Min Notesbog del 2 + Bullet Journal

Nu har jeg brugt denne notesbog i et godt stykke tid. Jeg kan sige at jeg har en bedre føling af hvad man kan bruge denne bog til. Det er mere end bare en kalender. Man kan have alt i den. Hvor de tomme sider giver lidt personlig frihed. Men det er ikke for alle mennesker.

Gode ting:

  • Starten af bogen kan man skrive cykelstel nr. på til ens informationer om hvem bogen tilhøre.
  • Der er blanke sider man selv kan lave ting på som er specifik for den enkelte person.

Mindre gode ting:

  • For folk som ikke er sundheds nørder så er der ret meget som er tildelt til dette emne om sundhed, motion og kost. Der kunne være plads til det men hvor man selv kunne sætte nogle overskrifter så det bedre kunne tilpasses til den enkeltes behov.
  • Ugekalenderen for hver uge er det så små bokse til selve ugedagene at der skal skrive meget småt. Jeg er studerende og læselektier fylder meget i sådan en kalender.

Udviklings ideer til bogen:

  • Hvis man skulle udvikle videre på denne bog kunne denne bog være standarden, en starter bog så man kan prøve hvordan det er og om det er noget for en. Så en videre udvikling hvis dette tager fart var at der var enten forskellige bøger til forskellige livsstile og/ eller at man kunne bestille bogen via nettet og selv påvirke hvilke emner og sider som vil præge bogen. Eller have en udgave af bogen hvor der ikke er så mange overskrifter så dem som har mod på det selv kan lave de overskrifter som passer til dem.
  • Silketråden som fungere som bogens bogmærke kunne der være måske 2 mere af i andre farver så man kunne marker andre vigtige sider end bare den aktuelle dag.

Jeg syntes der er så mange muligheder i denne bog som et alternativ til den normale kalender som tit er alt for lille og ikke nær nok plads. Jeg mener at der er store muligheder i udvikling i denne stil af kalender og notesbog.  Fordi denne bog er for dem som syntes at en normal kalender ikke er nær nok, at man gerne vil have meget mere med i kalenderen for at gøre den mere personlig samt at have alle tingene på et sted. Der er rigtig meget fokus på motion og sundhed i denne bog så den som også gør en ære i at holde styr på sin træning så er denne bog fantastisk. Den som var til at skrive sin daglig skidt tælling i for en uge brugte jeg som madplan. Jeg laver en ugentlig madplan og handler til den så igennem den uge skal jeg ikke ud og handle det helt store og jeg skal ikke tænke på hvad jeg kan komme på at lave til aftensmad. Der var der kun en side dedikeret til hvor man kunne prøve denne form for planlægning.

Men denne bog er også inspireret af  konceptet bullet journal. Dette har jeg så undersøgt og efter jeg har brugt denne bog havde jeg blod på tanden for at prøve dette bullet journal. Den er til mere kreative mennesker. Du skal selv lave dine sider, ligesom man vil det. Om det er pyntet, kreativ eller om det bare er skrift og punkter er helt op til en selv. Det jeg virkelig godt kunne lide er at i ferier hvor der ikke er nær så meget dag til dag basis så kan man bare lade vær med at lave den uge, så spildes der ikke en eller flere sider på noget som man i virkeligheden ikke får brugt.

Samt er jeg meget kreativ anlagt og var helt vild på at kunne gøre den en tak mere personlig. Så jeg har faktisk købt mig en bullet journal.

Siden man kan se er så en ide som jeg fandt på nettet som mange har benyttes sig af. En bogreol er regnet sammen med bøgerne og så skal de bare udfyldes med titler efterhånden som jeg læser disse. Det jeg så selv har fundet på er at farve disse bøger. Hvis bogen er læst på engelsk så farves den blå, hvis den er læst på dansk så farves den rød og til sidst hvis den er hørt som lydbog så farves den gul. 😀

Det eneste der er decideret bedre end “min notesbog” bogen er at “bullet journal” har 3 bogmærker så der kan holdes styr på flere steder i bogen samtidig. Dette er noget som “Min notesbog” virkelig manglede.

Ellers er “Min notesbog” en fantastisk bog til kalender og planlægning. Ud over motion siderne som jeg overhovedet ikke brugte så var der nogle sider der gik tabt i at der nogle gange er ferie osv.

“Min notesbog” er til mennesker som gerne vil have noget mere ud af sin kalender, dem som gerne vil have noget meget mere pænere og spændende. En bog de bare skal fylde ud og på den måde have styr på sin hverdag og fremtid. Det “Bullet journal” giver extra er dette extra personlige pust. At man selv skal lave alle siderne selv, at der meget lidt er forudbestemt hvilke sider der er hvad på. Men det er dog et meget større arbejde i en “bullet journal” fordi man netop skal planlægge og lave den så den passer perfekt til en og hvis man gerne vil have en lidt mere spændende og pænere kalender og man ikke selv vil sidde og dekorere den så er det er foretrække at dette allerede er gjort som i “min notesbog”. Jeg er selv meget kreativ, elsker at planlægge og lave systemer. Så “bullet journal” er nok mere mig. Men til mange i min omkreds ville “min notesbog” være perfekt. Det er ikke mange der gider at sidde og nusse lidt med sin kalender, for mange skal det bare være noget som virker og holder på de vigtige informationer i ens liv.

Med “Min notesbog” og nu senere “Bullet journal” har jeg fået styr på mange ting på en sjov måde. Jeg havde meget glæde “min notesbog” og endnu mere glæde af “Bullet journal” fordi jeg havde brug for selv at kunne bestemme alt i min kalender, hvilket “Bullet journal” gav mig. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *