Fifty Shades of Grey: Fanget

Untitled

Title: Fifty Shades of Grey: Fanget
Forfatter: E.L. James
Bog Fra serie: Fifty Shades of Gery
Bog i serie: 1

Hørt som lydbog


♥ ♥ ♥ ♥


 

Min egen skrevne intro:

Anastasia Steele studere engelsk og er snart færdig med sin kandidat. Da hendes veninde er blevet syg og ikke har mulighed for at foretage en interview med den meget velhavende mand Christian Grey, har hun fået Ana (Anastasia) til at gøre det i hendes sted. Helt uforberedt med kun med nogle spøgsål på et papir skrevet af hende veninde tager hun opagven på sig.
Så hun bliver overrasket over at finde ud af at han er så ung og tiltrækkende. Helt betaget af ham fortager hun interviewet, pinligt uforberedt til opgaven.

Det slår gnister og hun finder snart ud af at hun er faldet pladask for ham. Men hans trang til sadomasochistisk sex skræmmer hende og hun er nød til at finde ud af det han tilbyder er noget hun kan leve med.

Anmeldelse:

Mine forventninger til denne bog var ret blandede. Først fik jeg det indtryk af den at den var fuld af sex og mere en porno for kvinder. “Ej ikke lige noget for mig” var hvad jeg tænkte. Så hørte jeg meget dårligt om Mister Gray som man møder i bogen. Hvor det gav et billede af en mand som misbrugte en uskyldig og uvidende (jomfrugelig) kvinde. “Uha nej, slet ikke noget for mig” tænkte jeg så.
Så samtidig blev den meget populær. Når en bog bliver det, så sker der dette helt unikke fenomen at der kommer to fløje af “fans”. Den ene som hader alt ved bogen/filmen og den fløj som elsker den betingelsesløst. Dette medføre derfor så også det kedelige resultat at dem som har en moderat/ og eller mindre aggressiv holdning til bogen/filmen drukner i kampen mellem de to mere eller mindre sider.
Så efter det største påstyr har lagt sig har jeg nu hørt så meget godt om bogen at jeg besluttede mig for at den skulle have en chance.

Jeg valgte at høre denne bog som lydbog som betyder at jeg har hørt den når jeg er på farten (når jeg skal fra punkt A til punkt B for mig selv), laver mad og anden form for husarbejde. Men det skal lige siges at jeg ikke har set filmen.

Jeg kom hurtigt til at holde af Ana (Anastasia) som er bogens hovedperson. Man følger hende og ser alt fra hendes vinkel og også følger med i hendes tanker. Hun er en sød og kærlig personlighed men dog også stædig og stærk. Hun har en meget underholdende måde at se tingene på og beskrive situationer og sim omverden.
Mister Christian Grey virker først som en der har styr på alt, kontrolerende, stædig, en mand i kontrol med sig selv og sine omgivelser. Dog efter man kommer længere ind i bogen vil man erfare at der er mere til ham og der er en grund til at han er den han er og gør det han gør. (At sige mere er nok for afslørende).

Så til det alle ved er med i bogen og som har været meget omtalt. For ja de har meget sex i bogen og det er beskrevet meget detaljeret og malet til et tydeligt billede. Dog er sexen ikke det væsentlige i bogens handling. Selvfølgelig spiller det en rolle og der sker også meget følelsesmæssigt og udvikling for deres forhold i agten/agterne. Christian er i stykker, og han bruger hård sex som en måde at få og føle sig i kontrol. Så en del af ham og hans personlighed udspiller sig i “soveværelset”. Det billede af ham som jeg havde først med at han har ond og udnyttede en uskyldig kvinde er ikke sand. Ja hun er jonfru, men han starter faktisk med at introducere hende til normal sex (vanilje sex).
Ana er en stærk kvinde som tager sine egne valg og jeg ser ikke udnyttelse i bogen.

Det virkelige spændende var nu hvordan de udviklede sig. Når man “ser” handlingen igennem Ana´s øjne giver den fede oplevelse at man sammen med hende prøver at regne Christian ud. For denne bog var det en fed skrivestil at man ikke vidste mere end Ana selv vidste. Hvor man følger med i hendes spæde betagelse af Mister Gray udvikler sig til en forelskelse. En anden fed tilgang til handlingen i bogen er at de emails de skriver til hinanden også er med som de gør stor brug af. Igennem mails kommunikere de som de fleste gør via sms.

Havde svært ved at lægge min ipod fra mig fra denne bog, den er spændende og efter jeg havde hørt det sidste af denne første bog har jeg med det samme startet på den næste. Dette er en af de bøger der har en slutning hvor man tænker “ej sådan kan den da ikke slutte nu!, ej ev nu skal jeg så først have fat i den næste for at høre videre”.

Det virker som en god opstart på en måske sød kærligheds historie som jeg kun glæder mig til at høre mere om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *