Julebag

IMG_2546Jeg har lige siden før december bestemt mig for at jeg skulle julebage et eller andet. Så jeg vågnede i dag på en af mine dejlige fridage og besluttede mig for at i dag skulle være dagen hvor jeg skulle bage julebag.

Jeg kikkede alle mine bagebøger igennem og fandt to ting som jeg syntes det ville være hyggeligt at lave. Så jeg valgte jule småkager og churros med kanel.
Man kan sige at temaet blev kanel, da jeg for det ene elsker jeg kanel for det andet så var småkager og churros med kanel lidt anderledes end de sædvanlige traditionelle julekager.

Småkagerne er med chokoladestykker, hakkede peanuts og mandler samt havregryn. Jeg lavede dem extra store, så når man er sliksulten er en småkage ganske rigeligt. ;D Den lille jule pynte genstand som står tæt ved er ikke just lille, de lidt større end min håndflade (minus fingrene).
Jeg har opskriften fra en af Amo´s bagebøger. Som hedder Den Store Bagebog 3.
Smagen var helt igennem dejlig. Jeg har altid elsket havreflagerne man kan købe i mange dagligvarebutikker. De smagte lidt som dem, bare disse har meget mere gods i dem meget mere at tykke på, de havde en nøde smagt der var helt igennem dejligt samt chokoladen der også var i dem.
Jeg havde faktisk en ide om også putte kanel i for at gøre det mere juleagtig selvom at opskriften proklamerede at det var julesmåkager. Dog midt i bagningen og hyggen glemte jeg helt at putte kanel i.
Er dog bestemt ikke ked at at jeg glemte det. De smager helt fantastisk og perfekt som de nu er. Og jeg skal helt sikkert lave dem igen i fremtiden.

Churros var efter de var taget op af frituren, rullet i en blanding mellem kanel og sukker. Det gav dem en dejlig kanelet jule smag. Luftige og dejlige.

Det var super hyggeligt at stå i køkkenet og julebage. Det var simpelthen en super måde at komme i sådan en hyggelig julestemning på.

Derudover kan jeg sige så meget at kæresten bestemt ikke er ked af at der nu er nogle nybagte godter i lejligheden han kan begribe sig på. hehe ;D.

IMG_2548

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *