Den Faldne Engel

Som en del af en læseudfordring har jeg lige læst denne bog. 😀 Dog var den på en liste over bøger jeg bare SKULLE læse. 😀
Læseudfordringen kommer fra to bogbloggere, Boghjørnet og Flyv med mig. Dette er tredje læseudfordring og jeg har været med ved de to første. 😀 Dog denne måneds udfordring var lidt sværer og jeg havde nogle ide ideer, dog ikke nogle hvis bøger jeg med det samme kunne få fat i. Jeg reserveret to bøger på biblioteket men jeg var langt i køen og det var langt fra sikkert at jeg ville nå at få bogen og læse den inden måneden var omme. 😀 Jeg var heldig og bogen kom  for blot nogle dage siden og jeg kunne nå at læse den og skrive om den. 😀 Dog som i kan se i sidste øjeblik. ;D

Læseudfordringen for denne måned lyder:

“Læs den senest udkomne bog i en serie. ”

IMG_2532

Title: Den Faldne Engel
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Fra serie: Den store djævlekrig
Bog i serie: 5


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Fra bogens bagside læses:

“”Men du, Filip. Du må være underverdenens mest eftersøgte mand. Tænk, at der efter alle disse år er bud efter dig igen” “Hvorfor hentede du mig tilbage? Hvad er der sket?” “For der må være sket noget.” Djævelen lænede sig tilbage i stolen og strøg sit fipskæg. “Når Filip Engell dukker op, så er helvede nemlig på nippet til at bryde løs.”

Det er halvandet år siden, Filip tog endeligt afsked med Helvede og vendte tilbage til livet på jorden. Men Filip er ikke længere den, han engang var. Han føler sig mere ensom end nogensinde – ensom og vred. Men en dag sker det, der ikke længere burde kunne ske, og Filip hentes atter tilbage til Helvede. Ikke af Djævelen denne gang, men af Gud selv….”

Anmeldelse:

Denne bog har jeg glædet mig meget til. 😀 Jeg kan ikke andet end sige at jeg elskede de andre bøger i serien Den Store Djævlekrig og kunne ikke vente med at læse denne bog. Der har dog været lidt bange anelser fra mig selv og andre. En fantastisk serie der er afsluttet hvor der kommer en ny bog til serien kan enten forlænge en fantastisk serie eller ødelægge den. Dog da jeg var inde på forfatterens egen hjemmeside hvor han selv skev at han havde skrevet denne bog fordi han havde så mange andre ideer til serien som han ikke kunne slippe. Jeg kunne ikke andet end at stole på forfatteren. Så jeg har glædet mig MEGET til at læse denne fortsættelse med et håb og forventning om at dykke ned i en bogverden som jeg kun kender og elsker alt for godt.

Jeg kan med det samme sige at det var fantastisk at læse videre og lade mig fange igen af denne fantastiske serie. Det var helt nostalgisk, på den fantastiske måde. 😀

Filip er blevet det ældre og lever nu sit liv i de levendes verden. Men han føler ikke helt at han passer ind mere. Han er hverken det ene eller det andet og han er ensom. Han er vred og lader dette gå ud over dem omkring ham. Han er misunderlig på Søren fordi han valgte at blive tilbage og han ikke gjorde det.

Jeg syntes at ændringen i hans sinstilstand er passende da han jo er blevet ældre end han var sidst at han var i helvede. Og han er nu bragt igen tilbage til et mysterium som også omhandler om hvorfor han er blevet bragt tilbage.
Han skal endnu engang ud på eventyr og dermed som i de sidste bøger kommer der historier fra biblen frem og kæder sig sammen med handlingen. Som de andre bøger sæter det spørgsmål.

Ingen er fuldstændig ond eller god. Der findes godhed i det onde og ondhed i det gode. Der er intet som er sort og hvidt. Og det kommer igennem serien nok mest til udtryk i djævle som har deres egen samfund og er ikke direkte onde overfor hinanden. Man kan nærmest sige at de bare har en anden kultur. 😀

Det var fedt at læse og derved også hilse endnu engang på personer i serien, på en måde at sige hej igen til gamle bekendtskaber. Jeg vil ikke sige mere for jeg ville nødigt ødelægge det for nogle der endnu ikke har læst bogen. 😀

Jeg kan næsten ikke vente til den næste bog, for denne bog lader det stå helt klart at der vil komme en til. Af alt det der er sket i bogen så kan jeg næsten ikke vente.
Det er forholdsvis mange år siden jeg for første gang læse denne serie hvor jeg på alle måder blev fanget. Det er en af de serier som jeg tænker på som et kært barndomsminde og som jeg ved at jeg ikke kan undvære på min reol. Så det er fantastisk at der er kommet en fortsættelse og den næste bog igen kan ikke komme hurtigt nok. 😀

Har i læst den? Hvad syens i? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *