
Forfatter: Kiera Cass
Fra serie: The Selection
Bog i Serie: 1


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Lang efter tredje og fjere verdenskrig ser verden meget anderledes ud og der er skabt et nyt land som hedder Illéa. Et samfund hvor folk er delt ind i Kaster, født i deres kaster. Der er 8 kaster. Kaste 1 er kongefamilien og meget højtstående personer og så 8 er folk som lever på gaden og på sin vis ingen nytte har. Dem som har kaste 8 lever mest af alle uselt. America er en pige på 17 år som lever sit liv sammen med sin familie med at arbejde for føden og overlevelsen. Deres kaste er 5 og folk i kaste 5 er musikere, kunstner osv. Hun synger spiller klaver og violin. Hende og hendes moder optræder for folk når de booker dem / bestiller dem til forskellige slags begivenheder. Hendes far og søster er kunstnere og sælger deres kunstværker til folk som gerne vil have dem. Derudover er der mange andre regler og love, et udgangsforbud efter en vis tid på aftenen, og hvis nogen bryder den så vil de blive sat i fængsel, et forbud mod at have sex før man er gift er også en lov. Som gør at der er mange som gifter sig meget ung.
America har haft en kæreste de seneste 2 år som besøger hende efter udgangsforbudet i hendes have. Han hedder Aspen og er en 6´er, det betyder at han er en kaste under hende og er en tjener. Hans familie har de endnu værre end hendes og han slider sig selv ihjel for at forsørge hans mor og søskende. Hvis hun gifter sig med Aspen vil hun træde ned i hans kaste og derved flytte en kaste nedad. Hun mener at hendes moder aldrig ville støtte det da det ville betyde at hun skulle leve endnu dårligere ved endnu dårligere forhold.

Hun får et brev som alle giftefærdige og single piger får over alt i landet. Om at princen er fyldt 18 og skal derfor vælge sig en kone. Nedenunder vil jeg skrive et udkast fra bogen havd der stod i brevet til hende som hendes moder læser op for hele familien, dog vil jeg klippe alt andet ud som ikke er selve brevet.

Til huset singer
Den nylige folketælling har bekræftet at en enlig kvinde mellem seksten og tyve år i øjeblikket er bosiddende i jeres hjem. Vi vil derfor gerne gøre opmærksom på en nært forestående mulighed for at gøre vores storslåede nation, Illéa lre.
Vores elskede prins, Maxon Schreave bliver myndig i denne måned. Når han træder ind i dette nye kapitel af sit liv, håber han på at finde en partner og gifte sig med en sand datter af Illéa. Hvis jeres giftefærdige datter, søster eller myndling er intraseret i måske at blive prins Maxons brud og Illéas skattede princesse, udfyld da venligst vedlagte formular og aflever den på provinsens lokale servicekontor. En kvinde fra hver provins vil blive tilfældigt udtrukket til at møde prinsen. Deltagerne vil blive huset i det smukke Illéa Paladsi Angeles under hele deres ophold. Hver deltagers familie vil modtage en generøs kompensation for den tjeneste de gør den kongelige familie.

For hendes familie ville denne penge kompensation de ville få betyde meget for dem, i det hele taget i mad og fornødenheder. America har dog allerede en kæreste som hun elsker, og derfor er hun ikke interesseret i prinsen. Om aftenen singer Aspen sig ud efter udgangsforbudet og de mødes i træhuset i hendes baghave. Der ovartaler Aspen hende til at sende ansøgningen ind da han ikke vil havde det på sig at han havde stået i vejen for sådan en stor chance for hende.

Hun tilmelder sig også efter påskønnelse fra sin moder og håber på hun ikke bliver trukket ud selvom hun overhovedet ikke tror at hun nogensinde vil blive valgt ud af så mange piger der sender ansøgningen ind.

En uge før at vinderen bliver bekendtgjort slår Aspen op med America da han er bange for ikke at kunne give hende nok i livet og trække hende ned på hans kaste. Dette bekymre dog ikke America som vil stå igennem alt for at være sammen med ham fordi hun elsker ham inderligt. Dog skildes de og hun står nu tilbage med et knust hjerte.

Hun bliver trukket ud og skal til paladset og være med i udvælgelsen. Hun skal nu konkurere med 34 andre piger om prinsen som hun overhovedet ikke er intraseret i da hun lige er ankommet, hun er stadig ved at kæmpe med at stykke sit knuste hjerte sammen igen og hele denne udvælgelse virker som et fængsel.

Igennem bogen lære hun prinsen lidt af kende og finder ud af at han ikke var som hun troede. Dog er det svært at finde sig til rette og komme over Aspen som stadig er en stor del af hendes hjerte. Hun kæmper for at finde ud af sig selv og hendes nyfundne plads i denne verden. Hun er ikke længere 5´er men tre´er og hvis hun vinder vil hende og hele hendes familie blive til ettere. Da hun endelig er ved at finde sig selv dukker Aspen op i paladset som en palads vagt som værnepligtig. Og det hele er vendt på hovedet igen. Derudover skal hun kæmpe med andre piger om en plads hun ikke helt vil indtage som en del af regent familien og det store ansvar det følger med denne position.

Jeg giver denne bog  stjerner fordi jeg var helt opslugt af denne bog denne verden omkring hende. Jeg må gratulere stort forfatteren i hvordan hun forklarede de forskellige kaster og introduceret historien og personerne. Da bøger mange gange starter med mange forklaringer og beskrivelser kan det virke lidt tunkt at starte på en ny bog. Men fra første side bliver man bare kastet ind i Americas sind og tanker og hvad der sker omkring hende uden nogen stor forklaring. Hele hendes verden bliver forklaret af hendes tanker lidt efter lidt mens hun overvejer Aspen og hendes position sammen. Samt i hendes families situation og omgivelser. i stedet for at få en hel masse informationer om landet og denne bog univers må man lære mens at handlingen starter og introduktion til personerne og selve verdenen er gjort flot. Kaste systemet ved man først meget lidt om og man lære mere efterhånden som America har behov for at tænke på det eller overveje det.

Hovedpersonens navn America er lidt specielt. Dog finders der ikke mere noget land America i bogen univers da dette er sammen med andre nationer er blevet til landet Illéa. Hendes navn irriteret mig lidt i starten men jeg fandt mig med det ved tanken om at det giver en vis mening da der ikke længer er et land America i bogen og derfor bare blevet til et navn blandt mange.  Efter blev jeg opslugt af bogen og tager mig ikke mere af hendes navn som nu blot er en naturlig del af bogen.

Med hensyn til selve hovedpersonen så er hun gavmild og er meget apatisk. Helt ærligt tror jeg hvis hun kunne for lov til det ville hun være en god regent. Specielt fordi hun ser det som et stort ansvar at skulle lede et land og sørge for at landets borger er glade. Hun ser det ikke som præstige men som et ansvar og dette giver mig anledning til at tro at hvis hun blev regent så ville hun tage det til sit ansvar at alle havde det godt og ville derfor prøve at ændre tingene til det bedre. Derved skal hun selvfølgelig lige have sit hjerte med da det ikke kun handler om en stilling men et ægteskab.

Aspen kommer og vil have hende tilbage og han vil kæmpe for hende. Det virker farligt og dumt af han at presse hende så meget samt dumt af hende ikke bare at afvise ham for sin egens sikkerheds skyld. Men kærlighed er ikke lige altid så enkelt.

Jeg må sige at jeg slugte bogen rådt og gik straks igang med den næste bog da jeg ikke kunne vente. Så om ikke så længe når jeg også har skrevet lidt til den næste bog kommer den også op på bloggen 😀   Glæder mig allerede til den næste bog i serien som jeg ikke kan vente på jeg kan læse engang når biblioteket får den hjem igen. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *