Eliten

jacket

Title: The Elite
Dansk Title: Eliten
Forfatter: Kiera Cass
Fra serie: The Selection
Bog i Serie: 2


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Det er lidt svært ikke at komme til at afsløre noget da denne bog fortsætter mere eller mindre der hvor den sidste bog slap. Så jeg vil lige fortælle lidt kort hvad der sker og så vidt som muligt ikke at spolere noget imens.

America er nu en del af eliten som er 6 piger ud af de 35 piger der oprindeligt kom til udvælgelsen. Hun er store følelser for prinsen og er beredt til at fortælle det til Aspen. Men flere hændelser og usikkerhed forhindre hende i at fortælle Aspen det hele og derved tage hans håb om dem. Hun er meget mere forvirret over begivenhederne og hvad hun virkelige føler, om hun skal gå efter prinsen eller om hun skal slippe og vende sit blik mod Aspen.

En stor hændelse hvor hun finder ud af hvad det koster en fra udvælgelsen hvis hun har en anden en prinsen gør hende meget usikker på prinsen og selve det erverv det er at skulle lede et land og være en princesse / senere en dronning. Hun er sårret, bange og hendes følelser er ikke til at hitte rede på. Hendes forvirret følelser og der der sker gør det ikke lettere for hende at vælge hvad hun gerne vil og mens hun er usikker og har brug for tid er de andre piger mere end villige til at lægge sig i selen for at stjæle prinsens opmærksomhed.

Denne bog giver jeg 5 stjerner ligesom den sidste bog. Denne bog havde jeg svært ved at lægge fra mig og jeg var helt opslugt i historien. Dog vil jeg sige at hun er en kant mere forvirret over mange ting her og det forhindre hende i meget, desuden er det også det problem med at hun ikke vil have embeded men har dog følelser for prinsen. Jeg syntes hun ligger for meget vækt på nuet og gør en hel masse dumme ting og tænker ikke nok over hvad hun gerne vil da det ikke er videre en behagelig ting at skulle side og gruble over. Hun er alt i alt en tenagepige dog ved at hun tager ervervet at skulle være princesse og dronning senere hen som et job med et meget stort og tungt ansvar virker hun lidt voksen. Denne side af hende beundre jeg. At hun ikke tror hun kunne klare det fordi hun finder fejl ved sig selv er på sin vis også beundringsværdigt men mere usikkert end voksent. Men at hun ser everet som dronning som et ansvar og ikke som magt taler meget godt om hendes personlighed og hendes evne til at kunne styre et land.

Med hensyn til hendes to fyre som lidt kæmper om hende og hun skal vælge imellem er jeg lidt skuffet. På den ene side er der prinsen. Han ved at hun ikke er sikker på ham så han skal finde en som kan gøre ham lykkelig hvis America finder ud af at hun ikke vil have ham. Man jeg syntes lidt han lader den gå lidt for langt og tænker ikke nok på hvordan det er for alle pigerne hvis de holder af ham at se ham være sammen med en anden pige. Han har 6 piger ved sig nu og selvfølgelig skal han lære dem af kende men alligevel syntes jeg at han skulle være mere opmærksom på deres følelser når han har 6 piger og de ikke må have andre. Nogle gange ved jeg ikke om han er en stakkel, en heltm, stærk, ond, ufølsom eller manipulerende. På den måde bogen er skrevet på skifter jeg lidt om jeg kan lide ham eller om jeg ikke kan og om jeg holder med ham eller ej.

På den anden side er der Aspen som er Americas ex og som gerne vil vinde hende tilbage. Han ser det som om at han konkurrere med prinsen om hende. Det er lidt farligt men efter en hændelse finder man ud af hvor farligt det er hvis hun er sammen med en anden end prinsen eller bare har følelser for en anden. Der Aspen ber om er forbudt og det der er lidt imellem dem er det også. Man kunne sige at det er sødt at han vil kæmpe for hende men det jeg ikke forstår er at han er villig til at sætte hende i fare for at have lidt af hendes tid, samt er han lidt villig til at lade hende selv tage beslutningen selvom at sådan set ikke kan tage den for hende. Jeg har lidt den holdning at efter hvad han ved og hun ved så skulle han tage stort på sig selv og sige til hende at det her går ikke så længe hun er i paladset og bare det at blive set sammen er uhyr farligt. Han skulle for hendes sikkerheds skyld vente til konkurrencen er over. Han skulle være erlig og siger at han elsker hende men de er nød til at vente til at hun ikke er i fare hver gang de ses og at det ikke længere er forbudt for den at have følelser for hinanden.
På den måde synes jeg lidt at America burde passe bedre på sig selv. Men jeg kan godt se at det er svært når hun hele tiden springer mellem de to fyre om hvem hun gerne vil have. Samt er der også nogle situationer hun ikke vælger at se Aspen hvor han dukker op. Men igen hun kunne også sige fra.

Undskyld men jeg mener nu at hvis man virkelig elsker nogen så vil man kun det der vil gøre dem lykkelige og holder dem i sikkerhed. At man vil den anden person det bedste og ser ud over sine egne behov.

Aspen og America gør det lidt svært for sig selv og bringer hinanden i fare. Mens prinsen er lidt af et mysterium, om han er oprigtig eller en meget god skuespillere vil kun tiden og de næste bøger kun vise. Han her efterhånden flere lag til sig og det bliver spændende at se hvad han indeholder helt og hem han er i bund og grund.

America er nød til at tage et valg og så stå ved det valg selvom det kan være svært. Hvis hun hele tiden lader sine følelser bestemme over sig som hele tiden skifter så vil hun rode sig ind i noget hun ikke kan undskylde eller rode sig ud af igen.

Hovedpersonen America er en stædig og stærk personlighed. Hun er god til at se tingene som de er og tage det derfra, med undtagelse til drenge og finde ud af hvad hun gerne vil i den henseeende. Hun er også meget retfærdig og vil alle folk det bedste. Det som jeg syntes taler meget godt om hendes karakter er at hun ser det at skulle være princesse/ dronning mere som et stort ansvar, et ansvar hun er bane for hun ikke kan leve op til. Hun ser det ikke som prestige eller som magt, at hun skulle få magt. Men derimod er meget bane for at skulle tage ansvaret på sig da hun ikke er helt sikker på hun kjan stå distance og være den monak som hun mener er det rigtige da hun har ansvaret for et helt lands lykke og velfærd. Dette syntes jeg peger imod at hun vil blive en god princesse/ dronning forhold til de andre som ikke virker til at skænke det store ansvar de kæmper om nogen tanke. Dog skal det siges at i bogen ved man ikke meget af hvad de andre piger tænker, andet end hvad America finder ud af og høre fra de andre pige osv.

Men det er helt igennem en gribende handling med spænding fra start til slut. Jeg glæder mig voldsomt meget til jeg har mulighed for at læse den næste bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *