Galakser på flaske

En af mine veninder havde fundet en noget så hyggelig kreativ ting. Og jeg var så heldig at hun lige tænkte på mig til at bruge en eftermiddag til at sidde og lave kreative ting. 😀 Det var såååå hyggelig og noget af en fantastisk hyggelig dag! 😀
Det hedder galakser på flaske og jeg må indrømme at jeg ikke kendte til det før hun sendte mig et billede. 😀 Du kan se en youtube vidio hvis du trykker på linket hvor der står galakser på flaske.

IMG_3552-1

Det lød bare helt skønt så vi brugte eftermiddagen i går på at lave galakser på flaske. Oven over kan i se alle de jeg lavede igennem vores hyggelige kreative stund. 😀
Den store på billedet er den som jeg lavede sidst men også den som tog længst tid. Og her mener jeg ikke at den tog nogle minutter mere at lave, men mere at den store i forhold til de små tog 10 gange så lang tid. Da den også runder i glasset betød det også at den var svære at få ting ned i.
Så hvis i nu sidder og tænker “weeee det skal jeg da prøve at lave”. Vil jeg nu anbefale glas som er mere lige som de andre på billedet. Jeg brugte et sugerør til de buede kanter men hvis den havde været bare lidt mere buet i glasset ville det have været næsten umuligt at skulle sidde og kæmpe med.
Dog frygt ej. For ud over hvis det er svært at komme til med en pind (for at skubbe vat ned i) er det faktisk simpelt at lave. Tidskrævende er det og nogle gange skal du holde tungen lige i munden for at få til at se ud som man gerne vil.

IMG_3542

Da hun sendte mig et billede af youtube vidioen og forklare det lidt tænkte jeg at det så da ud til at være hyggeligt. Men det var faktisk meget sjovt at sidde og lave. Og som i kan se at selvom det var tidskrævende så endte det med at vi begge have lavet et godt stort antal galakser på glas af flere forskellige størrelser og af flere forskellige slags glas. 😀

_20160726_214841

Det du skal bruge:

 • Flasker / glas som du mener ville se fede ud med en galakse inden i. Samt skal det være en som du ikke skal bruge igen da efter du har lavet den ikke lige er til brug igen.
 • Vat og massere af det men det skal ikke være vatrundeller. Det skal værekun vat. Dog kan i nok finde andet materialer man kan bruge på nettet og youtube. Fx har jeg set en bruge det fluffi noget som findes i bleer, men det ser ikke ud som om det giver det helt samme resultat.
 • Glimmer hvis du gerne vil have din galakse til at glimte lidt.
 • Vand til opblanding.
 • Farve. Dette kan være frugfarve, pastafarve og blæk farve. Det er hertfaldt de farver vi brugte og som for os virkede meget godt.
 • Et underlag da det kan svine.
 • Et træ grill spyd som i kan prikke ting ned i glasset med.
 • Kopper / ting i kan have vand og farve balndet sammen i. (ikke noget i er glade for da det kan være svært at få farven helt væk.
 • Lim og låg. Limet til at lime låget fast til din galakse så det du ikke risikerer at farve osv. kommer ud igen. (Vi brugte superlim).
 • Trækt til at kunne tilsætte farvevand til de mindre glas. Dog brugte vi og også sugerør til at tilsætte meget lidt farvevand af gangen til vores glas.
  Vi puttede den ene ende af sugerøret ned i farveblandingen og holdte for i den anden ende af sugerøret for derved at få fanget noget farvet vand i røret som så kunne overføres til vores glas.
 • En klud er altid godt at have i nærheden.

_20160726_213314

Sådan gør du:

Billdet oven over illustrerer lidt trin for trin hvordan man kommer i gang.
Først tager du det glas du gerne vil lave en galakse i. Her kan du vælge at tilføre først oget glimmer eller du kan vente med det og tilføre det hen af vejen. Dog må jeg sige at tilføre det til glasset først virkede bedst for mig. Men da var glasset indvendig meget lidt fugtig og derved holdte på glimmeret til dens sider.

Så tager man vat og trækker det lidt fra hinanden. Vi kaldte det at vi flufer det lidt og derefter putter du det ned i dit glas ved at bruge pinden til at få det godt ned i bunden. På det første billede til venstre er det illustreret med vat hvordan det ssådan cirka skal se ud.

Så tilføjer du vand som er balndet op med en valgt farve.

Derefter tilføjer  du igen mere vat og skubber det ned til det andent med pinden så det også tager farve til sig og det ikke ersså våt mere så du derefter igen kan føje en anden eller samme farve til blandigen igen. Og sådan fortsætter man bare til toppen og lukker af. Farve valgt bestemmer man selv alt efter hvad man gerne vil have af resultat.

Det der er teknikken er at holde et godt mellemting med tørt og våt. Hvis det er mere våt i det blander farverne sig mere sammen og alt for våt risikere du at det blander sig til en brunlig farve. (heldigvis kome det ikke til det for os).
Til den store med de mange farver holdte jeg det meget tørt. Jeg tilførte farven til “væggen”/siden for at give farve til vattet ude i siden og derefter tilførte vat stille og roligt i tunde lag hvor jeg også sørgede for at det nye vat blet godt sat sammen med det allerede farvert vat så det ikke ville komme huldnnger af luft. Hvor jeg i midten af glassets vat indhold kun gav dette farvevand hvis det havde behov for vand for at bedre at fæstne det nye lag.
Mens ved de andre (undtagen en store og den til højre på billedet af dem på reolen) brugte jeg teknikken hvor jeg holdte blandingen mere våd. Det giver lidt to forskellige resultater hvor den mere våde måde syntes jeg giver en mere galakse udssende. 😀

Jeg kan stort anbefale denne lille kreative ting. Det er vældigt hyggeligt at sidde og lave hvor jeg også tror denne aktivitet vil være velegnet til børn (i voksent selvskab), og hvis man vælger at lave det sammen med mindre børn så kan man bare bruge frugtfarve (istedet for blæk som vi også brugete) for så er der ikke noget de kan putte i munden som er farligt. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *