Warm Bodies

Så er det tid igen. 😀 Efter en lang pause hen over jul så er læseudfordringen fra flyvehjørnet (flyvehjoernet) hvor to bog bloggere, boghjørnet og Flyv med mig har lavet en krukke med sedler i hvor der på hver ad dem står en læseudfordirng på. Hver måned bliver der trukket en ny udfordring. 😀 Dog har de holdt en pause hen over jul. Men til min store glæde er de startet igen her i februar. 😀

Denne måneds udfordring lyder:

Læs en bog der er blevet filmatiseret”

Så da jeg så dette begyndte jeg straks at lede efter en bog og fladt over Warm bodies. Jeg kendte allerede filmen men da jeg i min søgen efter en bog at matche til denne måneds udfordring faldt over denne, så var beslutningen truffet. 😀

IMG_29002222

Title: Warm Bodies
Forfatter: Isaac Marion


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Fra bagsiden læses:

“R is a zombie. He has no name, no memories and no pulse, but he has dreams. He is a little different from his fellow Dead.

Amongst the ruins of an abandoned city, R meets a girl. Her name is Julie and she is the opposite of everything he knows – warm and bright and very much alive, she is a blast of colour in a dreary grey landscape. For reasons he can´t understand, R chooses to save Julie indtead of eating her, and a tense yet strangely tender relationship begins.
This has never happened before. It breaks the rules and defires logic, but R is no longer content with life in the grave. He wants to breathe again, he wants to live, and Julie wants to help him. But their grim, rotting world won´t be changed without a fight.”

Anmeldelse:

På billedet ser i også filmen i baggrunden som jeg har på dvd. Jeg holder af filmen og finder den sød og hyggelig. Dog havde jeg ikke skænket det en tanke at den var lavet ud fra en bog. 😀
Så efter jeg opdagede dette så kunne det ikke blive andre end denne bog til at udfylde denne måneds læseudfordring. 😀

Nogle ting i filmen er taget næsten direkte ud af bogen. Men er dog meget glad for at jeg fik set filmen først og kom til at holde af den som den er og nu kan sige at jeg også holder meget af bogen. For som det sker tit fra bog til film så mangler der uendeligt meget. Der er noget mere dybde i bogen, end hvad filmen når at fange. Der er flere nuancer som maler bogen og gør den fantastisk. Er glad for at have set filmen først så jeg stadig kan værdsætte filmen på dens helt egen måde. Da jeg nok havdet blevet lidt skuffet over så mange besale og nuancer, der nu gør bogen så rig og “farverig” var/ er bleve undladt. Hvor hans beklædning i bogen, er en af tingene som er lavet om. Som jeg nu ærgrer mig lidt over at de ikke beholdte den lille detalje fra bogen.

R som han er, er meget mere komplex og mere uperfekt i bogen. Hans udvikling er mindre dramatisk og meget mere langsommere end i filmen.
I bogen får man også et større indblik i “livet” som en zombie, for der er meget mere end at grynte og gå langtsomt. Meget mere….
Disse ting tilsammen giver en landt bedre effekt.

Hans forandring i filmen giver hovedårsagen til kærligheden. Som gjorde at filmen var sød, hyggelig, elskelig men dog også kunne placeres som lidt kliche. Men forandringen skyldes ikke kun kærlighed. Men et ønske om at være til, et ønske om at være nogen, et ønske om forandring. Dette gav mere dybte til historien end filmen viste, men på den anden side ville det også have været svært at vise en så langtsommere forandring, uden filmen skulle lide under det. 🙂

Med denne bog håbede jeg dog på mere af den dejlige humor som jeg kendte fra filmen og at man ville være lidt mere med ham og hans tanker. Og jeg fik delvist hvad jeg ønskede. Humoren er der men der er bare så meget mere. Han tænker meget over tingene. Små ting han søger, efterspøger, en besættelse af nogle små ting, han ikke ved hvorfor er så vigtige for ham. Jeg elsker det fantastiske vinkel af perspektiv dette giver at følge en zombie.

For dem som ikke har set filmen eller bare ikke kunne lide den. Så er bogen lidt anderledes. At se verdnen gennem R´s øjne er specielt og enestående. Der er meget mere til verdnen for en zombie, ting som overraskede mig og forunderede mig. Forandringen er ikke grundet i kærlighed men i et dybere ønske, og der er lidt mere til det end hvad filmen viser. Der var bare generelt lidt mere dybte til alle karakterne. Lidt mere af det hele, som gjorde bogen mere “levende” og håndgribelig end filmen.

Jeg holdt meget af denne bog. Så meget at den nu er en bog som jeg simpelthen er nød til at have i min samling på et tidspunkt. 😀

Har i læst den? 😀 Hvad syntes i? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *