Urværksenglen

urværksenglen

Title: Urværksenglen
Forlag: Gyldendal
Forfatter: Cassandra Clare
Bog fra serie: Djævelske Mekanismer
Bog i serie: 1

(hørt som lydbog)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Intro fra goodreads

“16-årige Tessa bliver bortført af de mystiske Mørkesøstre – medlemmer af den hemmelige Pandemonium Club. Her går det op for hende, at hun har en sjælden evne: hun kan transformere sig selv til et andet menneske. Og lederen af klubben – den mystiske Magister – vil for enhver pris have fingre i hende for at udnytte denne evne. Ensom og bange søger Tessa tilflugt hos de hjælpsomme Skyggejægere, men snart bliver hun rodet ind i en grufuld konflikt.”

Anmeldelse:

Fra første færd var jeg tryllebundet. Selve universet er utroligt og en dejlig blanding mellem fortidens england med en stor spiseskefuld overnaturlig skabninger og mekanik.

Tessas tante er lige død og hun har solgt alt for at flytte fra new york hen til sin bror der har arbejde i London. Tessa når ikke at se meget til den by hun lige er ankommet til og skal bo i før hun bliver bortført af de mystiske mørkesøstre og bliver revet brutalt ud af sin forestilling om verdenen og hvem hun selv er. Hun har hele sit liv troet hun var et helt almindeligt menneske men må nu sluge kendgerningen at hun er en overnaturlig skabning. Endnu værre ud over at skulle erkende sin nye identitet så vides der ikke helt præcist hvad hun er. Men hendes bortførsel og flere mystiske hændelser gemmer på svarene.

Jeg er vild med Tessa. Hun er intelligent, bestemt, kærlig og meget loyal. Samt kender hendes mod næsten ingen grænser.

Det var vildt spændende med denne bogs univers fordi der var så meget nyt og spændende overalt at lære og selv gætte sig til. Hvor det bestemt ikke er dårligt at fra første færd er der gang i den med spændingen.

Bogen handling finder sted i det gamle Englands London hvor det meste er fra virkelighedens verden bare lavet om på nogle enkle ting, plus at der findes den overnaturlige side til verden selvfølgelig. Men der er også en anden ting. Noget som fik mig hele tiden til at tænke på steampunk. Netop de opfindelser og maskiner som titter op her og der i bogens handling. Og selvom det ikke helt er steampunk når alt kommer til alt der er tale kunne mine tanker ikke lade vær med at falde tilbage på netop den stil af apperaterne.

Dog er det så svært at sige så meget for ikke at spolere noget for alle jer som ikke har læst denne endnu. Men jeg kan dog sige at jeg virkelig nød bogen og det nok ikke går lange tider til at der også havner en anmeldelse af den næste i rækken fra serien her inde. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *