Red Queen

IMG_2401Title: Red Queen
Forfatter: Victoria Aveyard
Fra serie: Red Queen
Bog i serie: 1


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


 Fra bogens bagside læses:

“This is a world divided by blood – Red or Silver.

The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to seventeen-year-old Mare, a Red girl from the povery-stricken Stilts, is seems like nothing will ever change.
But Mare possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power.

Fearful of her potential, the Silvers hide Mare in plain view, declaring her a long-lost Silver princess. Knowing that one false move will mean her death, Mare must use her new position to bring down the regime – from the inside.

Now Mare has entered a game of betrayal and lies.
This is Reds against Silvers, prince against prince, and Mare against her own heart….

Red Queen is a clever blend of The Hunger Games, The Selection, Graceling and Divergent”

Anmeldelse:

Hun bliver del i et spil. Et kongeligt spil af løgne, forræderier og falske smil. Hun lære om en helt ny verden. Men kan en ude fra virkelig spille et spil mod nogle som har spillet fra fødslen af?

Hendes hjerte er rødt og hun skal huske at glemme det. I en verden fuld af svig og hemmelige dagsordner er hjertet bare i vejen og åbent for forvirring. Hun er nød til at blive en sølv blodet for at kunne følge med. Hun bliver taget fra sit hjem og drevet ind i en verden hvor hun er nød til at lyve og beskytte sandheden for at beskytte sit egent liv og dem hun elsker.

I denne verden har dem med sølv blod evner, telepatiske evner, evner til at ændre på planteliv, til at kontrolere ild og mange mange flere forskellige evner. Hun får en fantastisk mulighed for at arbejde på paladset, som ikke alene vil give hende penge hun kan give til sin familie samt kan hun udngå at blive sendt til en endeløs krig. Men ikke længe inde i hendes arbejde finder hun ud af at hun også har evner som hun ikke havde troet muligt. Hun er kun en rød, hun burde ikke have evner. Hun er anderledes.
Hun er heldig.De kan ikke slå hende ihjel.

Hun befinder sig i en helt ny verden, en verden af Sølv. Istedet for at holde på sit røde hjerte prøver hun at spille et spil som om hun var sølv, som andre mennesker som faktisk har sølv som blod har spillet hele deres liv. Jeg mente at hendes hjerte og det hun kommer fra er hendes styrke hvis hun holder sig til det og derimens lære hvordan de søv virker. Dog prøver hun at ændre sig selv.

Bag på bogen står der at man kunne sige at bogen kunne minde om nogle andre kendte bøger hvor to af dem som blev nævnt var The Hunger Games og The Selection, som begge er bøger/ bogserier som jeg holder meget af. Så glædet mig en del til denne bog og forventede det samme Wow følelse som jeg fik ved disse bøger.
Jeg må sige at den ikke var helt så fantastisk som jeg fandt disse to andre seriers første bøger. Men dog en noget fed bog og en meget spændene historie som jeg glæder mig meget til at læse videre på.

Alt i alt var det en fed læseoplevelse og bogens univers var noget så fint. Jeg synes det var sådan en fin ting at foreskellen mellem de to folkeslag er farven på deres blod og med dette også fantastiske evner. Så kommer det til hovedpersonens egne evner som er meget anderledes end dem som har sølv som blod. Hun er anderledes på mange måder og jeg tror at flere er stadig til at blive åbenbaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *