Ekko

EkkoTitle: Ekko
Forfatter: Alyson Noël
Fra serie: The Soul Seekers
Bog i serie: 2


♥ ♥ ♥


 Fra bogens bagside læses:

“Daire Santos er søger – hun har særlige evner og kan rejse mellem de døde og de levendes verden, men hun har endnu meget at lære. Bedstemoren invier hende i magiens verden, men tiden er knap, for onde kræfter vinder indpas i det lille samfund. Skæbnen har også ført Daire sammen med Dace, og deres følelser for hinanden bliver stadig mere intense. Men da det går op for Daire at Daces forbindelser til Richter-familien er tættere, end hun havde troet, bliver deres kærlighed sat på prøve.
Dace og hans tvillingebror Cade er opvokset hver for sig og har intet tilfælles. Men Dace må erkende, at han aldrig ville være blevet født, hvis det ikke havde været for Richternes sorte magi. Nu har Cade vendt sig mod ham, men Dace er villig til at ofre alt for at beskytte den pige, han elsker – selv sit eget liv…”

Anmeldelse:

Dace og Daire er på jagt efter de udøde Richter som er løse nede i underverdenen. Dog virker det umuligt. Først er der ikke et eneste spor af at de overhovedet er der nede, men med tiden ser de den langsomtvirkende vikning.

Totalt virker hele deres kamp og søgen håbløst. De leder og leder men finder intet. Det onde virker alt for stærkt til at der er noget at gøre ved det.

Igennem sidste bog lærte de begge en del. Specielt om at lytte til deres totemdyr og de ændre som har mere erfaring end de har. De finder ud af at der er ting de burde gøre og nogle de ikke burde gøre. Hovedpersonerne er sådan nogle at de bare er nød til at gøre alt det de ikke burde gøre og visa versa. Det gør det både sværer og besværligere for dem selv og andre. Så når man som læser sidder og har fylt dem i deres egen læring fra sidste bog kan man ikke lade vær med at sidde og sukke lidt over dem. Dog i denne bog bliver læseren lidt taget ved næsen fordi det hele ikke er som det ser ud til. Tingene er på ingen måde enkle.

Men det var helt klart en spændende bog. Hvor der er mange løse ender fra sidste bog. Det meste af denne bog kom der dog bare flere løse ender. Indtil til cirka efter halvdelsen af bogen får man nogle ting opklaret. Dog slutter bogen med endnu flere løse ender og noget af en afslutning som kun får en til at lede efter den næste bog i serien at læse!

Med alle de løse ender og deres søgen som virker meget nytteløs og uendelig, kan bogen godt virke lidt mere tør synes jeg. Håbløsheden i det hele gør en lidt frustreret over situationen. Men det bliver gjordt lidt op for da der lige så stille kommer svar.

Første bog var opstarten (self.) mens denne bog er for at vise modstanderens syrke, at alt ikke er lige till. Samt at sætte en hel masse igang til de næste bøger.

I det meste af bogen skifter man fortætterstemme mellem Dace og Daire. Jeg syntes det er noget af et fint skift fra første bog. Man ser sagen fra begge sider og det giver en god vinkel til handlingen. Men må også indrømme at den søde Dace når man lære ham lidt bedre af kende, får man det indtryk af ham at han er mere dumdristig end Daire. Men med denne skiften mellem fortællersynsvinkel får man et bedre og finere indblik i deres forhold samt de verdner og ondskab de står over for.

Alt i alt en god bog dog giver jeg den et hjerte mindre end den forrige boglidt på grund af alle de roede og løse neder som helt sikkert har stor potentiale til at give spænding men i denne bog mere virker frustrerende sammen med det store tema af håbløshed i starten af bogen. Dog slugte jeg bogen lige så hurtigt som jeg normalt sluger en god bog. 😀 Hvis man lige ser bort fra min lille sygdomsperiode midt i det hele. ;D

Jeg glæder mig til den næste bog og se hvad det hele føre henad. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *