Krigerkattene Ud i vildnisset

Det er faktisk en helt sjov måde hvordan jeg fandt denne bogserie. Jeg sad og spillede et spil på min computer (medieval engineers) og legede lidt rund i creative mode. Der var noget som jeg ikke helt kunne hitte ud af hvordan fuld ud virkede og derfor tog jeg Google til hjælp. Jeg fandt en youtube video der forklarede sagen. Efter jeg havde set den blev jeg fanget af youtube med alle dens foreslag. Inden jeg vidste af det fandt jeg noget om katte, det ligende en hel historie. Jeg fandt noget der ligende dele fra en episode fra en animeret serie (ikke så godt animeret, men godt nok animeret serie).

Det havde et plot og det hele som virkede som om der kunne være mere til det. Det viste sig, at det var der ikke, men jeg tog lige et navn fra en af kattene som også var en del af overskriften og søgte på google efter dette. Der kom en meget lang side om denne kat, hendes liv, forældre og forfædre. Alt for meget til at det ikke stammede fra noget større, noget mere heggenførligt med plot og det hele.

Der var så meget læsestof, flere sider, af denne enkelte kat. Dens forældre og forfædre, stamme osv. Så jeg søgte videre da der måtte være mere til dette.
Så jeg hoppede lidt rundt på youtube for at finde svar og tilsidst fandt jeg et navn som viste sig at være en forfatter (Erin Hunter) til flere serie om katte. 😀
Jeg var heldig og jeg har fundet de 4 første bøger på lydbog. 😀 Som jeg simpelthen var nødtil at starte på da en serie om katte lyder alt for nuttet til at kunne modstå. Hehe ;D.

 

ItemImage (2)

Title: Kriger Kattene
Undertitle: Ud i Vildnisset
Forfatter: Erin Hunter
Bog Fra Serie: Krigere (Kriger kattene)
Bog i serie: 1

Hørt som lydbog.


♥ ♥


Min egen skrevne intro:

Røde er en huskat men skoven trækker i ham. Da han endelig går ud i vildnisset møder han nogle krigerkattene fra tordenklanen. De giver ham en mulighed. En mulighed for at blive en af dem og vende ryggen til det lette liv som kælekat. Nu står han over for et helt nyt liv og skal oplæres til at blive en kriger i tordenklanen, han får et nyt navn ildpote. Men livet er ikke helt lige til ude i skoven for der er langt mere til at være kriger og han står over for en skjult trussel som truer klanen som kommer inde fra klanens midte.

 Anmeldelse:

Da jeg fandt denne serie kunne jeg ikke stå for ideen om en fortælling om katte. 😀 Det lød alt for nuttet til at jeg kunne lade være.
Men helt nuttet er det ikke da det til tider kan blive helt drabeligt og også meget alvorlig.

Oplæseren til denne lydbog jeg hørte var en mand og alt var fint indtil han efterlignede katte lyde. xD Det var både sjovt for den arme mand duede slet ikke til det, men det gav også en en lidt distance fra kamphandlingen at man først lidt forvirret og så fnisende af de ikke alt andet end katteagtige lyde han lavede. xD

Man følger en rød kat som igennem denne bog har flere navne, hvor det navn han har længst er Ildpote. Hans navn stammer fra at når han står i solen kan hans pels næsten ligne ild.
Han starter som det vildkattene kalder kælekat. Det betyder enkelt nok at han er kæledyr for/ ved nogle mennesker (som så bliver kaldt toben). Han er modig og trives bedre med klanen end det lette kælekatteliv, men han skal bevise sit værd da han jo ikke er født som klankat. Han har en udviklet retfærdighedssans, stort hjerte og er intelligent.

Kattene i bøgerne skifter navne i låbet af fortællingen. fx. Røde → Ildpote → Ildhjerte. Som makere de stadie/ rang I kattenes klaner. Det er en fin detalje og passende til “klan livet”. Men dog med de katte som ikke er hovedpersoner eller nogle man høre om så meget kan det virke lidt forvirrende at de så hurtigt kan ændre navne. Det er ikke et stort problem men dog kan man sidde og lige være i tvivl om hvilken kat der lige nu er tale om.

Det er en enkelt og hyggeligt fortælling med nogle tunge/ alvorlig emner. Hvor aspektet med at det handler om vildkatte og deres verden er noget helt for sig og er godt gennemført. Jeg kunne lide fortællingen men det virkede mere som en opstart til noget mere spændende og udførligt som vil komme i den næste/ de næste bøger.

Det er utrolig nuttet og gennemført i kattetemaet. Hvor komme “at tomhændet tilbage” bliver til “at komme tompotede tilbage”. Dette er megte fint lavet på den hyggelige måde.
Når jeg høre lydbøger høre jeg dem på vej i bussen, gøre rent, laver mad, faktisk alt arbejde hvor jeg kan gøre de trivielle opgaver mere spændende ved at lytte til noget. På denne måde er denne bog helt idel. Den har en vis mængde  spænding og den er hyggelig. 😀

Jeg er kommet til at holde lidt af denne hyggelige fortælling og er startet på den næste allerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *