Monster

IMG_2416Title: Monster
Forfattere:
En Roman af – Patrick Ness
Efter Idé af – Siobhan Dowd


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Nogle gange giver verdnen ikke mening men set med dette giver den altverdens mening. Sorg og tankter der bliver glemt og forputter sig inden i en, det vokser da det kun skaber ravage og lever af den øddelæggelse som er inden i en.

Sorg kommer i mange nuancer. Ingen reagere på samme måde og ingen tænker helt ens. Det er ydre påvirkninger, sorgen smerten som ændre folk og sluger en inden fra så der er ikke er noget tilbage end en tom skal med et sort hul af smerte og ligyldighed som indre.

For sorg og smerte hvad er så ok? Hvad skal man tænke, hvad er ok at tænke og hvad er ikke. Hvilke tanker gør en til et monster?
Folk der har oplevet sorg siger at folk som ikke har oplevet så stor ikke forstår. De rynker panden af ytringer af visse følelser i et forsøg på at forstå noget som ligger så langt fra deres verdenen. For smerten er udgangspunktet.
I virkeligheden er det let. Det hele drejer omking den alt opslugende smerte. Hvis disse personer kunne tage smerten som kernen og se alt igennem den ville de kunne forstå.

Bogen var så levende. Så godt sat sammen at man sidder og venter på hvad der vil ske. Man ved i virkeligheden godt inderst inde, men man venter på noget. Man venter på forklaringen på monsteret.

Historien var virkelig. Den forklarede, var ubegribelig, uforklarlig og samtidig forklarede den alt og var så enkel og ren. Jeg er glad for at denne bog står på min bogreol.

Jeg havde forventet et gys, uhygge og fik meget mere. For uhyggen er ikke det man lige havde tænkt sig når man har set på forsiden af bogen. Det var mere levende end man nogensiden kunne have forestillet sig.

Jeg vil helst ikke sige for meget om bogen da jeg er bange for at det kunne ødelægge den helt fantastiske læseoplevelse som jeg selv oplevede. Synes man så tingene fra et helt andet lys. Det var en levende bog der greb mig og førte mig afsted. Det var forfærdeligt og vidunderligt.

Jeg hold meget af de tre små historier som blev fortalt over anylicerede jeg og prøvede at finde den sørre mening med dem. Det viste sig at jeg godt kunne gå hjem og pakke, for alt det jeg tænkte var forkert og på en måde var det helt fantastisk. Det var noget sådan rent en fortælling og noget så forfærdelig.

illistrationerne i bogen var helt perfekte til historien og de var noget så vidunderlige flotte. De var bare perfekte og samlede historien mere. Hvert billede fik sin helt egen tid til beundring inden jeg vendte det næste blad for at læse videre da billederene virkede næsten lige så vigtige kun suplerede fortællingen så fantastisk.

Jeg havde set mange steder ude i blogland om hvor meget mange andre mennesker elsker denne bog. Derfor havde jeg den følelse at den måtte jeg for alt i verden læse, dog med den lille angst for at min forventning til den ville dræbe den. Men det gjorde det overhovedet ikke.
Jeg kan anbefale den til alle. Den har et budskab og det er en meget levende bog. Den vil overraske, fortryllede og forfærde læseren.

Har i læst den? Hvad syntes i? 🙂

2 thoughts on “Monster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *