The Kiss of Deception

Title: The Kiss of Deception
Forlag: Amazon
Forfatter: Mary E. Pearson
Bog fra serie: The Remnant Chronicles
Bog i serie: 1
sprog: Engelsk

(Kindle Amazon)


♥ ♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:

“A princess must find her place in a reborn world.

She flees on her wedding day.

She steals ancient documents from the Chancellor’s secret collection.

She is pursued by bounty hunters sent by her own father.

She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can’t abide. Like having to marry someone she’s never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.”

Anmeldelse:

Jeg blev fanget af beskrivelsen. Jeg blev fanget af bogen. Så meget fanget at jeg er fortsat direkte over i den næste bog i serien.

Den første halvdel lære man godt de vigtigste karaktere af kende, specielt vores hovedperson Lia. Hun flygter for et liv i tradition, et liv hvor hun intet har at sige om sit eget liv og færden. Hun er træt af at blive sagt hvad hun skal og ikke skal. Hun ser sine brødre som hun elsker meget højt få en frihed som ikke er undt hende. Men da et ægteskab hun ikke selv ønsker, med en hun ikke kender eller elsker er det sidste dråbe der får bægeret til at flyde over. Hun flygter til et mere simpelt liv. Hun er ikke bange for at arbejde for sin frihed, at arbejde som et “normalt” menneske, hun tager gladeligt imod dette for friheden. Men friheden er flygtig og truet. Bare sådan at flygte kan man ikke når man er princesse. Fjender lurer og lægger planer som hun ikke helt kan flygte fra. Den første halvdel er tilegnet hendes flugt og det hun er flygtet til. At lære hende at kende og se hende vokse med sit nye liv. Jeg brugte nok længst tid på denne første halvdel netop på grund af dette. Det er en sød start og fokusere på hendes nye liv og hendes søgen efter kærlighed og at finde sig tilrette i en tilværelse som hun har sukket længe efter og som hun elsker. Det er en meget sød start dog med lidt spænding faget i at snigmorder sporer sig ind på hende.

Alt dette trækker en ind i et net et kendskab som gør at man bliver revet afsted i spænding, fusker en til sene nattetimer hvor man siger bare en side mere alt for mange gange. For nu er rejsen begyndt. Jeg elsker virkelig at man kommer til at lære personerne så godt at kende.

Jeg er allerede i gang med den næste bog, alt andet umuligt.

Lia´s rejse, søgen efter et mindre liv styret af andre mennesker, af traditioner. Fører hende til en lille by hvor hun bare kan være sig selv og selv bygge det liv hun ønsker. Magthungrende mennesker spiller et spil af løgne og forræderi, et spil som de ser hende som en brik i. Hun kan ikke bare træde tilbage til et liv hun selv bestemmer. Jeg tror dog ikke hun selv ville kunne vælge det ønskede simple liv i sidste ende. Hun ønsker for meget dem omkring sig det godt og på en eller anden måde ville hun have svært ved ikke at blande sig, ikke at kæmpe for dem og det hun tror på. Jeg har stor respekt for at hun bryder med alt hvad hun kender for at kæmpe for sin rettighed til at vælge sit eget liv, til at finde kærlighed, til at trække vejret frit. Til at komme af med tankespil, pligter og traditioner et hof liv rummer. Hvem kunne leve under betingelser for at skulle rette fuldstændig ind til andres tanker om hvem man burde være, hvert et skridt, tanke og åndedrag. Bare tanken er kvælende, dog skal der stort mod til at bryde med alt man har kendt for at følge en drøm, specielt når det betyder det at flygte er at brænde de broer som man kom fra.

Det er en medrivende bog og indtil videre serie som jeg ikke kan vente til at se hvad bringer med sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *