Zootropolis

zootopia-poster-crop

Her i søndags var mig og en veninde inde og se Zootropolis. 😀
Det er et godt stykke tid siden jeg så at denne film snart ville komme i biograferne, så dens trailer med dovendyrene. Derefter var det blot en lang ventetid for at filmen ville komme ud. 😀 For både traileren var fantastisk, samt var det bare et fedt komcept med dyrene. Hvor jeg må inrømme jeg bare glæde mig til at se alle de finurligheder i byen sat alle de nuttede dyr. 😀


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Filmen hander om denne lille kanin som hedder Judy Hopps. Hun vil meget gerne gøre verdnen til et bedre sted, og vil derfor vil hun gerne være en politibetjent. Men som en kanin ser andre dyr det som en umulighed, hun er jo bare en lille nuttet kanin.
Ved politiet er betjentene normalt meget større dyr hvor mange af dem også er rovdyr. Men selvom ingen tror på hendes drøm så kæmper hun aligevel for det. Hvor hun skal bevise sit værd for at få en chance for at realiseret sin drøm.

Hertil kommer filmens hoved moral som er at man kan havd man vil, men vilje skal der til. Som er en af min egen yndlings ordsprog. Men med arbejde og en stålfast vilje kan man gøre alt. Rejsen vil ikke altid blive nem, men hvis du vil det nok og kæmper for det, kan man få succes. Som jeg synes er noget af en fed moral at sætte ind i en film. 😀

I filmen er der også en sang som bliver spillet som er noget opløftende.
Denne spiller også på at kæmpe for sine drømme og selvom om livet slår en ned og man falder, at man ikke giver op, og rejser sig op og kæmper videre. Den heder “try everything” og hvis i klikker på navnet så kommer i hen til youtube vidioen for filmen hvor sangen er. Sangen passer perfekt til hovedmoralen i filmen og er lidt en øre hænger. 😀 I filmen er det en gazelle som synger sangen, og jeg kunne ikke helt placere sangeren. Men inde i sangen hvor hun på et tidspunkt synger “everyday” (lidt langtrukken) sidder jeg i biografen og tænker “det er derfor de valge en gazelle til at synge i filmen, lige der var der en rille i stemmen som kunne virke lidt gede/fåre agtigt”. Dette er på ingen måde dårligt ment, bestemt ikke, for det lyder fantastisk men kunne ikke lade vær med at tænkte det passer da godt sammen med figuren. 😀 hehe. Dog efter lidt eftertanke var jeg ikke helt sikker på at nu en gazelle llyder sådan. Men nå ja…. ;D hehe.
Hvis i under jer over hvornår i sangen jeg snakker om så fra linket jeg har sat ind med 12370858_1022009524529272_3848413103110276642_osangen, længer oppe er det cirka 2:41 inde i videoen hvor hun synger everydag og man ser billede af Gazelle, hovedet løftet, syngende ind i sin mikrofon. 😀

Plottet var spændende og der var rigtig mange sjove elementer og jokes igennem hele filmen. Denne film ville jeg nok klassificeret til at man ikke skal være et barn for at nyde denne film. Den er for alle. 😀 Den er sjov og underholdende samt spændende. 😀

Ud over hovedmoralen i filmen er der også en underlæggende morale, at finde i filmen.
Med alle de arter af dyr der er i filmen var det også oplagt at ligge nogle stereotyper til de forskellige dyr som så endte ud i moralen at man ikke skal skue hunden på hårende / ikke dømme bogen ud fra dens omslag. For selvom Judy Hopps er en kanin og dyrene omkring hende kun ser hende som en sød lille kanin og ser hendes drøm om at blive betjent som umulig fordi hun er en kanin. Hun lader ikke dette billede andre har af hende tage fat eller have nogen betydning, hun vil vise den de tager fejl. 😀 Det var en fin lille under moral som jeg er meget glad for at var med så meget/ lidt, som den nu var.
Den var der og den var sagelig. Samt passede den godt ind i hovedmoralen. 😀

Alt i alt en super sød film med spænding hygge og super søde dyr, som jeg helt sikkert skal se igen når den engang kommer ud på dvd. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *