I slangens vold

Title: I Slangens Vold
Orginal title: In the Coils of the Snake
Forlag: Sesam
Forfatter: Clare B. Dunkle
Bog fra serie: Det Skjulte rige (The Hollow Kingdom)
Bog i serie: 3

(hørt som lydbog)


♥ ♥ ♥ ♥


Intro fra goodreads.com

“Miranda har hele sit liv ventet på at komme med til det underjordiske rige Varylian.
Varylerne er skræmmende, men Miranda er modig og stolt og glæder sig til at blive gift med Kattepote, den kommende varylerkonge.
Bryllupsplanerne bliver dog voldsomt forstyttede, da en fremmed og meget magisk alfeleder viser sig i skoven og puster til den ældgamle konflikt mellem varyler og alfer.
Modvilligt befinder Miranda sig pludselig som en brik mellem de to stærke og fjendtlige herskere.
Hun er årsagen til kampene – og hun er måske samtidig det eneste håb for en fremtid for begge folk”

Anmeldelse:

Det er efterhånden lange tider siden jeg læste de to første bøger i denne serie og nu endelig er jeg basket mig sammen og husket at denne serie fantes og jeg mangelde en bog.

Denne bog starter dramatisk ud og alt hvad man var vant til i de sidste bøger er nu sat på spil. Hovedpersonen er både stærk og modig men også en del barnlig til tider. Hun er opdraget til at skulle blive kone til Løvepote og blive dronning af varylerne en dag. Hendes mor som selv er vokset op omkring varylerne og har hadet dem hele sit liv, lader alt sit had gå ud over sin datter. Da Miranda kun møder modvilje bland menneskerne og ikke mindst hendes egen mor, vender hun sig mod varylerne og venter kun på hun bliver gammel nok til at kunne forlade menneskenes verden og gå under jorden sammen med dem og blive deres dronning.

Men da dagen endelig kommer så passer hendes drøm ikke til den barske virkelighed. Varylerne er grimme og hun er bange for mørket som de underjordiske huler kun bringer mere af. Ikke mindst så var hendes drøm endelig at passe ind. Men hun lægger falske smil på sine læber og viser udadtil lykke som hun inderlidt ønsker også at føle inden i.

Men det som man hidtid troede var fortid melder sin ankomst og alt for levende igen. Og bryllupsplanerne må lide under disse uforudsigelige hændelser.

Jeg har hele tiden været meget glad for serien men denne den sidste bog holdte jeg nu mere af. Selvom hovedpersonen er lidt barnlig til tider, så er det at desperation og opgivelse. Men hun har også megen styrke.
Dog var jeg lidt skeptisk da jeg allerede vidste at den ville omhandle Mirandas forhold til Kattepote som er Kates søn og den næste varyl konge. Og selvom at det måske nok var meningen at få kattepote til at ligne sin far, så var han langt fra og fra sidste bog havde jeg fundet lidt modvilje på grund af hans hårde og beregnede facon.
På den måde og mange flere blev jeg meget posetivt overrsket. 😀

Det var en fantastisk afslutning på en fantastisk serie. Dog skal det nok nævnes og advares imod at denne serie er af ældre dato og derfor svær at opsnus på dansk. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *