Fuck Sugardating

I går sad jeg på Odenses centralbiblotek og ventede til jeg skulle på arbejde. Min bus går så skævt i forhold til mine arbejdstider så jeg sidder fra tid til anden med en god bog ved en af de mange borde på bbloteket inden jeg skal møde.

I går sad jeg så ved et langt bord og lige den dag havde jeg ikke lige en bog med mig og sad med min mobil. Så satte der sig en i den anden ende af bordet og begyndte at pynte små poser med noget orange gavepapir.

Hun begyndte pludselig at sætte disse poser hun havde siddet og pyntet på forskellige bøger rundomkring. En bog hun pyntede tæt ved mig så jeg at der var en slikkepind noget vidt pulver og et kort i denne fine pose. Ikke længe efter var min nysgerrighed ikke til at styre og jeg var nød til at spørge mig for hvad poserne er til.

Hun fortale mig om noget det hedder sugardating og hvordan dette har ødelagt meget for nogle unge piger og drenge. Hun står for en organition af socialrådgivere som hjælper folk der gerne vil ud af dette. Hun fortalte at helt ned til 12 år gamle kommer for hjælp. At via penge og tjenster bliver nogle mennesker præsset til at yde seksuelle ydelser til gengæld.

Helt erligt viste jeg godt at der findes at nogle mænd betalte med penge og ting til kvinder for sex. Men mere i den stil at de gav kvinderne en livstil de ikke selv ville have råd til hvor de til gengæld fik dem. Men dog viste jeg ikke at dette fantes i danmark så udbredt. Og det chorkerede mig at så unge helt ned til 12 år gør i dette. At folk så unge bliver fanget i dette og har brug for hjælp for at komme videre eller bare kunne komme ud af det. Jeg vidste ikke at dette var sådan et stort problem, men ja verdenen kan overraske.

Synes det var lidt specielt oplevelse og at de satte slikposer op med deres visitkort forskellige steder i byen for at fange unge som kunne have brug for hjælp til at komme ud af sugardating eller hvis nogle kender nogen som kunne have brug for hjælp.

Her er et billedet af en pyntet bog. En bog som er en nummer to i en serie som jeg har læst den første bog af. Og her er deres hjemmeside (hjemmesiden er ikke længere tilgængelig www.nye-veje.nu) hvor nogle af de problemer som folk der er blevet fanget i dette står over for, som jeg selv synes lyder fuldstændigt forfærdeligt. Følelsmæssigt men også økonomisk og resten af deres tilværelse.

20151124_112347

Hjemme diskuterede jeg lidt med min kæreste om emnet. For hvornår er det forkert og hvornår er det ok. Hvis begge parter siger at det er noget de vil så kan man i virkeligheden ikke bebrejde. Da det er noget de begge har valgt. Man kan ikke bestemme hvad folk kan og ikke kan med deres egent liv. Dog er det ikke sunt for nogle. Og grænsen for hvad der er forkert og fri udforldelse?

Jeg må nu sige at jeg mener at grænsen er alderen, for den som bliver betalt for de sexuelle ydelser. Hvis nogen føler sig præsset er det ikke ok.
Hvis man nu tager en kvinde sidst i tyverne så har hun noget livserfaring og måske bare vil expementere. Man kan på en måde sige at hvor ældre man er jo mere livserfaring har man, hvor mere er man sikker på hvem man selv er og hvor ens grænser går. Når man er ung er man lettere at presse. Man kan sige at med alderen bliver man mere stædig får mere den attitude at man først og fremmest skal passe på sig selv og så FUCK hvad andre mener. 🙂

Jeg kunne heller lade vær med at hvis man er for ung og kommer ind i dette kan det så ikke ødelægge ens syn på krælighed og sex? Kan det ikke ødelægge en del?

Så der er større chance for at det ikke har en skadelig virkning og at personen kan sige nej hvis personen er ældre. Vil jeg tro. Men man kan blive fanget af livssilen.

Hvad synes i om emnet?

2 thoughts on “Fuck Sugardating

 1. Jeg glemte helt at få navnet på din blog den dag, men jeg kunne heldigvis Google mig til den! Det er en rigtig spændende blog du skriver, jeg vil helt sikkert kaste mig ud i at lave nogle vinglas om til julepynt, de ser super fine ud.

  Mht. sugardating er jeg meget imponeret over de tanker du har gjort dig, det er ligepræcis det, der gør, at så mange eksperimenterer med det, og så efterfølgende får det dårligt. Der er nemlig ikke noget rigtigt eller forkert i forbindelse med sugardating, men folk (især unge) skal vide, at det kan have rigtig store konsekvenser for deres liv bagefter, da det for eksempel – som du rigtignok skriver – kan gøre det svært at indgå i et kærlighedsfyldt forhold, fordi man som sugardater har en tendens til at lukke af for sine følelser, kan det bagefter være svært at åbne for dem og føle igen.

  Vi er et gratis rådgivningstilbud som Odense Kommune stiller til rådighed for unge over 18 år der kæmper med disse ting – man kan skrive til os anonymt på vores hjemmeside, eller mødes med en socialrådgiver i virkeligheden.
  For at henvende sig skal man ikke nødvendigvis ønske at stoppe, for – igen som du skriver – bliver det en del af ens livsstil og det er ikke sikkert at man kan eller ønsker at ændre på dette. Det er dog vigtigt at man trives og har det godt, og det vil vi meget gerne hjælpe med.
  Tusind tak for dit indlæg 🙂

  – Lærke, Studentermedhjælper på Nye Veje

  • Takker 😀
   Og efter vi havde snakket kunne jeg ikke lade vær med at tænke over problemstillingen og diskutere det lidt med kæresten der jeg var kommet hjem igen 🙂
   Det er hverken forkert eller rigtigt da det jo handler om mennesker og alle skal have ret til at gøre hvade de gerne vil 😀 Synes det er rigtigt fint at i så er der til at hjælpe dem som har brug for hjælp 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *