Stjernestøv

Filmen over denne bog har siden jeg så den første gang været en af mine yndlings film. Men så for ikke lange tider siden fandt jeg ud af at denne film var skrevet ud fra en bog. Jeg måtte bare eje og læse denne bog da jeg allerede er vild med filmen.
Jeg er glad for at jeg forelskede mig i filmen først og derefter havde den glæde at læse dette fantastiske eventyr på bogform.

IMG_2459


Title: Stjernestøv
Forfatter: Neil Gaiman


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Inden jeg havde nået at læst meget af bogen fandt jeg hurtigt ud af denne bog ikke var helt som filmen. Og jo længere jeg kom ind i bogen jo mere fandt jeg ud af hvor meget filmen var fra bogen.

Jeg tror hvis jeg havde læst bogen først ville jeg havde siddet igennem filmen og udpeget ukonkretheder igennem det hele, og der er ikke så lidt.
Men som jeg sidder nu holder jeg af både filmen og bogen som de nu engang er.
begge var eventyrlige og fortryllende men mange ting var lavet om til at bedre at kunne lave det til en film, samt til bedre at passe til et bredere publikum.

Bogen var mere som et klassisk eventyr. Der er både ond og godt med, og begge dele kan man overraksende finde på de sjoveste steder og for det meste kan man finde begge dele ved de fleste væsner. I den klassiske eventyrverden er der tit ting man ville kunne ønske var anderledes for helten, men som nu engang er som de nu engang er. Ikke  til at lave om. Hvor jeg her kommer til at tænke på mundhældet “gud giver, gud tar”, på den måde at livet er både godt og ondt og ikke altid lige til.
Hvor bogen er skrevet med en fortæller som var egendommelig meget eventyr agtig.

Filmen havde dette eventyrlige præg, men det var mere en kærligheds/ nudags eventyr film, hvor jeg godt kan se at tingene er blevet lavet meget om for at kunne passe sammen uden en konstant fortæller. Samt for at give et præg om personernes egenskaber på en fin måde.
Mens bogen er mere klassisk eventyr med alle dens små finesser og eventyrligheder. Samt var den lidt mere brutal hvis man kan sige det på den måde.
Det heler er ikke kun sort og hvidt men har mange nuancer af gråt.

Faktisk jo længere ind i bogen jeg kom jo flere forskelligheder kom der mellen filmen og bogen. Hvor man i starten kunne se historiens forløb i bogen følge meget fint med filmens til at de skilte sig ad og blev mere og mere anderledes.

Jeg kan sige nu at jeg elsker både bogen og filmen. Men dog også sige at det er for vidt forskellige grunde at jeg elsker den hver i sær.
Filmen for det dragende kærligheds eventyr den viste.
Bogen for det medrivende rejse som den tog en på. 😀

Jeg giver denne bog 5 stjerner da bogen var fantastisk, med en vidunderlig og forunderlig fortælling. 😀

Jeg vil dog ikke sige mere hvis der nu nogen som læser dette og hverken har læst bogen eller set filmen. 😀
Men hvis i har læst bogen (og måske også set filmen), hvad syntes så i? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *