A Court Of Mist And Fury

IMG_3170

Title: A Court of Mist And Fury
Forfatter: Sarah J. Mass
Fra serie: A Court of Thorns and Roses
Bog i serie: 2


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Fra bogens bagside læses:

Good. I was not good. Iwas nothing, and my soul, my eternal soul, was damned –
I tried to get my traitorous lungs to draw air so I could voice the word. No – no.
But I didn´t have to say it.
Thunder cracked behind me, as if two boulders had been hurled against each other.
People screamed, falling back, a few vanishing outright as darkness erupted.
I whirled, and though the night drifting away like smoke on a wind, I found Rhysand staightening the lapels of his black jacket.
“Hello, Feyre darling” he purred.

Anmeldelse:

Den første bog kunne godt stå alene, derfor fandt jeg først senere ud af at der var ment at det skulle være en serie på tre bøger. Men så snart jeg fandt ud af dette, glædede jeg mig, til denne, den næst bog. Da jeg fant den første bog mere en bare fantastisk og enestående var jeg nerøs for at den næste så også var lige fantastisk eller bedre. For en af tingene skulle den være, hvis den skulle leve op til den første bog.
Den mere end levede op til den første bog. Den gravede dybere i fortællingen, den forvandlede hvordan jeg så på den første bogs handlinger. Den ændrede alt. Den blev genopbygget for bunden min opfattelse af den første bog, blev genfødt stærkere og bedre, ligesom Feyre.
Med kerneessensen fra første bog bliver der gravet dybere med denne den anden bog og bygget meget mere til.

Feyre skal nu venne sig til sin nye krop som er fe og ikke menneske. Hun er omlavet, genfødt til et liv som fe, sammen med den mand hun elsker. Men tigene er ikke som de var før, og hun er ikke som hun var før “Under bjerget”. Hun er ødelagt. Hun får ingen søvn da onde drømme om blod og tortur plager hende, vækker hende og jager hende. Hun svinder ind lidt efter lidt, ødelagt af det mørke indefra som tærre på hendes krop og sjæl alt for hurtigt.

Sarah J. Maas skriver mere end bare fantastisk. Men bliver revet med, taget ved næsen. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig samtidig med at jeg gennem bogen på den mest fantastiske måde gennemlevde hele følelsesregistret fra enden til anden. Bogens tema og plot er så fantastisk godt gennemført. Et rigtigt eventyr der er gjort mere levende, dybere.

Det jeg mener om at der bliver gravet lidt dybere er at både handling, fortælling, personerne i bogen får en extra tand. Kendskabet til personerne bliver dybere og bedre. Man ser ting som man ikke ser før. Der er meget ere til fortællingen end Feyre lige ser. Og nu hvor man følger hende så dukker der overraskelser op hen af vejen.

Det er en så svær grænse. Jeg ville så gerne udbasunere hvor fantastisk denne bog er og hvor meget den uddyber den allerede fortælling og univers som man kender fra den første bog. Jeg har mest af alt lyst til at fortælle hvorfor denne bog var så fantastisk og hvor og hvorfor i bogen den var fantatisk.
Men dog vil jeg heller ikke ødelægge bogen for jer derude. Den skal læses og nydes. Med viden fra sidste bog skal man sidde tilbage og få denne WAUW følelse, man skal blive fanget af sidderne fordi man er nød til at vide havd der nu sker! 😀
For hvis jeg tænker over det hvis jeg vidste bare noget af hvad der skete i denne bog ville det have ødelagt overraskelsen og det fantastiske i de overraskelser der er.

Men jeg kan sige at jeg grinede og græd, jeg blev fornermet og følte helt med Feyre i bogen. Jeg var opslugt. Efter jeg havde læst bogen var jeg helt oppe af køre over FANTASTISK den var og hele den oplevelse det var at læse den. Havde den følelse at hvis jeg står stille vil jeg explodere 😀 (på den gode måde). Som ivrig læser gik jeg straks igang med at lede efter en dato på hvornår den næste vil udkomme. Det var ØDDELÆGGENDE! Hvordan skal jeg kunne holde ud at vente helt til 2017 for at læse videre.
En ting er hvert fald sikker. Så snart jeg kan, vil og skal jeg forudbestille den sidste bog!!!

Desuden har jeg hørt rygter om at de vil lave denne serie om til film! 😀 Hvis de følger plottet og det fantastiske ved bogen så vil den helt sikkert være et hit. Jeg håber inderligt fra mit egent stille sind at de vile have filmen i bogens ånd. Som jeg også syntes de gjorde det med Hunger Games (hvertfald den første film). Men lige meget om faren for at blive skuffet over filmen (som sker tit når en bog bliver til en film), glæder jeg mig til at se resultatet. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *