Skæbnekald

IMG_2207

Title: Skæbnekald
Forfatter: Alyson Noël
Fra serie: The Soul Seekers
Bog i serie: 1


♥ ♥ ♥ ♥


Fra bogens bagside læses:

Der sker mærkelige ting med Daire Santos. Verden omkring hende går i stå. Hun bliver forfulgt af lysende skikkelser og krager, der skriger uforståelige budskaber til hende. Og i drømme hjemsøges hun af en mystisk dreng med unaturligt blå øjne …
Daires bedstemor er den eneste, der kan fortælle hende sandheden: Daire har mødt sit skæbnekald. Hun er søger – den kaldede, som kan rejse mellem de døde og de levendes verden.

I en lille by i New Mexico, hvor bedstemoren bor, møder Daire Dace, drengen fra hendes drømme. Det ryster hende for alvor – for enten er Dace den, skæbnen har udvalgt til hende. Eller også er han den fjende, som hun er kaldet til at bekæmpe

Første gang jeg så bogen og læste på bagsiden var jeg helt sikker på at denne skulle jeg bare læse. Men så var der en der beskrev den for mig som at det er en af disse ungdomsbøger hvor en pige finder ud af hun har store kræfter og det også viser sig hun er den stærkeste af alle og skal redde verdenen, og hun er den eneste der kan. Som mange andre populære overnaturlige bøger.

Dette lød både som noget som er noget for mig men alligevel så fik hun det til at lyde som om hun er overvindelig og skal finde ud af at styre sig. Det lød så henkastet at jeg lige ventede lidt med at begynde at læse den første bog og i stedet kastede mig over alt andet. Til min store glæde var den ikke så typisk og kliche som denne person fik det til at lyde.

Ja hun er stærk og hun har store udfordringer i vente. Men det er ikke sådan at de udfordringer og fare er sølle i forhold til hende og hun er det så meget mere stærkere. Hun skal lige lære en hel masse først og den første konfrontation hun har med det onde er ikke en betingelsesløst sejr og er alt er ikke perfekt der jeg lukkede bogen i. For mig virker bogen dog des mere troværdig. Livet giver sjældent betingelsesløse sejrer.

Hovedpersonen er en person som er vant til at se “stjerne” (Hollywood stjernerne) i det daglige og har dermed fået noget jordforbindelse. Hun ser ikke dem som noget stort og heller ikke sig selv. Hun er meget nede på jorden og fornuftig men alligevel er hun lidt en hård negl på den måde at hun ved hvad hun vil og ingen skal tvinge hende til noget hun ikke vil være med til. Måske er det ikke helt som en hård negl som mere at hun har fundet ud af hvem hun er og befinder sig godt med den hun nu er. Derpå  er der ikke så meget drama om hende da man kan sige at en skovl er en skovl og en spade er en spade. Dette træk kan jeg godt lide. Dog for ikke at komme for godt i gang så har hun også sine svage punkter og ting hun er nød til at finde ud af om sig selv som alle unge (og nok også voksne) skal.

Denne evne hun har er ikke noget hun kan vælge fra, løbe fra eller ignorere. At ignorere hendes evner kan være fatalt. Hendes vej er lagt og hun kan ikke andet end at følge den.

Hele den magiske væreden er baseret på Shamaner som nu kaldes Søgere. Hun skal finde sit totemdyr og stole på den. Det er indiansk/ mixikansk legender og overleveringer som er med i det overnaturlige. Fx knoglevoksteren, som en gud som lever i underverden, hun får knoglerne fra de døde når de træder over i de dødes verdenen. Hun har et skelethovd, et skørt af slanger og sluger stjerner.
Jeg syntes det er fantastisk

Mens hun er ved at lære om oververdenen, middelverdenen og underverdenen skal hun også lære at syre de kræfter hun har. Hun får kun ting lært når hun er klar til det og meget af det er lidt stol på mig og du vil lære og forstå. Det er en stor rejse hvor hun er nød til at lære og lytte til dem der ved mere end hende selv. De kan ikke give hende alle svarende da hun selv skal finde svarene for at lære og forstå. De giver hende nogle retningslinjer og sammen med dem er det en prøve hun skal igennem, og lære af denne.
Noget er større end hende selv og kan ikke forklares til fulde hvis man ikke selv har oplevet det.

Hvis jeg skal sige noget som jeg både elsker og hader i denne bog er at hendes farmor og andre holder hende hen i uvidenhed meget af tiden om mange ting. Det virker som om hun kun får halve sandheder og informationer at løbe på. Det jeg elsker ved dette er noget af det er med vilje, som en del af hendes lærings process. Nogle gange er det bare dumt. Hun er en fornuftig og ansvarlig ung kvinde. Hun er ved at lære at verdenen omkring hende ikke er helt hvad hun hele tiden har gået og troet. Der er meget mere. Og efter min mening er man lidt nød til at fortælle personen som er blind for de farer der lurer omkring en. For at undgå nogle ting skal man vide hvad de er og ser ud. Du er nød til at kende faren for at opfatte den og reagere bedst muligt.

Alt i alt var den en spændende bog med eventyr og jeg kan ikke andet end at elske denne overnaturlige verden. At det med at have et totemdyr og åndernes verdenen syntes jeg er et fedt perspektiv/ emne og er skrevet fantastisk ind i det mere moderne samfund. Jeg glæder mig meget til den næste bog. Har en stor følelse at der er meget mere der venter af de andre verdener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *