Usynlighed

andrea-cremer-david-leviathan-2013-usynlighed-bog-med-limet-ryg

Title: Usynlighed
Forfatter: Andrea CremerHandler om:

Steaven er en dreng på de 16 år og han er i virkeligheden lidt ligesom alle andre drenge på den alder bortset fra at han er usynlig. Altså helt usynlig fra fødslen af. Han lever helt alene i en lejlighed i New York, efter hans mor døde af en blodprop i hjernen. Da hun døde mistede han det eneste menneske (ud over hans fra der ikke vil have meget med ham af gøre end bare betale lejligheden, mad osv.) som vidste at han eksisteret og var usynlig. Det eneste menneske han rigtigt kunne snakke med. Han omverdenen ser ham ikke og det er han for sin vis blevet vant til.

En dag hvor venter på at den nye nabo går ind af sin dør og forsvinder fra gangen så han kan låse sin egen dør op uden det ligner at der bor et spøgelse i opgangen taber hun sine poser. Hun bliver meget vred på ham at han bare står der og glor på hende.

Elisabeth er lige flyttet til New York med sin mor og lillebror efter hendes forældres skilsmisse og efter en hård tid for hele familien. Det er sommer og hun har lige tabt sine indkøb fra Ikea og har ingen tolmodighed med ham drengen som bare står og stirre på hende mens hun bakser med sine poser.

Det viser sig at Elisabeth kan se Steven og sammen prøver de at finde ud af hvordan de kan hjælpe ham.


Anmeldelse (min mening): 

Jeg er lige blevet færdig med denne bog som lydbog. Jeg fandt den og syntes den så meget interessant ud så jeg begyndte ivrigt at lytte til den. Efter jeg havde lyttet til den så jeg oven i købet at den er skrevet af en forfatter jeg allerde kender. Hun har skrevet serien Nightshade som jeg har stående på min reol og faktisk syntes var ret awesome.(kommer op på bloggen senere 😀 skal bare lige havde meget andet op først).  Men denne bog lever overhovedet ikke på til Nightshade serien.

Historien og iden var spændende nok men den var bare på en eller anden måde lidt for flad. Steven var en fin person og bogen startede også op med fra hans perspektiv. Man bliver hurtigt sat ind i sagerne og han møder også Elisabeth meget hurtigt og handlingen sættes igang. Det føles bare som om der burde være meget mere og være meget dybere mange forskellige steder.

Derudover havde jeg svært ved at holde af Elisabeth. Hun er meget aggressiv og egenrådig ud til det punkt hvor man kunne sige uansvarligt. Da hun finder ud af hvorfor hun kan se Steven og det er på grund af hun er speciel går hun lidt i selvsving over det. Hun møder en anden som også har samme evner som hende, hun har levet af sine evner hele sit liv og er godt oppe i alderen. Hun råder Elisabeth og tager hende under sine viger. Hun advare hende imod at slå et for stort brød op end man kan bage men Elisabeth mener at hun ved bedre.

Elisabeth går lidt hurtigt fra at hun har mødt en hun gerne vil hjælpe hvor hun lidt ser det som “hans historie” til da hun havde nogle evner til at det hele handlede om hende. Dog indser hun ved slutningen hendes brøler og bliver det bedre menneske (tror jeg). Men det er forholdsvis i slutningen i bogen hvor det meste andet af det har hun været lidt aggressiv og egenrådig.

Princippet i historien om den usynlige dreng er en fed ide. Og jeg må indrømme at det var mange sjove tidspunkter og jeg hyggede mig og lyttede spænt på at høre hvorfor Steven var som han var, samt at se hvordan de ville bære sig af med at hjælpe ham.

Historien endte sådan at jeg går lidt ud fra at der er en bog mere på vej da der er en hel del mere som ikke er afsluttet samt spørgsmål der ikke blev besvaret. Hvis der kom en 2´er til denne bog kunne jeg for sin vis godt finde på at lytte til den hvis der altså jeg får en periode hvor jeg ikke helt ved hvad jeg skal læse.

 

1 thought on “Usynlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *