Dæmoner

Dæmoner_Carina_EvyttTitle: Dæmoner
Forfatter: Carina Evytt
Læst som lydbog.


♥ ♥ ♥


Bogen starter med Izzy som er på hospitalet og mødes med Rikke. Izzy har lige aborteret fordi hendes kæreste havde banket hende voldsomt. Rikke har før prøvet at få Izzy til at forlade hendes voldelige kæreste og denne gang vil Izzy også væk fra ham. Så Rikke hjælper hende til at flytte til den by hun selv bor i og finder hende et hus hun kan leje. Dette hus er betragtet som et spøgelsehus da der for længe side var en hel familie som døde der ud over den ældste søn. Dengang dreng er en mand nu, kaldet Ravnen og kendt som byens tosse som selv tror at der var en dæmon som overtog sin far og drabte hans mor og søster. Han selv skød hans far i et forsøg på at redde dem. Dog er der mange versioner af historien. Jannik prøver at holde folk fra huset og holde den onde dæmon inde i kælderen og væk fra andre mennesker, derfor bliver han meget bekymret at der er en ung kvinde som flytter ind.

Man høre historien fra mange sider og det giver en fed effekt. Der er ikke kun en som bestemmer hvad der er virkeligt og man får et bedre forhold til dem alle. Samt ser man også personerne med andres øjne end deres egne.

Jeg synes at der mangler noget efter slutningen. Den slutter brat og jeg får den følelse af at historien sluttede hvor der stadig manglede noget. Dog på en anden måde er slutningen godt sat, da jeg efter kunne sidde og gruble over tingene. Der sker en hel del i denne bog og man bliver i løbet af bogen i tvivl om de overnaturlige der sker,  virkelig sker. Da lydbogen sluttede sad jeg lidt i tvivl om de ovarnaturlige hændelser virkelig skete i bogen eller om det var Jannik og Izzys indre dæmoner der spøgte.

I starten af bogen er man ikke helt sikker. Man får af vide at byens tosse Ravnen (Jannik) er tosset og snakker om dæmoner osv. At han før har stukket en ned og vrøvler og går for sig selv. Så kommer Izzy til byen på flygt fra sin voldelige kæreste. Hvor Izzy har selv sine psykiske problemer.

Da Izzys lejer huset sker der nogle underlige ting. Ting som er ret bizare, nok til at det ikke virker helt virkeligt. I huset døde en hel familie undtagen en og der er mange versioner om hvordan dette skete.

Så da lydbogen sluttede sad jeg tilbage ikke helt sikker på om det virkelig var sket i bogen. På den ene side så sker der lidt bizare ting som ikke helt kan forklares. Så det kunne være en historie om virkelige dæmoner i den virkelige verden. På den anden side kunne jeg ikke lade vær med at tænke at de eneste som har set denne dæmon helt var Izzy og Jannik som begge var psykiske ustabile. Jannik har oplevet noget tragisk som kunne have ødelagt has psyke. Mens Izzy gerne ville lytte til ham og er selv meget let påvirkelig. Så det kunne i virkeligheden kun være i deres hoveder.

Jeg tror faktisk at dæmonerne er virkelig i bogens handling, men kan aligevel ikke lade vær med at tænke på at det måske ikke var, da de største beviser kun blev set og skete for de to personer i bogen som var psykiske ustabile De var anset af psykologer som folk som så ting som ikke var der. Hvor Izzy har historie til at blive manupuleret af sin kæreste til at tro at de voldelige ting han gør er hendes egen skyld. Derudover får hun medicin for at se ting som ikke er der.
Ting som skete for andre kan muligvis forklares som ikke overnaturlige hændelser.

På den anden side kan man sige at de som har nogle indre dæmoner og ser ting som andre ikke kan se, er virkelige for den person som ser det.

Alt i alt kunne jeg godt lide bogen og synes den var spændende, dog var jeg ikke opslugt. Jeg giver den 3 hjerter da den var god og elsker det asspekt at den fik mig til at sidde og tænke lidt bagefter. Nu hvor jeg har læst denne bog glæder jeg mig til at læse en anden bog af samme forfatter ved navn “den fredløse”. 🙂

Hvad synes i om bogen og var det virkelige hændelser eller bare nogle menneskers indre dæmoner der spøgte? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *