Urværksprinsen

Title: Urværksprinsen
Forlag: Gyldendal
Forfatter: Cassandra Clare
Bog fra serie: Djævelske Mekanismer
Bog i serie: 2

(hørt som lydbog)


♥ ♥ ♥ ♥


Noget intro fra goodreads:

“I det viktorianske Londons magiske underverden har Tessa Gray omsider fundet et sikkert ly hos Skyggejægerne. Men det varer ikke ved, for vilde kræfter i Enklaven har planer om få udskiftet Tessas beskytter Charlotte som leder af Instituttet. Sker det, står Tessa på gaden og er et let bytte for den mystiske Magister, der ønsker at bruge hendes særlige evner til sine egne skumle formål.

Med hjælp fra den flotte, selvdestruktive Will og den voldsomt hengivne Jem opdager Tessa, at Magisterens krig mod Skyggejægerne er dybt personlig.
Han giver dem skylden for en tragedie, der skete for mange år siden, og som ødelagde hans liv. For at få rede på fortidens hemmeligheder rejser trioen fra det tågedækkede Yorkshire til et herresæde, der gemmer på ufortalte rædsler, fra Londons slum til en forhekset balsal, hvor Tessa opdager, at sandheden om hendes herkomst er mere uhyggelig, end hun havde forestillet sig. “

Anmeldelse:

Tingene får ikke i lang tid til at være fredelige. Fjenden er stadig løs og problemer med selve enklaven gør det heller ikke let. Samtidig virker det hele tiden som om deres fjende altid er et et skridt foranforan dem.

Tessa prøver at glemme Will og man ved nu grunden til Will´s lidt mørke sind og hans behandling af andre mennesker. Hvor man som læser sidder tilbage og krydser fingere.

Det irriterede mig en del af med sådan en farlig fjende at enklaven ikke tager det helt så alvorligt som de burde. De lader det så for sig og lader vores helte selv om at finde fjenden og blot på grund af nogle som tydeligvis gerne vil have hendes job betvivler hendes lederevener. Altså de lader en farlig mand gå fri og kun lader kun en lille håndfuld mennesker i at sætte deres liv på spil for dem alle sammen. De skal selv lede efter en fjende som truer hele deres verden for at bevise at de kan deres kram. . Istedet for at sætte alle midler ind for at finde denne trussel for dem alle. Virker bare for tåbelig.

Mysteriet er der stadig. Hvad er Tessa? Hvor kommer hun fra? Hvorfor har hun og ikke hendes bror nogle specielle evner? Flere spørgsmål kommer op og få bliver besvaret. Men stadig frygteligt spændende og medrivende.
Jeg kommer mere og mere til at elske denne tid. Den victorianske tidalder, med alle dens finurligheder og ideer om passende opførsel. Man kan næsten forstille sig at man står i London på den tid med tågen og den uendelig regn som Tessa nu forbinder med byen og landet.

Fjenden bliver sat mere eller mindre i baggrunden for mere at fokucere på kærligheds dramaet som også udvikler sig noget så voldsomt fra sidste bog. Fra et mysterium med spænding med lidt forelskelse og kærlighed i luften. Er bogens kærligheds tema foldet sig helt ud til en kærlighedstrekants drama. Det skiftende fokus virkede lidt utraditionelt og kaotisk. Det er også grunden til at denne har fået færre hjerter end den forrige bog. Men dog glæder jeg mig meget til at se hvad alt dette spænding og drama udvikler sig til i den næste og sidste bog. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *