Vildskab

20150906_143909

Title: Vildskab
Forfatter: Maggie Stiefvater


♥ ♥ ♥


Siden Grace som lille blev angrebet af ulve har hun føldt sig forbundet med dem. Hvor hun specielt førler sig forbundet til en specifik ulv. En ulv med smukke gule øjne.

Ulven er ikke rigtigt en ulv men en varulv som hedder Sam. Han er menneske om sommeren og bliver til ulv om vinteren. Som ulv holder han øje med den pige som han elsker fra hendes baghave af lige inde for skovens trykke rammer. Som menneske har han ikke turde at opsøge hende. Men nu mødes de og hemmeligheden om hvem og hvad han er kommer frem da han uventet forvandler sig tilbage til menneske.

I tidsprærs for forvandlingen til ulv prøver de at finde ud af hvordan man kan stoppe forvandlingen eller i bedste fald forsinke den så de har mere tid sammen.

Det var en sød fortælling om kærlighed som de begge føler. Det er lidt en kærlighed som har bygget sig op i årene hvor han har betragtet hende som ulv og hun har betragte en ulv i sin baghave. Han elsker hende mens hun på en måde elsker den ulv som hun ser. Det er en kærlighed som på en måde tager rivende fart og de falder pladask for hinanden mens de kender hinanden som mennesker. Men på en anden måde kender de allerede lidt hinanden og allerede elsker hinanden fra de mange vintre de har betragtet hinanden dog hvor de ikke tilhørte samme race.

Af de to hovedpersoner kan jeg bedst lide Sam. Han er følsom og kærlig samt romantisk. Han vil kun hende det bedste og hader den forbandelse det er for ham at skulle være ulv i de kolde måneder. Han elsker digte, han er kreativ, skriver sange og spille på gitar.

Grace er en pige med 2 venner og så er hun tilfreds. Hun er stille i det og snakker mest om de ulve hun ser i skoven. Hun har forældre der er kreative og kunstneriske men det forstår hun sik ikke helt på. Hun er mere logisk tænkende og holder af de faktiske ting i verden. Hun har to venner men er lidt endidig og ser kun hvad hun gerne vil. Jeg vil sige at hun er lidt ensporet og ikke særlig god til at se på sine omgivelser og læse den og de personer som er i den. Derudover er hun faktisk stærk og kan klare sig selv og en støttepæl til Sam.

Der sker dog en stor forandring af hende. Fra den lidt fraværende person som hun startede med at være gik hun til at være meget mere værende i andres liv og virkede generelt mere levende da hun mødte Sam og videre mens deres forhold udvikledes.

Det var en meget sød historie om det overnaturlige, kærlighed og menneskelig udvikling. De er meget forskellige personer men elsker hinanden. Det er en af de ting jeg faktisk holdt af i historien. Da jeg selv mener at man ikke nødvendigvis skal være ens og lide de samme ting for at elske et andet menneske og have det fantastisk sammen. Det er det at man skal se ud over sit egent selv og lade en anden komme ind og lytte til hvad denne person holder af. Nogle gange kan to der ikke virker til at have meget tilfælles netop kompensere for hinanden på forskellige punkter. At man kan lære af hinanden og derved udvikle sig selv.

 Totalt set en elskværdig kærlighedshistorie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *