Ravne Drengene

(Anmeldereksemplar fra forlaget Turbine)

Title: Ravne Drengene
Engelsk titel: The Raven Boys
Forfatter: Maggie Stiefvater
Forlag: Turbine
Fra bogserie: The Raven Cycle
Bog i serie: 1

Læst som bog
Anmelder eksemplar


♥ ♥ ♥


På bogens bagside læses:

“Jeg er nødt til at sige til ham, at han ikke må kysse mig…

Lige så lang tid, Blue Sargent kan huske tilbage, har hendes synske familie advaret hende om, at hun vil komme til at slå sin store kærlighed ihjel. Der er blevet tydet runer og tolket drømme, læst teblade og udført seancer, men alle kvinderne i hendes familie er kommet til samme barske og uforklarligt specifikke konklusion: Hvis Blue kysser sin store kærlighed, vil han dø.

I en alder af 16 år har Blue besluttet sig for aldrig at blive forelsket, så spådommen ikke bliver et problem. Men alting ændre sig, den dag Blue for første gange ser en ånd.

Som den eneste i sin familie er Blue ikke clairvoyant, men alligevel ser hun ånden af en ung mand, der snart skal dø. Hans navn er Gansey, og han er en af de såkaldte Ravnedrenge – rige og privilegerede studerende fra den lokale privatskole Aglionby. Ravnedrenge er lig med ballade, og Blue holder sig normalt langt væk fra dem. Men Gansey og hans venner, Adam, Ronan og Noah, er anderledes, og snart er Blue dybt involveret i de mystiske drenges søgen efter ældgammel magi.

Blues familie er langt fra enige i, at det er en god idé, at Blue er sammen med Ravnedrengene. Ikke mindst, fordi der kun kan være én forklaring på, at en ikke-seer som Blue har kunne se Ganseys ånd: Enten er hun hans store kærlighed … eller også kommer hun til at slå ham ihjel.

Anmeldelse:

Denne bog har puttet sig gennem en meget stresset jul samt en lige så stressende eksamen som kom umiddelbart efter julen. Nu er den fortæret, slugt og havde lidt eftersmag af det turbulente kaos som kommer efter en storm. Jeg kunne godt lide bogen, men jeg tror også hensigten med denne bog er at forvirre og skrabe spænding og ubesvaret spørgsmål sammen.

“For det første er ligvejen et løfte, ikke en garanti”
Citat: Side 170

Men fare og ustyrlig magi venter på hvert et hjørne, hvor ligvenen kun giver et løfte, dette betyder ikke at alle andre kan vide sig sikker for dødens hårde hånd. For mig gav dette ikke helt mening men det er noget man godt kan overleve ved at erkende at det er vigtigt for plottet.

Blue er blevet spået at hvis hun kysser sin store kærlighed så vil det dræbe ham. Det er hun blevet fortalt af sin cleovoante familie igen og igen, lige meget hvad kommer de frem til det samme. Gennem dem ser hun denne magiske del af verdenen men oplever den ikke selv, da hun er født uden rigtige evner som hendes familie har det. Hun er mere født som et redskab, hun forstærker bare dette overnaturlige signal for dem, som faktisk besidder ekstraordinære evner. Derfor har hun gennem sit liv år efter år være med til kirkevagterne på st. Maks nat. For denne nat vil ånderne for de mennesker som vil stille træstokke det kommende år vise sig for dem som har evner for at se. Denne aften ser blue en dreng. For første gange ser hun en ånd. Ånden er af en dreng, som har pjusket hår, skole uniform, ansigtet er utydeligt men form og antydningen af skinnende øjne og hun høre hans stemme som om han er langt væk. For første gange ser hun en ånd og derefter er hun meget opsat på at finde denne dreng og advare ham. Altså er dette hendes mission. Hun ved direkte hvad han går mest i, hans frisure, ansigtsform, navn, stemme og antydningen af hans ansigt og skikkelse, samt så kikke hun efter denne uheldige dreng som vil dø inden for det kommende år. Men som en superhelts hemmelige identitet så kan hun ikke med disse ting genkende ham før hun høre hvad han hedder, og hun genkender ham ikke flere gange.

Der er mange mysterier og det er svært at vide i starten hvad der er magi og hvad der ikke er. Det er altid sjovt som læser at finde ud af hvor langt magien i en bogs univers strækker sig. Det jeg virkelig godt kan lide ved bogen at den giver meget små spor før den giver dig en overraskelse som du så kan tænke tilbage fra bogens forrige sider og erkende at bogen dog havde givet en nogle spor og advarsler. Dette er et virkelig fedt element som jeg holder utroligt meget af.

Urgammel farlig magi indblandet et lige så gammelt mysterium i en mix af nutidens problematikker, samt magi, spådom. Det er et kaos uden lige og dette kan være et farligt element at have med i en bog. Kaos kan være et godt redskab til at forvirre os læsere så vi ikke kan vide os sikre og kan få de lækre saftige overraskelser. Uden at kunne gennemskue det hele og blive ført rundt i manegen sammen med hovedpersonerne af forfatteren, og først til sidst at kunne se hele sammenhængen klart. Det håber jeg virkelig at denne bog lægger op til. Denne første bog i serien har givet mig mange spørgsmål og meget få svar. Jeg er er blevet lidt overrasket hvor man kunne kigget tilbage spor som er blevet givet tidligere i bogen. Men af dette kaos er der affødt en hvirvelvind af spørgsmål, hvor nogle af den er en undren uden ord. Men heldigvis er dette ikke den sidste bog, så der venter forhåbentlig mange svar og eventyr gemt i de næste. Det ville jo også være trist at få alle svarene serveret med det samme. At finde hoved og hale i dette er bestemt ikke lige til. Men noget som jeg holder uhyrligt meget af.

Jeg ser frem til at kaste mig og den næste bog fyldt med kaos, farlig magi som Blue og hendes venner prøver at finde hoved og hale i. Dette kaos klæder virkelig bogen, også fordi jeg har en idee om at det hele er med et formål.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *