Throne of Glass

IMG_2441

Title: Throne of Glass
Forfatter: Sarah J. Maas.
Bog fra serie: Throne of Glass
Bog i serie: 1


♥ ♥ ♥


Fra bogens bagside læses:

MEET CELAENA SARDOTHIEN.
BEAUTIFUL. DEADLY. 
DESTINED FOR GREATNESS.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal:
her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a ti-the-death tournament – fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be fee. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin´s heart be melted?

Anmeldelse:

Man møder Celaena først da hun er taget ud af sin daglige rutine fra minerne. Hun er dødelig og observant. Men der er meget mere end blot en turnering som venter på hende. Hun finder hurtigt ud af at der er mere end bare en turnering som truer hendes eksistens.
Tingene er ikke som de ser ud til og et mysterie som bringer gru og frygt med sig lurer i mørke gange. Hvortil der er mere til Celaena end selv Celaena ved af.

Først får man det indtryk at hun er farlig, dødelig og intet undgår hendes opmærksomhed. Dette ville have været sejt hvis det var blevet beholdt igennem bogen. Efter man har læst bagsiden har man nærmest en forventning om at møde denne seje og dødbringende lejemorder. Men efterhånden som jeg kom ind i bogen virkede det mere som en masse snak og pral ikke megen handling.
Dog fik man beviser på hendes evner og dødelighed igennem bogen både hvor hun træner og kæmper i turneringen. Men uden for det i hendes kammer virker hun mere som et normalt menneske end en snigemorder.

Celaena har være igennem lidt og hvert i sit liv og mange prøvelser har præet hendes personlighed. Men selvom om har levet barsk er hun humorristisk. Hun er ikke en koldblodig snigemorder men mere end rapkæftet pige  med evner.

Med hensyn til kærlighed er det et trekantsdrama. To fyre er vilde i varmen efter hende og hun aner ikke hvor meget deres følelser dybder strækker. Dette giver optakt til intimitet og spænding om hvem hun vil falde for og hvem af dem vil åbne munden for at gøre hende bekendt med hans følelser. Dog virker det ikke så vigtigt for hende, hvilket giver mening i forhold til hendes situation. Dog virker det mere som om kærlighed er rund om hende men ikke når ind til hende.
Hendes uvidenhed her holder jeg af da det giver godt spillerum til romantik hvor hun ikke går efter to fyre på en gang. Da jeg finder det med at have et forhold til to personer på samme tid uden deres viden og samtykke, forkasteligt. Dog kom der ikke meget gang i romantikken i denne bog og jeg håber der kommer meget mere i den næste.

Jeg giver den 3 hjerter da jeg holder  Celaena og universet som handlingen foregår i. Til den næste bog håber jeg der kommer mere til hendes evner end bare snak samt mere i romantik delen af bogen. Hvor jeg også håber at Celaena kommer til at være mere med i romatikken end at det bare foregår rundt omkring hende.

Har i læst bogen? 😀 Hvad synes i? 😀

2 thoughts on “Throne of Glass

  1. Jeg læste bogen for 1½ år siden og var på den ene side underholdt og på den anden side irriteret over en række ting. For eksempel blev jeg utrolig træt af at høre, hvor utrolig smuk Celaena er. Godt nok prøver forfatteren at ‘dække’ over det ved at give hovedpersonen en række ar på kroppen, men selvfølgelig ikke steder, hvor man ser det til daglig. Samtidig svingede bogen alt for meget stemningsmæssigt. Ind imellem var den meget dyster, når den fortalte om hendes baggrund og om kongen, men pludselig skiftede den over, hvor hun næsten teenagekåd væltede sig i slik i sengen (!).

    Efter lang tids betænkning er jeg nu gået i gang med anden bog i serien. Er spændt på, om jeg synes, den er bedre 🙂

    • Ja der er ret meget pral og snak om hvor dygtig hun er på alle planer og det virker lidt overfladisk, desværre 🙁
      Men er også gået igang med den næste i rækken hvor håbet også er at denne er bedre og har meget mere i sig. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *