Samosas

trekanter fg

En super lækker ret. 😀

For et godt stykke tid siden havde biblioteket et salg af gamle bøger. Det kunne jeg ikke stå for og jeg fandt mange lækre ting. Men en af dem var en lille kogebog med indiske retter.

Nu har jeg taget den frem og afprøvet en af opskrifterne. Opskrifen hedder Samosas. Dog kikkede jeg på den og måtte erkende at nogle af de mere eksotiske krydderier hverken ejer eller kender jeg. Samt var der ikke rigtigt noget kød i. Så opskrifen i bogen tjente mere som inspiration mere end andet. Jeg brugte katoffelmos, en citron og mejs fra opskriften samt en anden variat af tynd dej end der var blevet beskrevet i bogen.

Mit og min kæreste var helt forelesket. De er meget lækre og vi kunne kun hver i sær spise 4 før vi var helt mætte. Så til vores lykke var der til 2 gange aftensmad samt en lille frokost til os begge.

Dog med alt den friture olie og stegningen er det nok ikke den helt vilde sunde ret. Men NØJ hvor var det dog bare lækkert 😛 Dog også tidskrævende ;D.

Det er helt sikkert en opskrift vi prøver igen, og hvis ikke den samme så nok nogle forskellige kreative varianter af den, hvor vi vil lege med fyldet. ;D
Tilbehøret var pronfritter men de passede ikke helt til. De var meget kedelige i forhold til de lækre trekantede samosas. Vi har endnu ikke lige kommet på noget der ville være passende. Alt ved siden af virker kedeligt i forhold til. Men da der kun skal 4 til at gøre en mæt så vi det ikke som det helt sore problem. Dog vil jeg prøve at finde en eller anden slags form for tilbehør til da dette vil gøre at de vil holde til flere gange aftensmad. Men indtil videre hvis vi får lyst til denne ret er det uden tilbehør lige forløbeligt.

Hvis i gerne også vil prøve at lave det vi lavede så eringredienser samt hvordan jeg lavede dem lige neden under.

 • kyllingbryster 400-500g
 • Ca 2 spsk. Soja sovs (hvis kylling mangler væske at stege i så tilsæt lidt mere)
 • Ca 1 spsk. Engelsk sovs (hvis kylling mangler væske at stege i så tilsæt lidt mere)
 • Saften fra en citron
 • 1 tesk. Spiskommen
 • 1 tesk. korianter.
 • 1 tesk. Orogano
 • 2 store løg
 • ca 6 små/normal størrelse kartofler
 • Salt
 • 150g mejs
 • Filo dej (kan købes i Meny)
 • fritureolie

Men jeg synes lidt der skulle noget andet i. Så først tog jeg løg og hakkede fint, samt skræller kartofler og skære dem i mindre stykker hvor jeg så sætter dem over til at koge. Løgne stegte jeg på panden til de var gennemsigtige og kun viste tegn på lidt bruning. Løgene kommer op i en skål. Når kartoflerne er færdige er de lige til at mose og også proppe ned i skålen. Sammen med en ske spiskommen, korianter og oregano. Jeg tog to kyllingen og skar det i små stykker og stegte dem på samme pande som løgne før var stegt på med engelsk sovs og soja sovs. Da kyllingen var gennemstekt røg det hele også ned i skålen. Sammen med saften fra citronen og krydderierne.
Til dejen fandt jeg noget der hedder Filo dej i Meny som jeg brugte. Jeg skar det ud som lange retangler, puttede fyld på og folde dem til trekanter. Derpå klargjorde jeg en gryde med friture og varmede det op. Så friturestegte jeg trekanterne til de var gyldenbrune, tog dem op på en tallerken med køkkenrulle på til afdrypning og så var de ellers lige til at spise. ;D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *