Heir of Fire

IMG_3120

Title: Heir of Fire
Forfatter: Sarah J. Maas.
Bog fra serie: Throne of Glass
Bog i serie: 3


♥ ♥ ♥ ♥


Fra bogens bagside læses:

“Consumed by guilt amd rage, Celaena can´t bring herself to spill blood for the king of Adarlan. She must fight back…

The immortal Queen will help her destroy the king – for a price. But as Celaena battles with her darkest memories and her heart breaks for a love that could never last, can she fulfil the bargain and head the almighty court of Terrasen? And who will stand with her?”

Anmeldelse:

Først og fremmest så synes jeg at ved disse bøger passer det som står på bogens bagside ikke helt til historien og virker lidt plat når man har læst bogen. Jeg synes denne bog har taget et stort skrit fremad i forhold til sine forgængere, blevet meget bedre i fortælling og opsætning. Men bagsideteksten ved denne bog synes jeg ikke helt lever op til bogen.

Celaena er taget til Wendlyn efter kongen af Adarlan befaling for at dræbe kongefamilien der og få fat i militære hemmeligheder. Men hun har sine egne planer for sin rejse.
Men som hun er der finder hun sig selv modløs. Modløs efter tabet af Nehemia og brudet med Chaol. Nehemia bordtgang tog meget på Celaena samt hendes løfte til Nehemia ved hendes grav. Et løfte om at kæmpe en kamp som hun på ingen måde tror hun kan vinde, en kamp som hun for alt i verdnen gerne ville have undgået.

Hendes plan var at finde den udødelige dronning Maeve og få oplysninger, opslysninger hun desperart behøver for at kunne opfylde hendes løfte ved Nehemia grav. Men det bliver mere Maeve der finder hende end omvendt og for at få de informationer hun har brug for er hun nød til at have kontrol over hendes magiske evner. Så befaling af Maeve træner hun med Rowan.

Igennem hendes træning med Rowan skal hun ikke alene få kontrol med sin magi men også få styr på sig selv. Som er en større udfordring da begge dele hænger ulasteligt sammen.

I bogen høre man fra mange sider og fra kapittel til kapittel skifter man fortællervinkel. Her skete det at jeg både glæde mig til at skifte fortæller vinkel og fandt det møg irriterende, for på den ene side så vil man ikke slippe spædingen der hvor man var men på den anden side var man lige så irriterende over at slippe den fortællervinkel man skal til igen. 😀

Man får også en helt ny fortællervinkel som er ud fra en ung stål helks ved navn Manon som også er spændende og som er en meget mere anderledes personlighed end indtil nu. Hun er mere barsk og ligetil og jeg glæder mig til at se hvad hendes historie i den næste bog føre fortællingen hen. 😀

I forhold til kærlighed vil jeg ikke sige meget men jeg vil nu sige at jeg har fået min helt egen ønske om hvem hun skal ende med, et ønske som jeg tvivler bliver opfyldt, men man kan altid håbe. ;D

Historien, fortællingen samt opsætningen er blevet fantastisk i forhold til de sidste bøger. Celaena er virkelig vokset og udviklet sig som krarakter. Samt kommer der også lidt en forklaring på hvorfor hun har været så svingende personlighed.
Hun er blevet mere ydmyg og det klæder hende meget. I det store hele er bogen taget et stort skrit og blevet meget bedre end sine foregængere og lægger op til den helt store spæding og eventyr til næste bog som jeg glæder mig til at sætte tænderne i. ;D hehe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *