Hæklet Orkide og grydelapper

Så vil jeg lige dele to kreative ting som jeg i den sidste tid har lavet. 😀

Igennem sommeren har jeg hæklet på en Orkide til et kært svigerfamilie medlem som jeg troede helt bestemt ville blive glad for en blomst som aldrig vil dø men for umindelige tider altid være som den er. Det betyder også at den har været færdig længe men var nødt til at vente til at fødselsdagen var holdt inden jeg viste den på nettet.

Den er lavet af hæklet blomsterblade, hvor det yderste af dem er der hæklet ståltråd sammen med for at bladene kan holde deres form. Stilken er lavet af ståltråd og blomstertape/plantetrappe. Hele stilken holdes solidt lige af en plantepind som er stukket ned med singlen i ler. Toppet med pyntesten. Den meget lille og søde urtepotte som det hele står i har jeg fundet i den mest charmerende butik i odense som har de mest finurlige ting. Det er en af de butikker som er alt for farligt til daglig at gå ind i, hvert fald for ens pengepung. Jeg var desværre syg og kunne ikke komme med til selve fødselsdagen for selv at være der og give hende den. Hvad ellers glædet mig til at give hende den så det var en værre skam. Men fik af vide at hun blev meget glad for den.

Selve opskriften fandt jeg via ravelry.com som førte mig til denne hjemmeside (tryk her for link), og er ikke voldsom svær, specielt ikke med de fine videoer som også findes på siden hvis man bliver i tvivl om noget i opskriften. Dog er dette lille projekt tidskrævende og kræver mere end blot garn og hæklenål.

Se billedet øverst og lige neden for.

Det andet projekt er et jeg fandt i Netto. De havde hæklesæt så man kunne lave grydelapper, karklude eller viskestykker. Alt efter hvad man lige valgte at hækle. Der var garn, hæklenål (dog var den meget blød og bøjende) og opskrift til alle disse ting. Jeg købte 3 sæt til mig selv og 2 til min mor fordi hun gerne ville lære at hækle og havde udtrykt at hun gerne ville starte med at lave grydelapper. Grydelapper blev det så, også fordi at mine var utrolige gamle, grimme og ikke særlig lækre mere.

Opskriften er forholdsvis let og enkelt. Med to sider som til sidst bliver hæklet sammen. Man arbejder mest i stangmasker.

De er utrolige gode. Meget bedre end de gamle som var købt i Ikea. De er meget mere bøjelige og derfor er det lettere at tage fat i ting, hvilket giver et bedre greb og man skal holde betydeligt meget længere før man begynder at overhovedet kunne mærke man holder på noget varmt!! 😀 fantastisk!

Og for dem som tænker hvilket slags garn skal man så bruge for der er ret meget forskel på garn og hvor lidt / meget de ledere varme og går i brand. Ja så er dette garn 50% bomuld og 50% bambus og passer til en hæklenål nr. 3-3½.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *