Six of Crows

IMG_2593

Title: Six of Crows
Forfatter: Leigh Bardugo
Fra serie: Six of Crows
Bog i serie: 1


Untitled


Fra bogens bagside læses.

The Ice Court had been built to withstand an onslaught of armies , assassin, Grisha, and spies. When Inej said as much to Kaz, he simply replied.
“But it hasn’t been built to keep us out.”

His confidence unnerved her.
“What makes you think we can do this? There will be other teams out there, trained soldiers and spies, people with years of experience.”
“This isn’t a job for trained soldiers and spies. It’s a job for thugs and thieves.”

Anmeldelse:

Der jeg åbnede bogen blev jeg mere eller mindre smidt ind i handlingen. Som om de hovedpersoner vi følger i bogen har levet deres lov og lige pludselig ud af det blå skal vi følge med. Så der er ikke meget forklaring end det som er/ vil være naturligt i handlingen. Denne form for intro har jeg den erfaring med at den kan gå begge veje. Det kan give historien et fedt åbning og en mere raffineret intro og forklaringen af tingenes tilstand. Men har oplevet før at det virkede meres som noget være rod og til tider at der manglede nogle informationer.
Men denne bog har denne ingangsvinkel lige i øjet. Det virker kun naturligt når folk tænker tilbage og de informationer får man enten af handlingen eller af de tanker fra den person kapitlet lige følger.

I bogen følger man 6 personer. Igennem kapitlerne skifter det mellem disse personers synsvinkel. På den måde får man et indblik i hver enkelts persons synsvinkel, person pg følelser. De alle har deres egne hemmligheder og motiver som man efterhåneden på en naturlig måde lære at kende.
Når man i handlingen følger en person betyder det dog ikke at de andre er uvirksomme. Som muliggøre at de kan have hemmligheder for hinanden og læseren. Det havde en fed virkning på historien, som jeg på alle planer elskede og håber inderligt bliver taget med i den næste bog.

Først i bogen var der både et kort over de forskellige lande, samt en tegning over The Ice Court. Som gav et fint overblik.

Jeg har gevet denne bog 5,5 hjerter.
Efter man blev smidt ind i handligen og taget fodfeste blev bogen kun mere og mere spændende. Efterhåneden som jeg læste bogen blev jeg fanget af fortællingen og de personer som den beskrev. Overraskelser og det faktum at man ikke vidste alt, men kun vidste det som man havde opfanget fra personerne imens man fulgte dem, var aldeles genialt. Så jeg havde svæt ved at sætte hjerter på. Da den startede med at smide mig ind i en handling hvor man lige skulle finde ud af hvad der skete og hvorfor. Men i det store hele var dette vigtigt for det naturlige flow i historien.
Derfor havde jeg svært ved at sætte hjerter på men endte med at give den 5,5 hjerte. 😀

Jeg glæder mig virkeligt til næste bog og håber den vil bringe overraskelser og hemmeligheder med sig. At den var lige så skønt sat op og forunderlig som denne var. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *